Kikkererwten wortel burger | simoneskitchen.nl

Ik hou van vega burgers. Echt. Ondanks het feit dat mijn hoofd ergens nog steeds bij een burger denkt aan vlees. Dat is een soort ingebakken iets geloof ik. Maar deze vega burger is echt de moeite waard om eens uit te proberen. Let wel altijd even op met vegetarische burgers. Ze vallen eerder uit elkaar dan een vleesburger dus bakken en omdraaien moet met iets meer beleid gebeuren. Even in de koeling voor je ze in de pan slingert is meestal een goed idee

Print
Kikkererwten wortel burger | simoneskitchen.nl

Wortel-sesam en kikkererwt burgers


  • Author:

Ingredients

  • 750 gr wortels, geraspt
  • 400 gr kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 kleine ui, grof gehakt
  • 4 el tahini
  • 1 tl gemalen komijn
  • 100 gr panko
  • 1 ei
  • 3 el olijfolie
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • rasp van 1 citroen
  • broodjes
  • sla, rode ui, avocado, chilisaus om te serveren
  • 3 el sesamzaadjes

Instructions

  1. Doe 1/3 van de geraspte wortel in een keukenmachine met de kikkererwten, ui, 2 el van de tahini, komijn en het ei.
    Draai dit tot een dikke pasta, doe over in een grote kom.
  2. Verwarm 1 el van de olie in een grote koekenpan en bak dan de rest van de wortel voor 8-10 minuten, blijf roeren tot de wortel gaar is. Het zal dan iets geler worden. Voeg de gekookte wortel toe aan je eerder gedraaide pasta met het panko, citroenrasp en sesamzaadjes. Voeg peper en zout toe en meng goed met je handen.
  3. Verdeel het mengsel in 6 en vorm het met natte handen in burgers. Dek af en laat koelen tot je het nodig hebt.
  4. Maak de yoghurt dressing door 2 el tahini erdoor heen te roeren met wat citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper en zet tot gebruik in de koeling.
  5. Bak de burgers voor 5 minuten aan elke kant tot goudbruin en krokant.
  6. Serveer de burgers op geroosterde broodjes met eerst een dikke laag yoghurtsaus, leg de burger erop, dan de avocado (geprakt of niet geprakt) ui en sla. Eindig met wat chili saus