Simone's Kitchen

Wortel kikkererwtenburgers van Reny

wortel kikkererwtenburgers | simoneskitchen.nl

In de categorie “Foodbloggers to the rescue” hebben we vandaag een lekker recept van Reny. Reny heeft het succesvolle blog ‘Mind your feed” waar ze allerlei lekkere recepten deelt met de focus op gezond. Ik ben toch al van fan van bonen en met name kikkererwten hebben een warm plekje hier.

wortel kikkererwtenburger | simoneskitchen.nl

Dus toen ik het recept van Reny langs zag komen wist ik dat ik deze graag zou willen proberen.

Wortel kikkererwtenburger met citroenmayonaise
Servings: 4 burgers
Ingredienten
  • 250 gr kikkererwten geweekt & gekookt, of uit een pot
  • 2 wortels
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Peper
  • Zout
  • 2 tl komijn
  • 1 groot ei
  • 3 el kikkererwtenmeel / boekweitmeel
  • Kokosolie of olijfolie om te bakken.
Voor de broodjes:
  • 4 spelt broodjes
  • 2 handjes bladspinazie
  • 12 plakjes komkommer
  • 40 gr taugé
Voor de citroenmayonaise:
Instructies
  1. Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Spoel de geweekte en gekookte kikkererwten af en dep ze droog (of als je uit pot gebruikt; spoel ze af en dep ze droog). Rasp de wortels, pers de knoflook en snij de uien fijn. Doe de kikkererwten, wortel, ui en knoflook in de keukenmachine en mix de ingrediënten tot dat de kikkererwten grof gepureerd zijn, er mogen best nog wat stukjes in blijven.
  3. Doe de kikkererwtenpuree in een mengkom en voeg de kruiden toe. Breek het ei boven de kom en kneed deze met je handen door de puree heen. Voeg nu het kikkererwtenmeel toe. 2 tot 3 el zou voldoende moeten zijn, het moet een dikke stevige massa worden. Is de puree nog te nat, voeg dan nog wat extra meel toe. Vorm met je (natte) handen 4 burgers van de kikkererwtenpuree.
  4. Doe in een koekenpan een goede laag olie (0,5 cm) en leg heel voorzichtig de wortel kikkererwtenburgers in de pan. Bak ze aan beide kanten lichtbruin. Haal de burgers uit de pan en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Schuif nog zo’n 10 minuten de oven in zodat ze goed door en door warm zijn*.
  5. Snij nu de broodjes open en beleg de onderste helft met een half handje bladspinazie. Leg de wortel kikkererwtenburger op de spinazie, doe een flinke klodder mayonaise op de burger en maak af met wat plakjes komkommer en wat taugé. Tot slot de bovenkant van het broodje er op en….burger time!

Delen is fijn!

4 comments

  1. Avatar

    Hmmm burgers van kikkererwten maak ik wel vaker maar niet eerder in combinatie met wortel. Lijkt me heerlijk!

  2. Avatar

    Dit klinkt als een heerlijk, maar toch zeker nog wel gezonde burger.

  3. Avatar

    Nog nooit gegeten, maar dit lijkt me wel een gezond en lekker alternatief voor een gewone hamburger. Toch eens uitproberen.

  4. Avatar

    Oh ja, deze zien er super uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos