Ben je nog op zoek naar een leuk en snel ideetje voor het ontbijt? Probeer dan zeker eens deze overheerlijke en snelle chocoladebroodjes. Je maakt ze snel en eenvoudig met croissantdeeg uit een blikje. Succes verzekerd!

Heerlijke snelle chocoladebroodjes met limoen icing

Chocoladebroodjes van croissantdeeg

Deze supersnelle chocoladebroodjes zien er prachtig uit en kosten je toch echt niet heel veel tijd om te maken.

Een tijd terug hadden Esmee en ik een kooksessie en op het menu stonden briochebroodjes met chocola. Maar het idee wat we in ons hoofd hadden mislukte jammerlijk. Ja dat overkomt ook ons. Dus eenmaal thuis wilde ik eens proberen of ik chocoladebroodjes kon maken met croissantdeeg om te kijken of dat beter ging. En ik zeg missie geslaagd.

Supersnelle chocoladebroodjes met croissantdeeg

Croissantdeeg

Croissantdeeg koop je in blikjes. Er zijn verschillende merken en je hebt ze in gewoon formaat en in XL formaat. De XL is wat makkelijker om te hanteren, maar voor deze chocoladebroodjes gebruikte ik de kleine variant. De gewone variant dus eigenlijk. Anders worden de broodjes wel heel groot.

Rollen van de chocoladebroodjes

Even goed om te weten is dat je van de zes croissantjes die er in een blikje zitten uiteindelijk drie broodjes maakt. Voor elk chocoladebroodje gebruik je dus twee driehoekjes. Als je het blikje uitrolt zie je dat je zes driehoekjes hebt. Je laat er twee aan elkaar zitten en snijdt de naden los van de vierkante stukken die je nu overhoudt.

De gaatjes tussen je twee stukjes “croissant” knijp je met je vingers goed dicht. Je hebt nu een rechthoekig stukje deeg. Leg dit op een stuk aanrecht wat je een beetje met bloem hebt bestoven en rol het iets dunner uit.

Besmeer de plak met chocoladepasta of Nutella en rol het geheel in de lengte op. Je hebt nu een lange dunne rol.

Neem nu een scherp mes en snij de rol in de lengte doormidden. Je ziet als het goed is nu de verschillende laagjes zitten. Vlecht dit tot een chocoladebroodje. Als het wat rommelig is dan is dat geen probleem. Als het eenmaal gebakken is ziet het er toch wel mooi uit.

Icing

De smaak is heerlijk en om het nog even wat lekkerder te maken maakte ik een icing van poedersuiker en limoensap en deed dat over de broodjes heen. De moeite waard om deze supersnelle chocoladebroodjes aan je repertoire toe te voegen!

Maar wees gewaarschuwd want ze zijn zo lekker dat ze binnen no time op zijn. De chocoladebroodjes zijn het allerlekkerste als je ze meteen dezelfde ochtend op eet. Dan blijft de crunch nog goed bewaard. Perfect voor elk feestelijk moment van het jaar.

10 x paasontbijt
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
5 van 1 stem

Snelle chocoladebroodjes

Deze lekkere chocoladebroodjes maak je eenvoudig met croissantdeeg en een pot chocoladepasta.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 6 broodjes

Ingrediënten

  • 2 blikjes croissantdeeg (de kleine)
  • 1 pot chocoladepasta puur
  • 3 el poedersuiker
  • 1 limoen sap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Maak de blikjes croissantdeeg open en scheur ze op de perforatielijn door. let op: je haalt ze niet helemaal uit elkaar maar je scheurt de inhoud van elk blikje in drie stukken. Elk stuk bestaat dus uit twee "croissants". Zorg dat je de gaatjes een beetje dicht knijpt.
  • Bestuif een glad oppervlak met een beetje bloem en leg hier de rechthoekige plak croissantdeeg op. Rol dit uit met een deegroller tot een iets dunner geheel. Smeer dit in met chocoladepasta (nutella kan ook als je dat lekkerder vindt). Rol nu in de lengte op.
  • je hebt nu een lange dunne rol. Deze snij je met een scherp mes in de lengte doormidden. Je ziet nu alle chocolade laagjes goed zitten. Maak hier een vlecht van en draai de vlecht vervolgens weer in een rondje. Druk een beetje aan en leg op een bakplaat. Dit herhaal voor alle plakken totdat je 6 broodjes op de plaat hebt liggen
  • Schuif in de voorverwarmde oven en bak ze goudbruin en gaar in ongeveer 20 minuten
  • De icing maak je door de poedersuiker te mengen met het sap van de limoen. Drizzle de icing over de (afgekoelde) chocoladebroodjes en serveer meteen
Gang: Ontbijt
Keuken: Hollandse keuken
Trefwoord: chocola, croissantdeeg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Meer maken met croissantdeeg?

Gek op snelle dingen met chocola? Dan wil je misschien de brownies uit de airfryer eens proberen! Of deze te lekkere oreo rocky road! Of Donna’s gezonde chocoladecake Keus genoeg!

Delen is fijn!