Tijdens de paasdagen is het ontbijt vaak een van de belangrijkste maaltijden van de dag. Waarschijnlijk door de hoeveelheid eieren.. 🙂 Hoe dan ook; als je nog inspiratie nodig hebt dan vind je hier mijn 10 favoriete paas ontbijt recepten! (Check ook zeker even de paas borrelplank!)

10 x paas ontbijt

Challah

Het is even werk om te maken maar dan heb je ook wel een prachtige toevoeging aan je paas ontbijt met dit gevlochten Joodse brood!

Challah | simoneskitchen.nl

Feestelijke paasbroodjes

Deze feestelijke paasbroodjes hebben in hun gevlochten midden een gekookt eitje zitten. Superleuk om te serveren voor je paas ontbijt!

Feestelijke paasbroodjes met een hartige twist | simoneskitchen.nl

Verstopt eitje met za’atar

Eieren zijn natuurlijk altijd de held met elk paas ontbijt. Maar deze lekkere verstopte eitjes met pittige specerijen zijn extra lekker om te maken!

Verstopt eitje met za'atar | simoneskitchen.nl

Pittige eieren uit een pannetje

Heerlijk voor het paas ontbijt zijn deze leuke pittige eieren die je serveert in mini pannetjes. Makkelijk en altijd lekker!

Pittige verstopte eieren

Supersnelle chocoladebroodjes

Wederom een gevlochten broodje maar dit keer supersnelle chocoladebroodjes die je echt letterlijk maar een paar minuten kosten om te maken. Je maakt het namelijk met kant- en klaar croissantdeeg. Ideaal!

10 x paasontbijt

Suikerwafels

Ook zo’n topper voor je paas ontbijt zijn deze ontzettend lekkere suikerwafels.

Suikerwafels

Kokos-banaan pannenkoekjes

Behalve dat deze fijne kokospannenkoekjes super eenvoudig zijn om te maken, zijn ze ook nog eens glutenvrij. Handig voor als je iemand aan tafel hebt die geen gluten mag.

Kokos banaan pannenkoekjes | simoneskitchen.nl

Wafels met gebrande maple boter

Deze wafels met gebrande maple boter zijn misschien wel het allerlekkerste ever. Je hebt wel even tijd nodig om de boter te maken, maar dan heb je ook wel wat. Ik vind het echt verslavend lekker. Het is dat er zoveel suiker in zit, anders zou ik ze elke dag maken. Maar het is Pasen dus dan mag je best een beetje zondigen. Toch?

Wafels met gebrande maple syrupboter | simoneskitchen.nl

Wentelteefjes met aardbeien

Misschien is het nog net een tikkie te vroeg voor lekkere zoete aardbeien, maar je kunt deze fijne wentelteefjes aanvullen met fruit wat op dit moment in het seizoen is. Wat dacht je van lekkere rabarber compote in plaats van aardbeien?

Wentelteefjes met ricotta en aardbeien | simoneskitchen.nl

Havermout ontbijtbakjes

Ook heel lekker als paas ontbijt zijn deze havermout ontbijtbakjes. Je kunt deze naar wens feestelijk vullen met yoghurt en nootjes zoals we hier hebben gedaan, maar voeg er ook eens een beetje lemoncurd aan toe, vers fruit of jam. Genieten!

Havermout ontbijtbakjes | simoneskitchen.nl

Delen is fijn!