Simone's Kitchen

Lekker knapperige paleo granola

paleo granola

Zelf paleo granola maken

Dit is typisch zo’n recept wat je heel makkelijk aan kunt passen naar je eigen wensen. Granola maken is per definitie natuurlijk al heel eenvoudig en paleo granola is daarop geen uitzondering. Het enige verschil is dat je hier geen havermout of andere granen in gebruikt.

Variatie

Ik maak graag en vaak paleo granola en eigenlijk maak ik zelden tot nooit een versie die exact hetzelfde is als de vorige. Meestal gebruik ik kokosolie om te roosteren, maar soms ook olijfolie. De ene keer is het meer zaden zoals zonnebloem en pompoen, de andere keer is het vooral noten.

Eenmaal geroosterd kun je het aanvullen met dingen als gedroogd fruit bijvoorbeeld. Ik vind rozijntjes er lekker door, maar ook stukjes gedroogde mango (mits zonder suiker) en natuurlijk als ik het eenmaal door de kokosyoghurt doe dan kan er nog vers fruit door.

Gedroogd fruit

Iemand vroeg laatst aan me waarom er geen gedroogd fruit in de oven mag. Nou ja dat mag natuurlijk wel, maar dat is meestal geen goed idee, omdat het fruit snel verbrand in de oven en het een grote plakboel wordt. Bovendien voegt het niks toe, dus dat kan makkelijker achteraf toegevoegd worden.

Uitspreiden

Wel belangrijk voor je paleo granola is om het goed uit te spreiden op de bakplaat. Gebruik dus als het nodig is liever twee bakplaten en bak het in gedeeltes. Is de laag te dik dan wordt het niet goudbruin en krokant.

Deze trailmix kun je natuurlijk ook gewoon als granola gebruiken.

paleo granola
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Paleo granola

Bereidingstijd: 25 min

Ingrediënten

  • 50 gr kokosflakes
  • 2 el chiazaad
  • 2 el lijnzaad
  • 75 gr zonnebloempitten
  • 75 gr pompoenpitten
  • 100 gr macadamia grof gehakt
  • 50 gr amandelen gehakt
  • 2 tl cacao
  • 1 tl kaneel
  • 50 ml kokosolie gesmolten
  • 50 ml honing

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Meng alle noten en zaden met elkaar en giet in gedeeltes de olie erbij. Het hoeft niet moddervet te worden dus roer het goed door en als alle ingredienten met een dun laagje olie zijn bedekt is het goed. Het kan zijn dat je dus niet alle olie nodig hebt. Of misschien heb je iets meer nodig.
  • Verdeel ook de honing erdoor en spreid je mix uit over een bakplaat.
  • Rooster het in de oven voor 20 minuten. Schep na 10 minuten even goed door.
  • Laat het volledig afkoelen voor je het overdoet in een luchtdichte pot.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.