Vijgensalade met prosciutto en geitenkaas
Gemaakt met mijn iphone
Of ik een recept wilde maken met vijgen. Een eenvoudige en eentje die eigenlijk iedereen wel snel associeert met vijgen… Dat werd dus een vijgensalade. Ik had hele andere leuke receptjes bedacht met diezelfde vijgen maar dat vond de klant te ‘exotisch’ en laten we eerlijk zijn een salade met vijgen, prosciutto en geitenkaas is altijd lekker.
Dus nog even snel na de officiele foto een extra fotootje gemaakt met mijn iphone. Eigenlijk alleen om op Instagram te delen, maar toen dacht ik ; waarom niet ook hier het recept delen? Want het is lekker! En nee, het is niet echt vijgen tijd op het moment maar dat komt vanzelf weer en dan heb je dit recept maar vast klaar liggen. En die andere receptjes ga ik zeker ook nog maken!
Vijgensalade met prosciutto en geitenkaas
Ingrediënten
- 4-5 vijgen
- 50 gram prosciutto of andere lekkere rauwe ham
- 50 gram geitenkaas zachte
- 50 gram rucola
- balsamico of honing
Instructies
- Snij de vijgen in kwartjes en scheur de plakken prosciutto in wat smallere reepjes
- Scheur de geitenkaas ook in stukjes.
- Doe de rucola verdelen over twee borden en leg de strookjes ham er op. Brokkel de geitenkaas erover en leg de partjes vijg her en der verspreid neer.
- Besprenkel met de balsamico of honing
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Dit ziet er echt heerlijk uit! Heb zelf alweer een tijdje geen mooie vijgen kunnen vinden.
Zie trouwens nu pas dat ik flink wat artikelen had gemist, ik dacht dat het artikel over zout het laatste was en die had ik al gelezen :’)
O haha… die had ik per ongeluk als een sticky staan…