Granaatappel kip met parel couscous
Mijn impulsiviteit wordt nog eens mijn ondergang… Echt… Ik kan soms ‘lifechanging’ beslissingen nemen in een split seconde. O leuk! Hop en het is gebeurd. Dat is ongeveer hoe lang ik gemiddeld over sommige dingen nadenk. Niet over alles hoor. Ik kan ook dagen, weken, maanden lopen piekeren over wellicht veel onbelangrijkere zaken. Over hoe ik mijn haar ga laten knippen bijvoorbeeld. Want dat zijn tenslotte de belangrijke vragen des levens. Pfffttt…
Ik heb een oneindige nieuwsgierigheid als het aankomt op voeding en wat het met je doet. Ik heb dat al eerder verteld natuurlijk dus dat is niks nieuws. Maar ik was al een tijd op zoek naar ‘iets van een opleiding of cursus’ om daar iets meer mee te doen. En nee, niet dat ik me nu wil omscholen tot voedingsdeskundige, maar ik wil er gewoon meer over weten.
En dus ben ik al weken op zoek naar een opleiding die alles heeft. Nou ja die bestaat niet of is onbetaalbaar. Want “voor de lol” 6000 dollar uitgeven voor een opleiding vind ik dan weer een tikkie aan de hoge kant. Die viel dus af.
Maar het toeval wil dat een ex collegaatje van me wél die hele dure opleiding heeft gevolgd en nu werkzaam is als health coach. Dus ik ga een combi doen van een opleiding natuurvoedingsadviseur (schriftelijk) en één op één sessies met mijn ex collegaatje. Hoe het allemaal uit gaat pakken en of ik wellicht dan toch echt een keertje tijdgebrek ga krijgen… dat zullen we vanzelf zien.
En als ik dingen leer die echt interessant zijn (daar gaan we vanuit natuurlijk) zal ik het een en ander ook delen op Fruits & Veggies... En heb je een specifieke vraag over voeding en gezondheid, let me know. Misschien doe ik er dan wel iets mee (of ik ga heel wazig naar het scherm zitten staren, me afvragend wat er bedoelt wordt..:))
In ieder geval; over het maken van dit lekkere gerecht hoef je sowieso niet zo lang na te denken, want het is snel, makkelijk en superlekker! De parelcouscous die ik hier heb gebruikt kun je natuurlijk vervangen door gewone couscous of als je daar niet van houd, door bijvoorbeeld spelt of iets anders.
Granaatappel kip met parel couscous
Ingrediënten
Instructies
- Wrijf de kipfilets in met de harissa en bak ze goudbruin en gaar in de olie.
- Giet vlak voor het eind wat van de granaatappelsap erbij en laat dit zachtjes wat inkoken zodat je een pittig zoet laagje rondom de kip krijgt.
- Maak de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en doe het bouillonblokje in het kookwater. Dit komt de smaak ten goede! (maar zout kan natuurlijk ook als je daar de voorkeur aan geeft)
- Meng de couscous met de granaatappel en de fijn gesneden rode ui en munt. Snij de kip in stukjes en leg op de couscous. Bestrooi met de granaatappel en geroosterde amandelschilfers en serveer meteen
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: 4x Creatief met kip - #FITGIRLCODE
Pingback: Parelcouscoussalade met harissakip en Bandol-rosé van Domaines Bunan | Villa Vinissima