Wafels van croissantdeeg 1

Knapperige croissant wafels

Deze croissant wafels zijn eigenlijk een beetje per ongeluk ontstaan. Ik had nog een verpakking kant-en-klaar croissantdeeg liggen, en wilde daar eens wat anders mee doen dan de standaard croissantjes.

Dus besloot ik mijn wafelijzer uit de kast te trekken en te proberen of ik een soort croissant wafels kon maken. En, je raadt het al, dat lukte hartstikke goed! Ze waren lekker fluffy van binnen, en krokant van buiten. Dit ga ik vaker doen.

Experimenteren.

De eerstvolgende keer dat ik de croissant wafels weer maakte ben ik meer gaan experimenteren met verschillende vullingen en toppings.
Zo maakte ik wafels gevuld met vanillesuiker met een topping van rood fruit en limoenkwark.

Of uiteraard een vulling van chocopasta (wie mij een beetje kent weet dat ik dol ben op chocopasta) met een topping van banaan. En toen ik de smaak eenmaal te pakken had maakte ik croissant wafels gevuld met oude kaas met een topping van tomaatjes, zwarte peper en avocado. Want ja, mijn vriend is nou eenmaal niet zo’n zoetekauw als ik.

wafels van croissantdeeg

Vullen.

Het vullen van de wafels vergt misschien iets meer uitleg. Je neemt namelijk een kant-en-klaar croissantdeeg. Hiervan druk je de geperforeerde lijnen dicht, want je wil niet dat je vulling aan alle kanten eruit komt, natuurlijk. Snijd een rechthoek van het deeg, zo’n beetje op ‘wafelformaat’ van je wafelijzer.


Wil je de wafels vullen, zorg dan dat je de deegplak langer maakt. Dan kun je tot de helft de vulling plaatsen, en de andere helft er overheen vouwen. Duw de randjes goed dicht om te zorgen dat de vulling echt in de wafels blijft zitten. En dan, bakken maar!

Recept.

Het recept is bijna geen recept te noemen. Maar toch, zeker het proberen waard! Kijk hieronder hoe je deze gemakkelijke, snelle, knapperige croissant wafels maakt. In deze variant: frambozen en esdoornsiroop. Lekker!

En heb je zin gekregen om nog meer soorten wafels te maken? Probeer dan eens deze pompoenwafels met appelcompote of ga voor deze ultieme chocoladewafels met slagroom en blauwe bessen.

Croissant wafels
Croissant wafels

Croissant wafels

Nog geen review
GangBreakfast, Dessert/zoet, Lunch, Sweet
KeukenFrans

Supermakkelijke en snelle wafels, gemaakt van croissantdeeg.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 10 minuten

2 personen

Materiaal

Ingrediënten

  • kant-en-klaar croissantdeeg
  • fruit naar keuze, zoals frambozen
  • topping naar keuze, zoals esdoornsiroop

  • Verwarm je wafelijzer en vet deze in.
  • Rol het kant-en-klare croissantdeeg uit op een snijplank. Knijp de geperforeerde randjes dicht. Snijd in plakken die in je wafelijzer passen.
  • Je kunt ervoor kiezen om de croissantwafel te vullen. Zorg dan dat je het deeg wat groter snijdt, zodat je deze kan vullen en dubbelvouwen voordat je het in het wafelijzer legt.
  • Plaats het croissantdeeg in het wafelijzer en bak tot de wafels goudbruin zijn.
  • Haal de croissantwafels uit het wafelijzer (deze zullen nu nog een beetje zacht zijn, maar snel krokant worden) en garneer met fruit naar keuze. Ik koos voor frambozen en esdoornsiroop. Eet smakelijk!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Robbin de Bont

Ik ben Robbin. Ik hou van alles dat met eten te maken heeft. Al van kleins af aan sta ik in de keuken, en heb ik jaren in een speciaalbiercafé gewerkt, en meer dan twee jaar als barista. Ook heb ik een passie voor hockeyen, food fotografie en styling en staat mijn kleine appartement he-le-maal vol met planten.