Simone's Kitchen

Appeltaart pap met quinoa vlokken en boekreview Superfood

Appeltaart havermout met quinoa vlokken | simoneskitchen.nl

Appeltaart pap

Superfoods; je hoort het echt overal ineens… Je ziet het op tv, je leest erover in elk zichzelf respecterend kookblad en ga zo nog maar even door. Ik doe er tenslotte zelf ook aan mee door de superfood serie die nog loopt hier op Simone’s Kitchen. Superfood is dus hot. En het boek Super Food Recepten speelt hier handig op in met een informatief boek over alle soorten superfood die er zijn (en dat zijn er echt veel meer als je misschien zou denken) en daarbij behorende recepten.

Appeltaart havermout met quinoa vlokken | simoneskitchen.nl

Het boek zit goed in elkaar. Eerst het overzicht van alle superfoods en wat het voor je doet. Daarna een gedeelte met recepten waarbij superfood gebruikt wordt. De fotografie in het boek (ja daar let ik altijd op he..) is mooi en ziet er smakelijk uit. De recepten spreken me meteen aan en ik ga er zeker nog meer van maken. Ik heb nu gekozen voor deze eenvoudige pap. Ik moest nog ontbijten en dit was een superfood dat ik toevallig in huis had. Ik wilde niet weer met chia zaad of goji bessen aankomen.. 😉

Ik heb een paar aanpassingen gedaan op het oorspronkelijk recept aangezien mijn havervlokken op waren en ook de walnoten. Quinoa vlokken dus gebruikt en geroosterde hazelnoten. Heerlijk ontbijtje!
Superfood Recepten door Jesse van der Velde & Annemieke de Kroon kost 22,50 (178 pagina’s, paperback)

appeltaart havermout pap | simoneskitchen.nl

Appeltaart havermout met quinoa vlokken

Totale tijd: 15 min

Ingrediënten

  • 1 appel
  • klontje roomboter
  • 150 ml water
  • 50 gr quinoa vlokken
  • 1 el rozijnen
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1/2 el kokosbloesemsuiker
  • snufje zout
  • 1 el hazelnoot geroosterd in stukjes
  • beetje gemberpoeder
  • beetje kruidnagelpoeder

Instructies

  • Snij de appel in kleine stukjes, smelt een klontje roomboter op laag vuur in een steelpan en doe de appel erin. Roer dit 1 minuut goed door en laten even stoven. Voeg de quinoa vlokken toe en ongeveer de helft van het water. Laat dit samen ongeveer 5 minuten koken en voeg meer water toe indien nodig. Ik heb uiteindelijk ongeveer 120 ml water gebruikt.
  • Voeg hier aan toe de rozijnen, kaneel, kokosbloesemsuiker en het zout en de specerijen. Laat heel even mee pruttelen en schep in een kom. Strooi als laatste de hazelnootstukjes erover.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

  1. Avatar

    Hah, hoe lekker is dat! Ontbijten met appeltaart 🙂

  2. Avatar

    Smullen met dit recept! Ben eigenlijk geen pap liefhebber maar met dit recept wow! Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!