Yoghurt en granaatappel dessert
Hoe simpel soms gewoon ook heel erg lekker kan zijn; dit eenvoudige dessert met yoghurt, honing, pistache en granaatappel staat in no time op tafel en is heerlijk!
Yoghurt en granaatappel dessert
Snelle desserts vind ik vaak het leukste om te maken. En jullie blijkbaar ook want een aantal van die snelle desserts, zijn tevens de toppers hier op de site. Met de winnaar de frambozen met mascarpone. En rond de kerstdagen het snelle kerstdessert.
Deze is zo mogelijk nog makkelijker. Het heeft een beetje het Midden-Oosten gevoel door het gebruik van een klein beetje rozenwater. Ik hou daar enorm van. Oranje bloesemwater is trouwens ook een aanrader in dit dessert. Maar hier gebruikte ik dus rozenwater.
Supersnel
Het maken van het yoghurt en granaatappel dessert duurt hooguit 5 minuten. Om het te maken heb je twee glazen nodig met rechte wand. Dat is althans het makkelijkste. Uiteraard kan het ook in een kommetje maar dan mis je de lagen.
Onderin het glas komt een laagje honing. Maak dit niet te dik want dan wordt het dessert wel heel zoet.
Slagroom
Vervolgens klop je de yoghurt samen met de slagroom en het rozenwater tot het lekker dik en lobbig is geworden. Het hoeft niet stijf geklopt te worden, maar wat je niet wilt is dat de yoghurt direct door de honing heen naar beneden zakt. Iets steviger blijft beter ‘in model’. Schep nu het yoghurt slagroom mengel op de honing. Hier bovenop doe je weer een heel dun laagje honing.
Dit top je met granaatappelpitjes en grof gehakte pistache nootjes.
Het handigste is het om dit dessert vlak voor serveren te maken. Het is amper tijd dus er is geen goede reden om alles van tevoren klaar te maken. Het blijft wel een tijdje goed in de koeling maar wil je zeker weten dat de yoghurt niet door de honing heen gaat lopen dan is vlak voor serveren het handigste.
Yoghurt en granaatappel dessert
Ingrediënten
- 200 gr Griekse yoghurt
- 125 ml slagroom
- 1 handvol pistache nootjes grof gehakt
- 2 el granaatappel pitjes
- 4 el honing
- 1/2 tl rozenwater
Instructies
- Neem twee glazen en doe wat van de honing onder in elk glas, Je wilt dat er een laagje in zit maar niet teveel anders wordt het erg zoet.
- Doe de yoghurt en de slagroom met het rozenwater samen in een kom en klop tot het iets dikker wordt. Je wilt het niet te dun anders zakt het meteen door de honing heen naar beneden.
- Lepel het mengsel voorzichtig bovenop de honing.
- Voeg een volgend klein laagje van honing toe bovenop de yoghurt en lepel hier de granaatappel en de pistache bovenop.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Gisteravond gemaakt en het is heerlijk! En het ziet er ook nog eens feestelijk uit.
Ik heb het gemaakt met Schapenyoghurt en de slagroom iets opgeklopt voordat ik het door de yoghurt heen roerde.
Net gemaakt: genoten!
Speciaal maar heel lekker en gemakkelijk te maken 👍
Pingback: granaatappel yoghurt toetje, een fris nagerecht - Foodstyle
Hoi Simone,
Ik ben alvast wat recepten aan het bedenken voor de kerstdagen en kwam dit toetje tegen. Ik had een vraagje over de slagroom, klop je deze eerst op of gaat het vloeibaar door de yoghurt. Alvast bedankt. .
Grappig he hoe je smaak continu verandert. Ik heb zojuist donkerbruine jaren 50 vazen besteld die ik een paar jaar geleden spuuglelijk vond. Bovenste foto zie je het licht zo mooi door het hele glas.
Liefs Suus
Dank je wel Suus! Ja het veranderd inderdaad continue…. Waarschijnlijk vinden we over een paar jaar de foto’s die we nu maken vreselijk!
Het is zeker een fotogeniek dessert! Al moet ik eerlijk zeggen dat ik de foto met het roze ook wel leuk vind, maar ik zit nog altijd in mijn roze-fase ;). Zelf heb ik het kookboek waar net zo’n recept instaat en dat is al jaren één van mijn favoriete toetjes om indruk mee te maken tijdens een etentje.
Ja het is super simpel en super lekker dus ik zeg de ideale combi! 🙂
Wat een schitterende foto! Vooral de eerste foto vind ik echt prachtig! De warme gloed aan de onderkant en de kleuren bovenin. Geweldig!
Dank je wel Letitzia, en nog wel genomen op een druilerige dag…:)
Wauw wat ziet dit er weer geweldig lekker uit!
Dank je wel Dila!
Dit ga ik beslist een keertje maken! Prachtige foto ook, kan ik nog wat van leren.
Dank je wel Maaike!