Gyros burger 5

Gyrosburger

Eens in de zoveel tijd gaan Esmee en ik samen een dagje koken. De ene keer bij mij, de andere keer bij haar. De ene keer gezond, de andere keer niet zo gezond. Dit keer…. je raadt hem al, was het niet zo gezond. We hadden zin in dikke burgers en dikke sandwiches. O en die appeltaart die ik vorige week postte en die nu al meteen mega populair bleek te zijn.

De burger die niet in je mond past

Tijdens ons whatsapp brainstorm sessie (ja hoor, wij kunnen dat) kwam een gyrosburger langs. Dat klonk al meteen goed, maar om eerlijk te zijn is echt gyros maken misschien niet direct het makkelijkste. Geen idee eigenlijk. Het leek mij dat pulled pork een prima alternatief was.

De ultieme gyrosburger | simoneskitchen.nl

De burger met alles

In de basis is dit natuurlijk een belachelijke burger. Laten we eerlijk zijn. Die krijg je met de beste wil van de wereld niet goed in je mond. Tenzij je een wel heel grote mond hebt. Maar man het is zo lekker! Niet geschikt als eten tijdens een date. Want je zit onder de rommel. Dus hou je bord eronder als je je aan deze lekkernij waagt.

Voor het maken van de pulled pork heb ik het heel neutraal gehouden. Normaal doe ik daar al veel kruiden in maar ik wilde het later nog bakken met Griekse kruiden dus vandaar dat ik dat dit keer niet heb gedaan. Ik maak pulled pork eigenlijk altijd in de slowcooker maar op de barbecue kan ook prima. Als je weet hoe dat moet tenminste.

Gyros burger 3
Gyrosburger | simoneskitchen.nl

De ultieme gyrosburger

5 van 1 stem

Decoratief klokje bereidingstijd

4 personen

Ingrediënten

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 hamburgers homemade of van goede kwaliteit

Voor de pulled pork

  • 1 kg procureur of varkensnek
  • 150 ml kippenbouillon
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 1 tl gerookte paprika

Voor de rest

  • 4 eieren gebakken
  • 1 rode ui in dunne ringetjes
  • krulsla
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 1/2 komkommer
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 1 el oregano gedroogd
  • 1/2 el tijm gedroogd
  • 1 tl peterselie
  • 1 tl knoflook
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • peper en zout

Pulled pork maken

  • Dit duurt natuurlijk het langste dus kun je het beste een dag van tevoren doen. Wrijf de procureur in met peper, zout en gerookte paprika en leg in de slowcooker. Zet hem aan en giet de bouillon erbij. Laat voor ongeveer 6-8 uur rustig garen en draai halverwege even om. Als je het vlees met twee vorken uit elkaar kunt trekken is het gaar!

De hamburger opbouwen

  • Maak eerst de tzatziki door de komkommer te raspen (knijp daarna het vocht er even uit) en te mengen met de Griekse yoghurt. Voeg geperst teentje knoflook toe plus peper en zout naar smaak.
  • Bak het ontbijtspek uit en de eieren. Rooster de hamburgerbroodjes in een pan of broodrooster. Bak de hamburgers gaar.
  • De pulled pork bak je krokant in een koekenpan met wat olie. Voeg er de kruiden en specerijen aan toe (oregano, tijm, peterselie, knoflook, gerookt paprika, kaneel, peper en zout) en bak krokant.
  • Begin de burger met wat van de tzatziki. Leg hierop de sla. Dan de burger. Daarop de uienringen, het spek, het ei, de pulled pork en eindig met nog wat tzatziki..
  • Eet smakelijk!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Wil je pulled pork meteen wat meer smaak meegeven maak hem dan volgens het recept hier

Pulled pork zul je niet allemaal opmaken aan de burgers dus gebruik het of om in te vriezen of maak er deze lekkere pulled pork schuitjes eens van.

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.