Simone's Kitchen

Voorgerecht: Portobello gevuld met gehakt

Gevulde portobello

De portobello is een ideaal kameraadje in deze tijd van het jaar. Hij kan fungeren als een soort burger bijvoorbeeld en je kunt hem erg goed vullen met allerlei lekkers. Hier maakte ik een eenvoudige variant waarbij de portobello gevuld wordt met pittig gebakken gehakt, maar je kunt het goed aanvullen met ingredienten van jouw voorkeur.

Gesmolten kaas

Eet je bijvoorbeeld wel kaas dan kun je de gevulde portobello bestrooien met wat lekkere kaas en dit even kort laten gratineren in de oven voor je het serveert. Het is wel essentieel dat je de portobello goed laat uitlekken. Niks vervelender dan een natte inhoud van je paddenstoel.

Net als alle paddenstoelen laat ook een portobello veel vocht los, maar doordat je hem in zijn geheel gebruikt is het wat lastiger te laten verdampen. Goed laten uitlekken is dus het advies. Je kunt het van tevoren klaarmaken en tijdens je diner op het laatste moment weer opwarmen in de oven.

Een eenvoudig gerecht met de reuzechampignons is bijvoorbeeld ook deze Griekse burger

Kerstmenu

Zondag deel ik een compleet (paleo) kerstmenu met je waar deze gevulde portobello ook deel van uitmaakt. Dus check de site vooral zondag even voor het volledige menu!

Gevulde portobello
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Gevulde portobello met gehakt

Bereidingstijd: 20 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 portobello paddenstoelen
  • 150 gr gehakt
  • ½-1 el harissa afhankelijk van hoe pittig je het wilt
  • Peper en zout
  • 25 gr cashewnoten geroosterd, gehakt
  • 1 el vers gehakte peterselie
  • 1 el kokosolie

Instructies

  • Verhit een koekenpan met de kokosolie en bak hierin de portobello’s aan beiden kanten even tot ze een beetje gaan slinken. Je ziet vanzelf wanneer ze gaar zijn.
  • Haal uit de pan en laat even met de binnenkant naar beneden uitlekken op bakpapier. Er komt altijd enorm veel vocht uit een portobello en dat is zonde van je gerechtje
  • Rul ondertussen het gehakt met de harissa en peper en zout.
  • Leg de portobello’s op bordjes en schep het gehakt erin.
  • Top dit met de cashewnootjes en de vers gehakte peterselie en serveer meteen!
Gang: Voorgerecht
Trefwoord: gehakt, portobello

Voedingswaarde

Calorieën: 180kcal, Koolhydraten: 6g, Eiwit: 9g, Vet: 14g, Verzadigd vet: 6g, Cholesterol: 27mg, Natrium: 59mg, Kalium: 448mg, Vezels: 1g, Suiker: 3g, Vitamine A: 93IU, Vitamine C: 2mg, Calcium: 9mg, Ijzer: 1mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!