Simone's Kitchen

Frambozen met mascarpone room

Het kerstdessert dat de avond gaat redden

Stel… je komt er op eerste kerstdag achter dat je nog vergeten bent om over een dessert na te denken… Dan kun je twee dingen doen; bakkie chocolade mousse halen bij de Appie of je kunt dit supersnelle en erg lekkere dessert met frambozen, krokante lange vingers en wat mascarpone in elkaar flansen.

En ik zeg met recht flansen want laten we eerlijk zijn, dit kost echt nul tijd. Het is voor ons een gouwe oude (ook te zien aan het watermerk van de foto van 2008!) maar ik wilde hem je niet onthouden.

Frambozen met mascarponeroom

Elke fruitsoort

Is het niet het seizoen voor frambozen dan kun je die natuurlijk prima vervangen door appel, mango of welk ander fruit je maar hebt liggen. Je kunt er zelfs fruit uit blik voor gebruiken als je dat voorhanden hebt. Al vind ik persoonlijk de combinatie van frambozen met mascarpone wel het lekkerste.

Frambozen met mascarpone

Een paar aandachtspuntjes voor dit dessert van frambozen met mascarpone. Het is heel eenvoudig maar zorg wel dat je het kort van tevoren klaarmaakt. Alleen dan blijven de koekjes lekker knapperig en heb je het beoogde effect met je dessert.

De genoemde hoeveelheden zijn bij benadering; hoeveel je nodig hebt hangt ook af van het glas dat je gaat gebruiken.

Op zoek naar nog meer snelle kerstdesserts? Kijk ook eens naar deze – net zo snelle – versie met meringue

Altijd een succes

Ondanks dat het je amper tijd kost om dit dessert te maken is het elke keer weer een succes! Kerst is weer gered en je hoeft ook niet lang in de keuken te staan. Win-win! Natuurlijk is er niemand die je zegt dat je dit dessert alleen met kerst kunt eten. Ik eet het op elk gewenst moment van het jaar. Met pasen, een verjaardag of ander feest. Altijd een heerlijk snel toetje!

Print recept Pin recept
3.46 van 24 stemmen

Mascarpone room met frambozen

Totale tijd: 15 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Instructies

  • Doe de mascarpone in een kom en voeg een beetje suiker toe. Proef of het zoet genoeg is voor je smaak.
  • Als je het lekker vind kun je een beetje citroenrasp en/of sap toevoegen om het vettige van de mascarpone een beetje te doorbreken
  • Neem een mooi glas waar je het dessert in wilt presenteren. Ik heb een breed whiskey glas genomen. Een beetje breedte van het glas is wel handig anders wordt het zo’n geprop.
  • Doe de lange vingers onderin het glas en breek ze waar nodig om een laagje te krijgen
  • Verkruimel wat amaretti koekjes grof en roer deze door de mascarpone.
  • Neem de helft van de frambozen en pureer die met een vork. Roer dit ook door de mascarpone maar roer het niet helemaal door, zodat je een vlekkerige roze massa over houdt.
  • Doe de helft van de mascarpone in het glas op de lange vingers. Je kunt hier nog een laagje bovenop maken met weer lange vingers en de andere helft van de mascarpone, maar dat hoeft niet perse.
  • Doe wat hele frambozen bovenop de laatste laag mascarpone en strooi er wat poedersuiker overheen en klaar!
Gang: Dessert
Trefwoord: mascarpone

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.