Heerlijke snelle chocoladebroodjes met limoen icing

Klaar in een handomdraai

Deze supersnelle chocoladebroodjes zien er prachtig uit en kosten je toch echt niet heel veel tijd om te maken.

Sterker nog: ik maakte deze nadat Esmee en ik een kooksessie hadden bij haar thuis. Esmée had briochedeeg gemaakt en we belegden dit met geraspte chocola. Best een hoop werk, plus dat het deeg – niet het makkelijkste om te hanteren – lang moet rijzen. En het resultaat was eigenlijk heel teleurstellend.

Supersnelle chocoladebroodjes met croissantdeeg

Te droog

Het broodje smaakte niet echt en was erg droog. Dat was jammer van al het werk maar ja dat gebeurt. Onderweg naar huis zat ik me te bedenken dat je dit natuurlijk ook prima met croissantdeeg kunt doen. En omdat ik het meteen uit wilde proberen reed ik linea recta naar de supermarkt, kocht croissantdeeg en een pot choco pasta en voila, zie hier het resultaat.

De smaak is heerlijk en om het nog even wat lekkerder te maken maakte ik een icing van poedersuiker en limoensap en deed dat over de broodjes heen. De moeite waard om deze supersnelle chocoladebroodjes aan je repertoire toe te voegen!

Maar wees gewaarschuwd want ze zijn zo lekker dat ze binnen no time op zijn. De snelle chocoladebroodjes zijn het allerlekkerste als je ze meteen dezelfde ochtend op eet. Dan blijft de crunch nog goed bewaard. Ideaal voor aan de paas ontbijttafel. Of eigenlijk op elk moment van het jaar.

Snelle chocoladebroodjes

Dus op deze Koningsdag kun je voor alle oranje dingen (zoals deze van Laura!) gaan die je voorbij ziet komen of ga eens wild en maak deze snelle chocolade broodjes! Wees ook eens creatief met het vouwen, want je kunt er natuurlijk elke vorm van maken die je maar wilt!

10 x paasontbijt
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Snelle chocoladebroodjes

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 30 min
Porties: 6 broodjes

Ingrediënten

  • 2 blikjes croissantdeeg (de kleine)
  • 1 pot chocoladepasta puur
  • 3 el poedersuiker
  • 1 limoen sap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Maak de blikjes croissantdeeg open en scheur ze op de perforatielijn door. let op: je haalt ze niet helemaal uit elkaar maar je scheurt elk blikje in drie stukken. Elk stuk bestaat dus uit twee “croissants”. Zorg dat je de gaatjes een beetje dicht knijpt.
  • Bestuif een glad oppervlak met een beetje bloem en leg hier de rechthoekige plak croissantdeeg op. Rol dit uit met een deegroller tot een iets dunner geheel. Smeer dit in met chocoladepasta (nutella kan ook als je dat lekkerder vindt). Rol nu in de lengte op.
  • je hebt nu een lange dunne rol. Deze snij je met een scherp mes in de lengte doormidden. Je ziet nu alle chocolade laagjes goed zitten. Maak hier een vlecht van en draai de vlecht vervolgens weer in een rondje. Druk een beetje aan en leg op een bakplaat. Dit herhaal voor alle plakken totdat je 6 broodjes op de plaat hebt liggen
  • Schuif in de voorverwarmde oven en bak ze goudbruin en gaar in ongeveer 20 minuten
  • De icing maak je door de poedersuiker te mengen met het sap van de limoen. Drizzle de icing over de (afgekoelde) chocoladebroodjes en serveer meteen

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Gek op snelle dingen met chocola? Dan wil je misschien de brownies uit de airfryer eens proberen! Of deze te lekkere oreo rocky road! Of Donna’s gezonde chocoladecake Keus genoeg!

Delen is fijn!