Frambozen met mascarpone room | simoneskitchen.nl

Stel… je komt er op eerste kerstdag achter dat je nog vergeten bent om over een dessert na te denken… Dan kun je twee dingen doen; bakkie chocolade mousse halen bij de Appie of je kunt dit supersnelle en erg lekkere dessert met frambozen, krokante lange vingers en wat mascarpone in elkaar flansen. En ik zeg met recht flansen want laten we eerlijk zijn, dit kost echt nul tijd. Het is voor ons een gouwe oude (ook te zien aan het watermerk van de foto van 2008!) maar ik wilde hem je niet onthouden.

Toppertje!

Print
Frambozen met mascarponeroom | simoneskitchen.nl

Frambozen met mascarpone room


  • Author:
  • Prep Time: 5 minuten
  • Cook Time: 5 minuten
  • Total Time: 2 hours 10 minutes
  • Yield: 4 personen
  • Category: Dessert

Ingredients

  • 250 gr mascarpone
  • beetje suiker naar smaak
  • amaretti koekjes
  • lange vingers voor op de bodem
  • optioneel ; citroenrasp/sap
  • 1-2 bakjes frambozen

Instructions

  1. Doe de mascarpone in een kom en voeg een beetje suiker toe. Proef of het zoet genoeg is voor je smaak.
  2. Als je het lekker vind kun je een beetje citroenrasp en/of sap toevoegen om het vettige van de mascarpone een beetje te doorbreken
  3. Neem een mooi glas waar je het dessert in wilt presenteren. Ik heb een breed whiskey glas genomen. Een beetje breedte van het glas is wel handig anders wordt het zo’n geprop.
  4. Doe de lange vingers onderin het glas en breek ze waar nodig om een laagje te krijgen
  5. Verkruimel wat amaretti koekjes grof en roer deze door de mascarpone.
  6. Neem de helft van de frambozen en pureer die met een vork. Roer dit ook door de mascarpone maar roer het niet helemaal door, zodat je een vlekkerige roze massa over houdt.
  7. Doe de helft van de mascarpone in het glas op de lange vingers. Je kunt hier nog een laagje bovenop maken met weer lange vingers en de andere helft van de mascarpone, maar dat hoeft niet perse.
  8. Doe wat hele frambozen bovenop de laatste laag mascarpone en strooi er wat poedersuiker overheen en klaar!