Groenteschotel met hazelnoot en granaatappel
Groenteschotel met broccoli, venkel en courgette
Weet je wat grappig is? Ik rende recent weer eens door de supermarkt met een enorme lijst boodschappen voor de week en halverwege de supermarkt realiseerde ik me dat er geen één keer vlees op het lijstje voorkwam. En als ik er over nadenk ben ik – zonder dat ik dat nu bewust doe – steeds vaker gerechten zonder vlees of vis aan het eten. Zeker als ik alleen thuis ben kies ik eigenlijk nooit voor vlees.
En wees gerust: dit wordt echt geen vegetarisch blog. Daarvoor vind ik het zelf nog veel te lekker en al was dat niet zo, dan hebben we altijd nog de dude, waar vlees toch wel vaak de hoofdrol speelt. Maar het viel me ineens zomaar op. Dus dat…
Even wat gezonds
De maand december blinkt natuurlijk uit in overdaad. In alles. Op alle blogs knallen de decadente gerechten om je oren. Van de mooiste taarten tot de lekkerste kalkoenen, tot weet ik wat nog meer. Vooral veel en uitbundig. Maar ja, ik wil ook nog soort van steeds afvallen dus dat is een beetje een tricky combinatie. Dus ik probeer dan toch om tussen al dat aanstormende kerstgeweld ook nog zo nu en dan een fijne gezonde maaltijd te nuttigen.
O en vooral veel weggeven. Dat is bijna een must als je een foodblog hebt. Maak ik dingen in de studio dan ben ik altijd heel blij als New York Pizza onder me open is aan het einde van de dag. Daar werken genoeg jongens en meiden met een gezonde eetlust die erg blij zijn als er weer eens een paar dozen zoete baksels hun kant op worden geschoven. Aangegeten dat dan weer wel want essentieel is het natuurlijk wel om alles even te testen. Ik kan met goed fatsoen niet iets hierop zetten als ik niet weet hoe het smaakt.
Gelukkig was dat bij deze salade niet nodig want die ging schoon op. Het recept is gebaseerd op het geweldige boek van Sarah Wilson – Simplicious. Als ik even geen inspiratie heb hoef ik haar boek maar open te slaan en ik word blij van al dat mooie (en gezonde ) lekkers. Broccoli eet ik steeds vaker op deze manier. En in combinatie met de andere groentes ook nog supergezond. Zo lekker! Voor als je ook even wat anders wilt!
Groenteschotel met granaatappel en radijs
Instructies
- Snij de broccoli (met stronk), de venkel en de courgette in grove stukken en doe in de keukenmachine. Maal tot het grove stukjes zijn.
- Verhit een flinke koekenpan of wok en verhit wat olie. Doe de groente erbij en bak het tot het wat zachter is geworden. In principe kun je alledrie de groentes rauw eten dus hoe lang je het bakt is geheel afhankelijk van jouw voorkeur. Ik bak het altijd heel kort zodat ik nog lekker een crunch heb.
- Zodra het klaar is doe je het over in een kom en meng het met de radijs en de granaatappelpitjes. Voor de dressing meng je de ingredienten door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe
- Serveer op een bord en bestrooi met wat parmezaanse kaas en hazelnootjes en serveer met de dressing
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Bewaren