Salade met zwarte quinoa en kabeljauw | simoneskitchen.nl

Gisteren was officieel de kickoff van de I quit sugar challenge… Maar het begint eigenlijk pas echt op maandag. De dagen ervoor zijn ter voorbereiding; dingen vast koken in het weekend, voorraadje gezonde dingen aanleggen en meer van die zaken. Nu wil het toeval dat ik maandag t/m woensdag in Frankrijk zit op uitnodiging van Nespresso… En – je raadt – het al.. daar horen fijne dineetjes bij… Ik begin dus niet op maandag maar op donderdag. Daar kunnen we ingewikkeld over doen maar ik ga natuurlijk niet helemaal naar Frankrijk om vervolgens ingewikkeld te doen. Ja ik zal letten op suiker, maar ik ga ook lekker uit eten bij een drie sterren Michelin chef! Whiehoo….!

Salade met zwarte quinoa en kabeljauw | simoneskitchen.nl

Dus het blijft een lastig iets, dat op je eten letten. Maar daarover meer morgen… 😉 Voor nu heb ik een heel lekker recept met een roodlof salade, kabeljauw op de huid gebakken en zwarte quinoa. Wil je het vegetarisch dan is het net zo lekker zonder de vis kan ik je vertellen. Ik vond het heerlijk.

Ik vind de quinoa hier een goede combi mee. je kunt het uiteraard vervangen door een ander graan maar dat geeft wel meteen een andere smaak. Zwarte quinoa is – volgens mij – niet wezenlijk anders van smaak als witte of rode quinoa, maar hij leek me iets steviger en iets meer bite hebben. Maar dat kan ook aan andere dingen hebben gelegen. Ik zal het binnenkort eens naast elkaar vergelijken om te zien of het ook daadwerkelijk anders is.

O en nog even een nieuwtje met betrekking tot onze workshops, die we nu alweer een tijdje bij Natascha van Greendelicious houden. Omdat we ook nog een locatie erbij wilden in het midden van het land (hoef ik ook eens niet zover te rijden…haha) geven we in mei en juni in ieder geval twee extra workshops in Het Groene Geheim hier in Almere. Er is daar een prachtige tuin dus wellicht dat we er – met mooi weer – een picknick thema van kunnen maken…. Daar volgt nog info over, maar je kunt je vast opgeven als je wilt. Meer info vind je op de workshop pagina.

Salade met zwarte quinoa en kabeljauw | simoneskitchen.nl

Kabeljauw met roodlof, zwarte quinoa en hazelnoot

5 van 1 stem

Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 30 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • paar stronkjes roodlof of witlof
  • 2 stukken kabeljauw liefst met huid
  • 125 gram zwarte quinoa
  • sla naar keuze
  • handje hazelnoten
  • vijgen dadel azijn
  • peper
  • zout

  • Snij de roodlof of witlof in dunne stukjes en kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en laat afkoelen op een stuk keukenpapier.
  • Bak de kabeljauw met zout en peper in een koekenpan snel gaar
  • Maak een bedje van de quinoa en leg hier de kabeljauw op. Hak de hazelnoten wat kleiner en mix deze met de roodlof, samen met de sla. Als deze te grof is hak de sla dan iets kleiner. Wij gebruikten een soort hele kleine mini bietenblad. Heel lekker maar dat verkopen ze hier ook niet in de supermarkt. Veldsla of rucola kan er prima bij. Maak de sla lichtjes aan met de vijgen dadel azijn meng even door en leg de sla op de kabeljauw en serveer direct.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.