Simone's Kitchen

Feestelijke paasbroodjes

Feestelijke paasbroodjes met een hartige twist | simoneskitchen.nl

Hoe lekker zien deze feestelijke paasbroodjes eruit? Geweldig toch? En zo feestelijk en natuurlijk perfect voor Pasen. Jullie weten wat een drama ik ben met brood toch? Dus je snapt vast al dat Esmée deze heeft gemaakt tijdens eens van onze beroemde kooksessies. Zij flanst dit soort dingen dus gewoon uit het hoofd in elkaar. Daar wordt een prut broodbakker als ik dan weer een beetje verdrietig van. Hahaha.. Maar serieus. Het recept wat je hieronder ziet is Es’ basisrecept voor ongeveer alles. De ene keer voegt ze er dit aan toe en de andere keer dat. En het resultaat – kan ik uit eerste hand zeggen – is altijd lekker.

Feestelijke paasbroodjes met ei | simoneskitchen.nl

Dus mocht je nou bijvoorbeeld een paas pizza willen maken (je weet het niet natuurlijk he) dan kun je dit recept gerust ook gebruiken maar laat dan de boter weg, de gekookte eieren en de geraspte kaas (alhoewel die ook niet misstaat op een pizza natuurlijk) en voila: je hebt pizzadeeg. Het vlechten van dit paasbrood ziet er misschien ingewikkeld uit maar is het niet. Dus zeker proberen!

Feestelijke paasbroodjes met een hartige twist | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Feestelijke paasbroodjes

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 30 min
Rijstijd: 1 uur
Totale tijd: 40 min
Porties: 3 stuks

Ingrediënten

  • 500 gr bloem
  • 300 gr water lauw-warm
  • 7 gram droge gist
  • 10 gr zout
  • 50 gr boter
  • 1 zakje old amsterdam of andere geraspte oude kaas
  • 3 gekookte eieren

Instructies

  • Meng alle ingrediënten (behalve de boter) door elkaar in een mengkom en kneed dit tot een bal deeg. Voeg de boter later toe en meng dit minimaal een minuut of vijf tot je een soepel deeg hebt.
  • Vet een kom in met wat olie en leg het deeg erin.
  • Dek af met folie en laat het een uur rijzen op een warme plek. Het moet ongeveer twee keer zo groot worden.
  • Haal het deeg uit de kom en verdeel in drie stukken. Rol elk stuk uit tot een rechthoekige lap. Strooi de geraspte kaas erover maar laat aan de bovenkant een stuk van 3 cm vrij. Maak dit een beetje nat met water.
  • Rol het deeg nu in een lange worst. Leg het deeg met de naad naar beneden en snij hem doormidden in de lengte maar laat de bovenkant vastzitten. Wikkel de twee repen nu om elkaar heen. Rol dit vervolgens tot een soort van krans en zorg dat de opengesneden kant naar boven ligt. Druk het gekookte ei in het midden.
  • Verwarm de oven voor op 190˚C en laat de kransen nog even een half uur rijzen. Bak ze daarna af in de oven in ongeveer 25-30 minuten goudbruin.

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Avatar

    Ziet er hartstikke leuk uit dit! Echt perfect voor op de Paas tafel. Geen zorgen, ik ben ook een RAMP met brood bakken. Wie weet, wie weet… Oefening baart kunst zeggen ze toch?
    Fijn weekend!

  2. Avatar

    Hahahaha Ik was natuurlijk weer eens veel te lang offline en had deze niet eens gezien! Maar zo’n basisdeeg is altijd handig he?
    Peter plakt morgen mijn band! Whoohoo!!! En dan snel weer naar jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!