Halloween en gemberkoffie | simoneskitchen.nl

Koffie voor het seizoen!

Het is misschien niet echt een geheim dat ik een koffieleut ben. Ik hou ervan en al sinds Tom en ik elkaar kennen is het een ochtendritueel dat we al 26 jaar volhouden: elke ochtend een bakkie koffie op bed. We houden er extra tijd voor in het schema zelfs. We staan een half uur eerder op dan strikt genomen noodzakelijk is zodat we lekker op ons gemak dat bakkie koffie kunnen drinken.

Dronk ik vroeger altijd cappucino tegenwoordig altijd zwart. Maar soms is het lekker om daar eens een uitzondering op te maken en het seizoen van de gezelligheid en de feestdagen is daar bij uitstek geschikt voor. Ik maakte twee soorten: een pompoenkoffie die natuurlijk perfect is voor Halloween maar ook met kerst een absolute topper is. Het is lekker en het is zoet en de ultieme comfort koffie. Als er zoiets bestaat tenminste. De gemberkoffie is een stuk sterker maar zeker niet minder lekker. Probeer allebei maar eens zou ik zeggen!

Hoewel de pompoenkoffie met name geschikt is voor Sinterklaas, Halloween of kerst is het natuurlijk op elk moment van het pompoenseizoen een topper!

Ben je ook een koffieleut? Probeer dan zeker eens mijn ontbijtsmoothie met koffie of deze geweldige koffie dadel cake

Halloween en gemberkoffie | simoneskitchen.nl

Pompoenkoffie en gemberkoffie

5 van 2 stemmen

De pompoenkoffie maakt twee flinke glazen. De gemerkoffie is voor 1 persoon
Decoratief klokje bereidingstijd

2 kopjes

Ingrediënten

Halloween of kerstkoffie

  • 2 el pompoenpuree
  • 1/2 tl koekkruiden
  • zwarte peper
  • 2 el honing
  • 500 ml volle melk
  • 1/2 tl vanille extract
  • 100 ml slagroom stijfgeklopt en met suiker naar keus
  • 100 ml sterke koffie
  • kaneel om te serveren

Gemberkoffie

  • 1 kopje espresso
  • 1/2 el gembersiroop
  • stevig melkschuim
  • geraspte chocola om te serveren

Halloween of kerstkoffie

  • Verwarm in een klein steelpannetje de pompoenpuree met de specerijen en een heel klein beetje zwarte peper tot het begint te geuren. Zet het vuur niet te hoog.
  • Roer de honing erdoor. Voeg de melk langzaam toe terwijl je goed blijft roeren. Doe het vanille erbij.
  • Pureer het geheel met een staafmixer zodat het een geheel wordt en de pompoen goed door de melk zit. Klop de slagroom stijf met een beetje suiker. Zet ondertussen sterke koffie.
  • Neem twee flinke glazen of bekers en doe die voor de helft vol met koffie. Vul aan met het melk-pompoenmengsel en serveer met een flinke dot slagroom erop. Strooi een klein beetje kaneel op de slagroom.
  • Drink direct

Gemberkoffie

  • Zet een sterke espresso en schenk in een glas met een halve eetlepel gembersiroop. Maak melkschuim door de melk op te kloppen, schenk over de koffie en serveer met een beetje geraspte chocola erover.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.