Vijgensalade met prosciutto en honing | simoneskitchen.nl

Gemaakt met mijn iphone

Of ik een recept wilde maken met vijgen. Een eenvoudige en eentje die eigenlijk iedereen wel snel associeert met vijgen… Dat werd dus een vijgensalade. Ik had hele andere leuke receptjes bedacht met diezelfde vijgen maar dat vond de klant te ‘exotisch’ en laten we eerlijk zijn een salade met vijgen, prosciutto en geitenkaas is altijd lekker.

Dus nog even snel na de officiele foto een extra fotootje gemaakt met mijn iphone. Eigenlijk alleen om op Instagram te delen, maar toen dacht ik ; waarom niet ook hier het recept delen? Want het is lekker! En nee, het is niet echt vijgen tijd op het moment maar dat komt vanzelf weer en dan heb je dit recept maar vast klaar liggen. En die andere receptjes ga ik zeker ook nog maken!

Vijgensalade met prosciutto en honing | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Vijgensalade met prosciutto en geitenkaas

Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 4-5 vijgen
  • 50 gram prosciutto of andere lekkere rauwe ham
  • 50 gram geitenkaas zachte
  • 50 gram rucola
  • balsamico of honing

Instructies

  • Snij de vijgen in kwartjes en scheur de plakken prosciutto in wat smallere reepjes
  • Scheur de geitenkaas ook in stukjes.
  • Doe de rucola verdelen over twee borden en leg de strookjes ham er op. Brokkel de geitenkaas erover en leg de partjes vijg her en der verspreid neer.
  • Besprenkel met de balsamico of honing

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Delen is fijn!