Feestelijke paasbroodjes
Deze heerlijke paasbroodjes zijn niet alleen feestelijk om te zien maar ook nog eens heel lekker om te serveren. Ik maakte er dit keer hartige broodjes van met geraspte kaas.
Feestelijke paasbroodjes
Pasen is bij uitstek het moment om eens lekker uit te pakken op de ontbijttafel. Heb je meer ontbijtinspiratie nodig check dan zeker ook deze 10 paas ontbijt recepten voor nog meer lekkers. Maar deze broodjes zijn behalve super leuk om te zien ook nog eens heel erg lekker. Ik maakte ze dit keer met geraspte kaas.
Zoals meestal als ik met brood aan de slag ga, deed ik dat samen met Esmee. Ik ben gewoon geen held als het aankomt op brood en zij schud het eenvoudigweg uit de mouw. Dit broodrecept is haar basisrecept voor zo ongeveer alles wat je maar kunt bedenken. De ene keer met een toevoeging zodat het hartig wordt (zoals hier) en de andere keer zoet.
Basis broodrecept
Dus mocht je nou bijvoorbeeld een paas pizza willen maken (je weet het niet natuurlijk he) dan kun je dit recept gerust ook gebruiken maar laat dan de boter weg, de gekookte eieren en de geraspte kaas (alhoewel die ook niet misstaat op een pizza natuurlijk) en voila: je hebt pizzadeeg. Het vlechten van dit paasbrood ziet er misschien ingewikkeld uit maar is het niet.
Bovendien is het ook nog eens zo dat je er gerust een beetje mee kunt frommelen en dan nog ziet het er mooi uit als het uit de oven komt. Je verdeelt het per bolletje deeg in twee strengen en die vlecht je een beetje om elkaar heen en je druk het gekookte ei erin. Als je de paasbroodjes hebt gebakken zien ze er sowieso mooi uit.
Feestelijke paasbroodjes
Ingrediënten
- 500 gr bloem
- 300 gr water lauw-warm
- 7 gram droge gist
- 10 gr zout
- 50 gr boter
- 1 zakje old amsterdam of andere geraspte oude kaas
- 3 gekookte eieren
Instructies
- Meng alle ingrediënten (behalve de boter) door elkaar in een mengkom en kneed dit tot een bal deeg. Voeg de boter later toe en meng dit minimaal een minuut of vijf tot je een soepel deeg hebt.
- Vet een kom in met wat olie en leg het deeg erin.
- Dek af met folie en laat het een uur rijzen op een warme plek. Het moet ongeveer twee keer zo groot worden.
- Haal het deeg uit de kom en verdeel in drie stukken. Rol elk stuk uit tot een rechthoekige lap. Strooi de geraspte kaas erover maar laat aan de bovenkant een stuk van 3 cm vrij. Maak dit een beetje nat met water.
- Rol het deeg nu in een lange worst. Leg het deeg met de naad naar beneden en snij hem doormidden in de lengte maar laat de bovenkant vastzitten. Wikkel de twee repen nu om elkaar heen. Rol dit vervolgens tot een soort van krans en zorg dat de opengesneden kant naar boven ligt. Druk het gekookte ei in het midden.
- Verwarm de oven voor op 190˚C en laat de kransen nog even een half uur rijzen. Bak ze daarna af in de oven in ongeveer 25-30 minuten goudbruin.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Hahahaha Ik was natuurlijk weer eens veel te lang offline en had deze niet eens gezien! Maar zo’n basisdeeg is altijd handig he?
Peter plakt morgen mijn band! Whoohoo!!! En dan snel weer naar jou!
Ziet er hartstikke leuk uit dit! Echt perfect voor op de Paas tafel. Geen zorgen, ik ben ook een RAMP met brood bakken. Wie weet, wie weet… Oefening baart kunst zeggen ze toch?
Fijn weekend!