Simone's Kitchen

Aardappel met romige kruidenkaas en prosciutto

Aardappels met roomkaas en prosciutto | simoneskitchen.nl

Ideaal gezien maak je dit gerechtje met jonge aardappeltjes. Dus niet de fout maken en een of andere oude aardappel uit de schuur trekken want daar ga je spijt van krijgen. Het was al een tijd geleden dat ik nieuwe recepten had uitgeprobeerd en vandaag leek me een goede dag om dat weer eens te doen! Ik vind het heerlijk om nieuwe recepten uit te proberen als ik alleen ben. Niemand die me op de vingers kijkt en lekker een beetje prutsen in de keuken.

Echter; ik kon geen jonge aardappeltjes vinden en ook prosciutto was niet voorradig in de supermarkt. En dat was wel een beetje jammer, maar zelfs met die hindernis was dit alsnog een super lekker gerechtje. Ik zie dit zo op een kersttafel als feestelijk bijgerecht of zelfs als leuk voorgerechtje. Neem dan niet een aardappel van een pond. Je kent ze wel die enorme dingen!

Aardappels met kruiden roomkaas en prosciutto | simoneskitchen.nl

Een aardappel met een dun schilletje is ideaal dus als je twijfelt vraag het dan even aan de groenteboer welke je het beste kunt gebruiken.

Aardappel met roomkaas | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Aardappel met romige kruidenkaas en prosciutto

Ingrediënten

  • 12 jonge aardappels laat het vel eraan
  • olie om de bakplaat in te vetten
  • 2,5 el extra virgin olijfolie
  • 1 teen knoflook gepureerd
  • 2 el fijne gesneden peterselie
  • 1 el fijn gesneden tijm blaadjes
  • 1 el fijn gesneden basilicum
  • 150 gram creme fraiche ricotta of roomkaas
  • 12 plakjes prosciutto
  • 85 gram tuinkers

Instructies

  • Kook de aardappels voor 15 minuten in kokend water met genoeg zout. Laat uitlekken en iets afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 240 c. Verdeel de aardappels over een licht ingevette bakplaat of dek af de bakplaat af met bakpapier. Druk elke aardappel plat met een lepel of ander instrument. Bestrooi met olijfolie, zout en peper.
  • Bak de aardappels in de oven voor ongeveer 20-30 minuten of tot ze krokant zijn en goudbruin. Laat afkoelen voor ongeveer 10-15 minuten.
  • Klop de knoflook, de kruiden en de creme fraiche bij elkaar in een kom en doe een eetlepel van het mengsel op de aardappel. Leg er een plak prosciutto op en serveer op een bedje van waterkers.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

5 comments

  1. Avatar

    Hoi simone,
    Dit recept wil ik gaan maken met kerst, ik heb alleen een vraagje.
    Wat bedoel je hiermee: Verdeel de aardappels over een licht ingevette bakplaat of dek af met bakpapier.
    Iets afdekken is wat anders dan ze op een bakplaat leggen, daarom snap ik het niet helemaal.
    Alvast bedankt voor een reactie.
    Groetjes,

    • Simone van den Berg

      Hoi Maxime,
      Ah ja dat staat er niet zo heel erg duidelijk.. 😉 Sorry. Ik bedoel dat je de bakplaat of kunt invetten of kunt bedekken met bakpapier. Het bakpapier gaat dus niet op de aardappels maar op de bakplaat en daarop komen dan de aardappels. Ik heb het inmiddels aangepast in de omschrijving!
      Succes en fijne feestdagen!

    • Avatar

      Bedankt voor de snelle reactie!
      Voor jullie ook fijne feestdagen 🙂

  2. Avatar

    Ziet er weer schitterend en heerlijk uit!

    Prettige jaarwisseling en een mooi, creatief 2015 toegewenst.

    Groetjes, Naomi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!