Mini paas quiche
Een lekkere en makkelijke quiche voor pasen om te maken voor je paas ontbijt. Lekker en makkelijk.
Mini paas quiche
De tijd vliegt. Let je even niet op en staan de paasdagen alweer voor de deur. Nu vind ik met pasen het ontbijt altijd erg leuk om over na te denken. Meer dan het diner om een of andere vage reden. Dus ben ik altijd drukker met het bedenken van de nodige paas ontbijtjes dan met het paas diner. Dit keer maakte ik een hele eenvoudige mini paas quiche.
Ideaal om restjes groente op te maken en je kunt er bovendien vier afzonderlijke porties van maken als je dat wilt. Lust iemand geen ham? Dan maak je er eentje zonder? Of wil iemand champignons erin? Je kunt de paas quiche invullen zoals je wilt.
Bladerdeeg
Over het algemeen kies ik er vaak voor om bladerdeeg eerst blind te bakken. Dan weet je zeker dat de bodem goed gaar wordt. In dit geval heb ik daar niet voor gekozen. Wil je dat wel dan doe je het bladerdeeg in de creuset pannetjes. Hierop doe je een stukje bakpapier. Dat gaat makkelijk als je het papier eerst even helemaal kreukelt en daarna erin drukt. Dit bedek je met bakbonen of gedroogde peulvruchten. Bak voor een minuut of 15 in de oven en haal dan uit de oven. Verwijder bakpapier en bak vervolgens de paas quiche nog even een minuut of 5. Daarna ga je pas over tot het maken van de vulling.
Let wel op dat je dan alsnog zo’n 20-30 minuten nodig hebt om de vulling te garen. Wil je ingredienten toevoegen aan je paas quiche zoals champignons? Zorg dan dat je die eerst even aanbakt. In de quiche zelf garen ze niet goed.
Paasquiche
Ingrediënten
- 4-6 blaadjes bladerdeeg ontdooid
- 50 gr rucola
- 100 gr doperwtjes ontdooid
- paar munt blaadjes
- 2 eieren
- 125 ml slagroom
- 50 gr geraspte parmezaanse kaas
- paar plakjes gerookte ham
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C. Neem een paar kleine ovenschaaltjes (ik gebruikte de creusset kleine pannetjes) en bekleed elke vorm met 1 velletje bladerdeeg. Afhankelijk van je vorm zul je misschien meer bladerdeeg nodig hebben of minder.
- Neem een beetje rucola en snij dit in kleine stukjes. Doe hier wat van op de bodem van je gerechtje. Verdeel de doperwten daar weer op en bestrooi met wat fijngesneden munt. Niet teveel munt gebruiken want dat is snel overheersend.
- Klop de eieren samen met de room en voeg de kaas toe. Breng op smaak met zout en peper. Giet je ei mengsel over de doperwten en rucola en verdeel de hamplakjes er boven op.
- Bak je quiche in de oven voor ongeveer 30 minuten
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: 5 x Eierinspiratie voor Pasen | Simone's Kitchen
Leuk recept. Even uitproberen voor de paasdagen.
Je ziet weer potten met verse kruiden, die ga ik maar eens aanschaffen.
Heerlijk recept weer zo op de zondag. Lekker lentes met die munt en erwtjes. Ik had laatst eens vers bladerdeeg uit de koeling geprobeerd, was heel lekker!
Ik heb dus gewoon nog nooit vers bladerdeeg kunnen vinden in de supermarkt! Kan aan die van ons liggen hoor want ik weet dat het in Belgie overal ligt bijvoorbeeld maar hier dus nog niet gespot (of ik kijk eroverheen)