Makkelijk salade met blauwe kaas met granaatappel, gemengde groenten en geroosterde amandelen. Perfect voor een snelle lunch met veel smaak!

Salade met blauwe kaas

Salade met blauwe kaas

Ik ben een grote fan van blauwe kaas. Gewoon omdat het zoveel smaak geeft aan zowat alles. Ik smoor mijn pasta er graag in of voeg het toe aan salades zoals ik hier heb gedaan. Voor het maken van de salade met blauwe kaas kun je een beetje variëren met de ingrediënten, maar dit is wat ik heb gebruikt:

  • Blauwe kaas – Ik heb roquefort gebruikt voor deze salade. Een van mijn favorieten en ook vrij sterk. Heerlijk!
  • Bleekselderij – ik had nog wat stengels bleekselderij in de koelkast liggen, dus die heb ik gebruikt.
  • Witlof – hetzelfde met de witlof!
  • Gemengde sla – je kunt elke soort sla gebruiken die je lekker vindt. Rucola, veldsla of gebruik een gemengde zak zoals ik hier heb gedaan.
  • Granaatappel
  • Amandelen – mooi geroosterd voor extra knapperigheid
Salade met blauwe kaas

Alles mengen

De rest is super eenvoudig. Meng alle salade-ingrediënten, verdeel ze over twee borden of kommen en voeg de roquefort, geroosterde amandelen en granaatappel toe. Easy peasy.

Voor de dressing heb ik mayonaise, mosterd en wat azijn gebruikt. In plaats van azijn kun je ook citroen- of limoensap gebruiken. Breng op smaak met wat peper en zout en je kunt de salade serveren. Afhankelijk van de sla die je gebruikt hebt is hij ook relatief goed houdbaar. Maar als je dit mee wilt nemen voor een werklunch zou ik adviseren om de sla apart te houden tot het klaar is om te eten.

Blauwe kaas

Blauwe kaas is natuurlijk een van die soorten kaas waar je van houdt of waar je van gruwt. Het moge duidelijk zijn dat ik onder de eerste categorie val. En als jij op dit recept terecht bent gekomen, dan gok ik dat dat ook voor jou geldt! Natuurlijk kun je de blauwe kaas weglaten, maar dat is een beetje onlogisch. Je kunt het wel met een andere kaas maken als je wilt. Minder lekker, maar als je wilt? Dan kan het.

Salade met blauwe kaas

Ook een liefhebber van blauwe kaas?

Als je op zoek bent naar andere blauwe kaas recepten, dan ben je hier aan het juiste adres. Probeer ook eens onderstaande recepten!

Salade met blauwe kaas

Salade met blauwe kaas, granaatappel en geroosterde amandelen

Nog geen review
GangMaaltijdsalade
KeukenHollandse keuken

Makkelijk en heerlijk lunchrecept met gemengde groenten, veel blauwe kaas en geroosterde amandelen
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 5 minuten
totaal 10 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 100 g gemengde salade
  • 2 stuks witlof gesneden
  • 2 stengels bleekselderij gesneden
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 75 g roquefort kaas
  • 2 el geroosterde amandelen

Dressing

  • 2 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1 el appelciderazijn
  • Peper en zout

Hoe maak je de salade met blauwe kaas

  • Meng alle groenten door elkaar.
  • Maak de dressing door de ingrediënten samen te voegen en door elkaar te mengen.
  • Verdeel de salade over twee borden en werk af met de geroosterde amandelen, granaatappel en roquefort. Sprenkel er wat dressing over en serveer met de rest van de dressing ernaast.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 328kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwit: 12g | Vet: 27g | Verzadigd vet: 9g | Meervoudigd onverzadigd vet: 8g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 9g | Transvet: 0.03g | Cholesterol: 40mg | Natrium: 841mg | Kalium: 468mg | Vezels: 5g | Suiker: 4g | Vitamine A: 4301IU | Vitamine C: 9mg | Calcium: 324mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.