Simone's Kitchen

Yoghurt en granaatappel dessert

Pistachio dessert

Dit snelle en makkelijke dessert is er weer eentje uit de oude doos.Uit 2011 om precies te zijn en het is eigenlijk ook wel grappig om te zien hoe mijn smaak in foto’s is veranderd door de jaren heen. In 2011 zette ik de onderste foto met het roze lapje (sorry Alex!) bovenaan. Ik zat toen heel erg in de knalkleuren fase; hoe feller hoe beter. Gaandeweg is dat meer en meer veranderd naar de wat gematigder kleuren en natuurlijke materialen en zet ik nu dus de andere foto bovenaan. Want die vind ik momenteel toch een stuk prettiger om naar te kijken als die met dat roze. De smaak wordt er in ieder geval niet minder om en dit is echt lekker.

Het beetje rozenwater door de yoghurt geeft het net dat extra en een goede honing en lekker veel granaatappel en pistache maken het af. Een recept kun je het ook eigenlijk amper noemen maar lekker is het wel dus hier is ie dan nog een keer!

20110824-_MG_0685
Print recept Pin recept
5 van 6 stemmen

Yoghurt en granaatappel dessert

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 210 g Griekse yoghurt
  • 125 g slagroom
  • 1 handvol pistache nootjes Igrof gehakt
  • een paar eetlepels granaatappel pitjes
  • 4 el honing
  • 1/2 tl rozenwater

Instructies

  • Neem twee glazen en doe wat van de honing onder in elk glas, Je wilt dat er een laagje in zit maar niet teveel anders wordt het erg zoet.
  • Doe de yoghurt en de slagroom met het rozenwater samen in een kom en klop tot het iets dikker wordt. Je wilt het niet te dun anders zakt het meteen door de honing heen naar beneden.
  • Lepel het mengsel voorzichtig bovenop de honing.
  • Voeg een volgend klein laagje van honing toe bovenop de yoghurt en lepel hier de granaatappel en de pistache bovenop.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 486kcal, Koolhydraten: 46g, Eiwit: 15g, Vet: 29g, Verzadigd vet: 15g, Cholesterol: 91mg, Natrium: 64mg, Kalium: 374mg, Vezels: 2g, Suiker: 41g, Vitamine A: 971IU, Vitamine C: 2mg, Calcium: 169mg, Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

15 comments

  1. Dit ga ik beslist een keertje maken! Prachtige foto ook, kan ik nog wat van leren.

  2. Wauw wat ziet dit er weer geweldig lekker uit!

  3. Wat een schitterende foto! Vooral de eerste foto vind ik echt prachtig! De warme gloed aan de onderkant en de kleuren bovenin. Geweldig!

  4. Het is zeker een fotogeniek dessert! Al moet ik eerlijk zeggen dat ik de foto met het roze ook wel leuk vind, maar ik zit nog altijd in mijn roze-fase ;). Zelf heb ik het kookboek waar net zo’n recept instaat en dat is al jaren één van mijn favoriete toetjes om indruk mee te maken tijdens een etentje.

  5. Grappig he hoe je smaak continu verandert. Ik heb zojuist donkerbruine jaren 50 vazen besteld die ik een paar jaar geleden spuuglelijk vond. Bovenste foto zie je het licht zo mooi door het hele glas.

    Liefs Suus

  6. Hoi Simone,
     Ik ben alvast wat recepten aan het bedenken voor de kerstdagen en kwam dit toetje tegen. Ik had een vraagje over de slagroom, klop je deze eerst op of gaat het vloeibaar door de yoghurt. Alvast bedankt. .

  7. Pingback: granaatappel yoghurt toetje, een fris nagerecht - Foodstyle

  8. Speciaal maar heel lekker en gemakkelijk te maken 👍

  9. Net gemaakt: genoten!

  10. Gisteravond gemaakt en het is heerlijk! En het ziet er ook nog eens feestelijk uit.
    Ik heb het gemaakt met Schapenyoghurt en de slagroom iets opgeklopt voordat ik het door de yoghurt heen roerde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.