Geroosterde wortel met venkel en verandering op komst

Daar ben ik weer!

Hebben jullie me een beetje gemist? Of – waarschijnlijker – heeft niemand gemerkt dat ik er even tussenuit was? Haha… Dat zou me dan weer niet verbazen. Maar goed, we zijn er even heerlijk tussenuit geweest in Kopenhagen wat echt een geweldige leuke stad is. Al helemaal als je van lekker eten houdt. En nee het is niet goedkoop, maar ja. Waar we trouwens geen rekening mee hadden gehouden is het feit dat we – met ons suffe hoofd – geboekt hadden in de voorjaarsvakantie. Ik doe dat dus nooit. Ten eerste hebben we geen kinderen en zijn dus niet gebonden aan de vakantie periode en ten tweede is alles dan normaal gesproken duurder.

Geroosterde wortel met venkel en linzen | simoneskitchen.nl

En toen ik de vrijdag dat de vakantieperiode begon het nieuws zag met de enorme chaos op Schiphol begon ik al een beetje te zweten. Zouden we de vlucht uberhaupt nog wel halen of moesten we op Schiphol al stranden? Om twee uur ‘s nachts moesten we al ons warme bedje uit, ruim drie uur van tevoren op Schiphol aanwezig zijn. Uiteindelijk viel het allemaal mee aangezien wij de mazzel hadden dat onze vertrekhal de nieuwe 1A was. Daar gaan de cityhoppers vandaan en het was alsnog beredruk hoor maar te doen.

Ik zag de rijen voor de Transavia balie en ik had spontaan medelijden met al die mensen die ongetwijfeld uren in de rij hebben gestaan. Wat een toestanden. Anyway, wij kwamen keurig op tijd aan op Schiphol, hebben heerlijk genoten van vijf dagen Kopenhagen en zijn inmiddels alweer bijna een week terug.

Geroosterde wortel met venkel en linzen | simoneskitchen.nl

In de zeer nabije toekomst gaat er het een en ander veranderen op Simone’s Kitchen. Daar vertel ik later meer over, maar uiteraard blijven er wel regelmatig nieuwe recepten bij komen. Dus geen paniek.. πŸ˜‰ Voor nu heb ik een heerlijk recept van een van mijn heldinnen Sarah Britton, van My New Roots. Door het roosteren van de wortel wordt het heerlijk zoet en nou ja, het is een erg lekker gerecht. Probeer het maar eens!

Fijn weekend!

Geroosterde wortel met venkel en zwarte linzen

Ingredients:

  • 500 gr wortels
  • 500 gr venkel
  • 2 rode ui
  • 1 el kokosolie
  • 1 el olijfolie
  • zout/peper
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • rasp van 1 limoen
  • pinch of zeezout
  • 225 gr zwarte linzen
  • Β½ tl zeezout
  • 1 el olijfolie
  • verse munt

Harissadressing

  • ΒΌ cup olijfolie
  • 1-4 tl harissa
  • 2 el citroensap
  • Β½ el maple syrup
  • zeezout

Directions:

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C. Borstel de wortels schoon en snij in de lengte doormidden. Was de venkel en snij in de lengte in dunne stukken. Pel en snij de ui in acht stukken.
  2. Leg de wortels op een bakplaat en wrijf in met een beetje kokosolie. Doe hetzelfde met de venkel en ui op een andere bakplaat. Zet in de oven om te roosteren voor 25-35 minuten tot zacht en een beetje gebrand. De wortels duren wellicht korter dus hou het in de gaten. Haal uit de oven en breng op smaak met zout en peper
  3. Kook de linzen terwijl de groente aan het roosteren is. Was ze goed, spoel af tot het water helder is. Doe in steelpan en kook voor ongeveer 15 minuten. Voeg een halve tl zout toe, roer en laat nog 5 minuten koken tot zacht. Giet af en spoel af. Roer wat olijfolie erdoor en zout en peper naar smaak
  4. Voor de dressing doe je de ingredienten erbij naar smaak. Begin met een tl van de harissa en voeg meer toe als je dat lekker vind. Het moet pittig zijn maar niet oneetbaar.
  5. Voeg de geroosterde groentes toe en vouw om zodat alles bedekt is.
  6. Combineer de citroen met de yoghurt.
  7. Om bij ellkaar te brengen, verdeel je de yoghurt en de linzen over vier borden. Stapel de groentes erop, besprenkel met zout, munt en druppel overgebleven dressing eroverheen.

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

3 comments

  1. Dat ziet er lekker uit! Wat de vakantieperiode betreft, dit was de meivakantie. In februari is de voorjaarsvakantie.Β 

    • Simone van den Berg

      O Haha. Ja ik haal al die vakanties altijd door elkaar. Ik zou zeggen paasvakantie maar dat is het ook al niet meer. Dus voor mijn idee was dit de voorjaarsvakantie maar goed blijkbaar niet dus!

  2. Het ziet er heerlijk uit! Een break is af en toe heerlijk πŸ™‚ En kopenhagen is prachtig inderdaad!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *