Griekse burger met portobello | simoneskitchen.nl

De smaken van een van onze favoriete vakantielanden zitten verstopt in deze Griekse burger. Wij aten het met een portobello maar je kunt er natuurlijk ook prima een broodje bij eten.

Ik vertelde het van de week al: de reiskriebels slaan alweer toe hier in huize Simone’s Kitchen. En dat betekent reisplannen maken voor het nieuwe jaar, maar je hoeft natuurlijk niet per definitie ver weg om een beetje het vakantie gevoel te krijgen. Eten is een van die dingen die je zo hop weer kunt transporteren naar een ander land of een ander moment. Smaken, geuren, het is allemaal zo bepalend voor je herinneringen aan bepaalde landen of streken!

Griekenland

Neem nou deze Griekse burger. Officieel hoor je dit eigenlijk met lamsgehakt te maken maar ik kon dat op het moment dat ik de burger wilde maken niet vinden, dus koos ik voor half om half. Kruid het met kruiden die jou het Griekse gevoel geven. Voor mij zijn dat oregano en rozemarijn. Als saus maakte ik er een lekkere tzatziki bij op basis van mayonaise. En om het af te maken een Griekse salade. Voeg feta toe als je dat eet!

Griekse burger met portobello | simoneskitchen.nl

GRIEKSE BURGER MET GRIEKSE SALADE

No ratings yet

Je hoort deze Griekse burger natuurlijk officieel met lamsgehakt te maken dus als je dat makkelijk kunt krijgen zeker doen. Ik koos dit keer voor half om half gehakt omdat lamsgehakt niet verkrijgbaar was. Qua smaken past het allebei
Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 300 gr gehakt lams of half om half
  • 1 tl verse rozemarijn fijn gehakt – bewaar de takjes
  • 1 tl verse oregano fijn gehakt
  • 1 teen knoflook gehakt
  • ½ tl zout
  • ¼ tl verse peper

Broodje

  • 4 portobello paddenstoelen
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Tzatziki

  • ½ komkommer geraspt
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el eigengemaakte mayonaise
  • peper en zout

Griekse salade

  • ½ komkommer in stukken
  • 3 grote tomaten in stukken
  • olijfolie
  • gedroogde oregano
  • peper en zout

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Wrijf de portobello’s in met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Leg op een bakplaat en zet voor ongeveer 10-15 minuten in de oven.
  • Let op dat er heel veel vocht uit de portobello’s komt wat niet zo handig is als je ze als broodje gaat gebruiken. Laat ze daarom na bakken goed uitlekken op keukenpapier en dep het nog even droog voor je verder verwerkt.
  • Maak de burgers door alle ingredienten hiervoor goed door elkaar te mengen. Vorm er twee burgers van en bak deze in een koekenpan gaar en goudbruin.
  • Voor de saus knijp je het vocht goed uit de komkommer voor je het bij de mayonaise voegt. Rasp het teentje knoflook er door heen en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de hamburger op de portobello met de tzatziki.
  • De Griekse salade maak je door de ingredienten hiervoor te mengen en op smaak te brengen met peper en zout. Serveer de salade met de burger.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 339kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 16g | Vet: 27g | Verzadigd vet: 8g | Cholesterol: 58mg | Natrium: 421mg | Kalium: 829mg | Vezels: 3g | Suiker: 6g | Vitamine A: 822IU | Vitamine C: 16mg | Calcium: 40mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Ben je ook liefhebber van een goede burger? Probeer dan deze vega burger met zoete aardappelfrietjes of de allerlekkerste kipburger. Liever een vega burger dan is deze wortel- en kikkererwtburger ook een aanrader!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.