Frambozen met mascarpone room

Frambozen met mascarpone room | simoneskitchen.nl

Stel… je komt er op eerste kerstdag achter dat je nog vergeten bent om over een dessert na te denken… Dan kun je twee dingen doen; bakkie chocolade mousse halen bij de Appie of je kunt dit supersnelle en erg lekkere dessert met frambozen, krokante lange vingers en wat mascarpone in elkaar flansen. En ik zeg met recht flansen want laten we eerlijk zijn, dit kost echt nul tijd. Het is voor ons een gouwe oude (ook te zien aan het watermerk van de foto van 2008!) maar ik wilde hem je niet onthouden.

Toppertje!

Mascarpone room met frambozen

Ingredients:

  • 250 gr mascarpone
  • beetje suiker naar smaak
  • amaretti koekjes
  • lange vingers voor op de bodem
  • optioneel ; citroenrasp/sap
  • 1-2 bakjes frambozen

Directions:

  1. Doe de mascarpone in een kom en voeg een beetje suiker toe. Proef of het zoet genoeg is voor je smaak.
  2. Als je het lekker vind kun je een beetje citroenrasp en/of sap toevoegen om het vettige van de mascarpone een beetje te doorbreken
  3. Neem een mooi glas waar je het dessert in wilt presenteren. Ik heb een breed whiskey glas genomen. Een beetje breedte van het glas is wel handig anders wordt het zo'n geprop.
  4. Doe de lange vingers onderin het glas en breek ze waar nodig om een laagje te krijgen
  5. Verkruimel wat amaretti koekjes grof en roer deze door de mascarpone.
  6. Neem de helft van de frambozen en pureer die met een vork. Roer dit ook door de mascarpone maar roer het niet helemaal door, zodat je een vlekkerige roze massa over houdt.
  7. Doe de helft van de mascarpone in het glas op de lange vingers. Je kunt hier nog een laagje bovenop maken met weer lange vingers en de andere helft van de mascarpone, maar dat hoeft niet perse.
  8. Doe wat hele frambozen bovenop de laatste laag mascarpone en strooi er wat poedersuiker overheen en klaar!

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

24 comments

  1. Heerlijk makkelijk dessert !!
    Bij mij staat op kerstavond mascarponemousse met rodevruchten en speculoos op het menu ๐Ÿ™‚
    Groetjes Julie

  2. En hoeveel frambozen gebruik je ongeveer in dit recep?

    • Simone van den Berg

      O sorry, zie nu dat ik het aantal frambozen vergeten ben erbij te vermelden.. ๐Ÿ˜‰ Dat is ongeveer 1 a 1,5 bakje frambozen. Ligt er ook een beetje aan hoeveel je er in wilt doen en hoe groot je serveer glazen zijn, maar ik hou wel van veel frambozen.

  3. Hier staat het ook klaar in de ijskast!
    Ben benieuwd naar de reacties.

  4. Het dessert is heel erg in de smaak gevallen.
    Een frisse afsluiter naar het kerstmaal.
    Groetjes Ann

  5. Is there an English translation for this recipe? It looks delicious!
    Thank you!

  6. Hello Simone~
    Thank you for the translation! I’m looking forward to trying it and some of your other recipes!

  7. Ik heb dit recept afgelopen weekend uitgeprobeerd met aardbeien ipv frambozen en het was een succes. Ik heb er foto’s van gemaakt voor mijn blog en een linkje toegevoegd naar dit bericht. Hopelijk vind je dat geen probleem?:)

    bedankt voor het fijne receptje in elk geval!

  8. Vandaag voor het eerst op jouw website terecht gekomen. Ik moet zeggen….. erg verslavend! en ik blijf maar lezen en schrijven!
    Gr. Bianca

  9. Hoi.

    Ik wil dit maken voor het kerst dessert, voor 10 personen. Is dit voorschrift dan genoeg?

  10. Pingback: De heerlijkste dessert en toetjesrecepten voor het kerstdiner | Pure living life

  11. Ziet er heerlijk uit! Hoeveel uur van te voren kan je het dessert het beste maken?ย 

    • Simone van den Berg

      He Mandy,
      Ik zou het niet al te lang van tevoren maken. Je kunt natuurlijk wel al de losse elementen klaar hebben en dan vlak voor het opeten nog even in elkaar zetten. Als je het te lang in de koeling zet heb je kans dat de koekjes niet meer krokant zijn en dat is zonde. Kan op zich wel hoor als je geen tijd hebt maar dan gaat her en der de knapperigheid van de koekjes achteruit.

  12. Pingback: Dinner for two | laureanne2016

  13. Hai Simone,
    Het is alweer dik januari maar ik wil je nog even laten weten dat de cranberrysaus, het voorafje met kruidenroomkaas en gerookte zalm bijzonder goed smaakten! Heerlijke kerst gehad mede dankzij jouw recepten. Dus nogmaals hartelijk dank!ย 
    Verder nog een geweldig 2017 gewenst!ย 
    Hartelijke groeten,
    Petraย 

  14. Pingback: Frambozen met mascarpone room - Nagerechten.be

  15. Pingback: Happy New Year en de 5 populairste van 2015 | Simone's Kitchen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *