Simone's Kitchen

Frambozen met mascarpone room

Heerlijk dessert met frambozen met mascarpone

Het kerstdessert dat de avond gaat redden

Stel… je komt er op eerste kerstdag achter dat je nog vergeten bent om over een dessert na te denken… Dan kun je twee dingen doen; bakkie chocolade mousse halen bij de Appie of je kunt dit supersnelle en erg lekkere dessert met frambozen, krokante lange vingers en wat mascarpone in elkaar flansen.

En ik zeg met recht flansen want laten we eerlijk zijn, dit kost echt nul tijd. Het is voor ons een gouwe oude (ook te zien aan het watermerk van de foto van 2008!) maar ik wilde hem je niet onthouden.

Frambozen met mascarpone
Delicious raspberry dessert with cream and lady fingers

Elke fruitsoort

Is het niet het seizoen voor frambozen dan kun je die natuurlijk prima vervangen door appel, mango of welk ander fruit je maar hebt liggen. Je kunt er zelfs fruit uit blik voor gebruiken als je dat voorhanden hebt. Al vind ik persoonlijk de combinatie van frambozen met mascarpone wel het lekkerste.

Frambozen met mascarpone

Een paar aandachtspuntjes voor dit dessert van frambozen met mascarpone. Het is heel eenvoudig maar zorg wel dat je het kort van tevoren klaarmaakt. Alleen dan blijven de koekjes lekker knapperig en heb je het beoogde effect met je dessert.

De genoemde hoeveelheden zijn bij benadering; hoeveel je nodig hebt hangt ook af van het glas dat je gaat gebruiken.

Op zoek naar nog meer snelle kerstdesserts? Kijk ook eens naar deze – net zo snelle – versie met meringue

Frambozen met mascarpone
Delicious dessert with mascarpone cheese, fresh raspberries and crumbled cookies

Altijd een succes

Ondanks dat het je amper tijd kost om dit dessert te maken is het elke keer weer een succes! Kerst is weer gered en je hoeft ook niet lang in de keuken te staan. Win-win! Natuurlijk is er niemand die je zegt dat je dit dessert alleen met kerst kunt eten. Ik eet het op elk gewenst moment van het jaar. Met pasen, een verjaardag of ander feest. Altijd een heerlijk snel toetje!

Print recept Pin recept
4.1 van 10 stemmen

Mascarpone room met frambozen

Totale tijd: 15 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Instructies

  • Doe de mascarpone in een kom en voeg een beetje suiker toe. Proef of het zoet genoeg is voor je smaak.
  • Als je het lekker vind kun je een beetje citroenrasp en/of sap toevoegen om het vettige van de mascarpone een beetje te doorbreken
  • Neem een mooi glas waar je het dessert in wilt presenteren. Ik heb een breed whiskey glas genomen. Een beetje breedte van het glas is wel handig anders wordt het zo’n geprop.
  • Doe de lange vingers onderin het glas en breek ze waar nodig om een laagje te krijgen
  • Verkruimel wat amaretti koekjes grof en roer deze door de mascarpone.
  • Neem de helft van de frambozen en pureer die met een vork. Roer dit ook door de mascarpone maar roer het niet helemaal door, zodat je een vlekkerige roze massa over houdt.
  • Doe de helft van de mascarpone in het glas op de lange vingers. Je kunt hier nog een laagje bovenop maken met weer lange vingers en de andere helft van de mascarpone, maar dat hoeft niet perse.
  • Doe wat hele frambozen bovenop de laatste laag mascarpone en strooi er wat poedersuiker overheen en klaar!
Gang: Dessert
Trefwoord: mascarpone

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

28 comments

  1. Avatar

    Heerlijk makkelijk dessert !!
    Bij mij staat op kerstavond mascarponemousse met rodevruchten en speculoos op het menu 🙂
    Groetjes Julie

  2. Avatar

    En hoeveel frambozen gebruik je ongeveer in dit recep?

    • Simone van den Berg

      O sorry, zie nu dat ik het aantal frambozen vergeten ben erbij te vermelden.. 😉 Dat is ongeveer 1 a 1,5 bakje frambozen. Ligt er ook een beetje aan hoeveel je er in wilt doen en hoe groot je serveer glazen zijn, maar ik hou wel van veel frambozen.

  3. Avatar

    Hier staat het ook klaar in de ijskast!
    Ben benieuwd naar de reacties.

  4. Avatar

    Het dessert is heel erg in de smaak gevallen.
    Een frisse afsluiter naar het kerstmaal.
    Groetjes Ann

  5. Avatar

    Is there an English translation for this recipe? It looks delicious!
    Thank you!

  6. Avatar

    Hello Simone~
    Thank you for the translation! I’m looking forward to trying it and some of your other recipes!

  7. Avatar

    Ik heb dit recept afgelopen weekend uitgeprobeerd met aardbeien ipv frambozen en het was een succes. Ik heb er foto’s van gemaakt voor mijn blog en een linkje toegevoegd naar dit bericht. Hopelijk vind je dat geen probleem?:)

    bedankt voor het fijne receptje in elk geval!

  8. Avatar

    Vandaag voor het eerst op jouw website terecht gekomen. Ik moet zeggen….. erg verslavend! en ik blijf maar lezen en schrijven!
    Gr. Bianca

  9. Avatar

    Hoi.

    Ik wil dit maken voor het kerst dessert, voor 10 personen. Is dit voorschrift dan genoeg?

  10. Pingback: De heerlijkste dessert en toetjesrecepten voor het kerstdiner | Pure living life

  11. Avatar

    Ziet er heerlijk uit! Hoeveel uur van te voren kan je het dessert het beste maken? 

    • Simone van den Berg

      He Mandy,
      Ik zou het niet al te lang van tevoren maken. Je kunt natuurlijk wel al de losse elementen klaar hebben en dan vlak voor het opeten nog even in elkaar zetten. Als je het te lang in de koeling zet heb je kans dat de koekjes niet meer krokant zijn en dat is zonde. Kan op zich wel hoor als je geen tijd hebt maar dan gaat her en der de knapperigheid van de koekjes achteruit.

  12. Pingback: Dinner for two | laureanne2016

  13. Avatar

    Hai Simone,
    Het is alweer dik januari maar ik wil je nog even laten weten dat de cranberrysaus, het voorafje met kruidenroomkaas en gerookte zalm bijzonder goed smaakten! Heerlijke kerst gehad mede dankzij jouw recepten. Dus nogmaals hartelijk dank! 
    Verder nog een geweldig 2017 gewenst! 
    Hartelijke groeten,
    Petra 

  14. Pingback: Frambozen met mascarpone room - Nagerechten.be

  15. Pingback: Happy New Year en de 5 populairste van 2015 | Simone's Kitchen

  16. Avatar

    Hoi! Kan je de mascarpone ook mixen met Griekse yoghurt? Om het wat frisser te maken. 

  17. Avatar

    Dit was dit jaar de heerlijke afsluiting van ons kerstdiner, aangevuld met een paar cantuccinikoekjes en een glaasje dessertwijn. Het commentaar: “Dit willen we nog wel eens!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!