Simone's Kitchen

Vijgensalade met prosciutto en geitenkaas

Vijgensalade met prosciutto en honing | simoneskitchen.nl

Gemaakt met mijn iphone

Of ik een recept wilde maken met vijgen. Een eenvoudige en eentje die eigenlijk iedereen wel snel associeert met vijgen… Dat werd dus een vijgensalade. Ik had hele andere leuke receptjes bedacht met diezelfde vijgen maar dat vond de klant te ‘exotisch’ en laten we eerlijk zijn een salade met vijgen, prosciutto en geitenkaas is altijd lekker.

Dus nog even snel na de officiele foto een extra fotootje gemaakt met mijn iphone. Eigenlijk alleen om op Instagram te delen, maar toen dacht ik ; waarom niet ook hier het recept delen? Want het is lekker! En nee, het is niet echt vijgen tijd op het moment maar dat komt vanzelf weer en dan heb je dit recept maar vast klaar liggen. En die andere receptjes ga ik zeker ook nog maken!

Vijgensalade met prosciutto en honing | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Vijgensalade met prosciutto en geitenkaas

Totale tijd: 15 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 4-5 vijgen
  • 50 gram prosciutto of andere lekkere rauwe ham
  • 50 gram geitenkaas zachte
  • 50 gram rucola
  • balsamico of honing

Instructies

  • Snij de vijgen in kwartjes en scheur de plakken prosciutto in wat smallere reepjes
  • Scheur de geitenkaas ook in stukjes.
  • Doe de rucola verdelen over twee borden en leg de strookjes ham er op. Brokkel de geitenkaas erover en leg de partjes vijg her en der verspreid neer.
  • Besprenkel met de balsamico of honing

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Avatar

    Dit ziet er echt heerlijk uit! Heb zelf alweer een tijdje geen mooie vijgen kunnen vinden.

    Zie trouwens nu pas dat ik flink wat artikelen had gemist, ik dacht dat het artikel over zout het laatste was en die had ik al gelezen :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.