Koffie smoothie | simoneskitchen.nl

Koffiesmoothie

Ik kan mij niet voorstellen dat ik de dag zou moeten beginnen zonder koffie… Ik kán het wel maar ik wil het niet. Te lekker… Het is ook echt wel ons momentje van de dag; even lekker wakker worden met een bakkie koffie in bed, ipad op schoot voor het laatste nieuws, social media en dergelijke voor we hurry up het bed uit moeten en de deur uit gaan (of achter de computer kruipen) En omdat ik toch een beetje aan de smoothie ben momenteel leek het me nou leuk om iets met koffie in een smoothie te doen. Een koffie smoothie dus. Hoor je niet vaak toch? (of nou ja ik niet in ieder geval)

Koffie en chocolade smoothie | simoneskitchen.nl

Maar alleen koffie leek me dan weer niet zo bijzonder. Banaan met koffie? Sinaasappelsap met koffie? Neuh, dank u feestelijk… Chocola met koffie? Ja!! Dat klonk al een stuk beter. Ik ben overigens fan van de boeken van Angelique Schmeink; Smaakvrienden en Smaakvrienden Fruit Zo leuk om daar door heen te bladeren en te kijken wat goede smaakcombinaties zouden zijn. Ik krijg altijd zoveel ideeën als ik door die boeken blader! In eerste instantie deed ik chocola, amandelmelk en koffie in de blender maar dat was toch even te bitter. Een banaan erbij deed de truc. Dat haalde net dat hele scherpe randje eraf en maakte het een beetje zoet. Niet echt heel veel hoor, dit is echt geen zoete smoothie.

Koffie smoothie met chocola en banaan | simoneskitchen.nl

Maar voor de koffieliefhebbers onder ons zou ik zeggen; deze moet je eigenlijk voor de gein eens een keer proberen. Je kunt heel makkelijk afwisselen door sterkere of minder sterke koffie te gebruiken, meer of minder chocola. Ik vond het in ieder geval heerlijk! Ontbijt en de koffie bij elkaar… 😉

Koffie en chocolade smoothie | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Smoothie met koffie, banaan, chocola en amandelmelk

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 25 gram cacaonibs
  • 1 kop 90 ml espresso
  • 1 banaan
  • 200 ml amandelmelk

Instructies

  • Laat de koffie een beetje afkoelen en doe dan met de andere ingrediënten bij elkaar in de blender. Even blenden en klaar!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!