Hoezo last minute? Ook deze maand deed ik weer mee met de swiepswoepswap van Mandy. Maar zoals inmiddels te doen gebruikelijk ben ik weer lekker laat met het inleveren van mijn recept. Maar hier is ie dan; een heerlijke speculaas granola. Natuurlijk perfect voor deze tijd van het jaar!

Speculaas granola

Speculaas granola

Ik werd deze keer gekoppeld aan Anne van Fun Healthy Food. Anne’s site staat vol met allerlei lekkers. De meeste recepten zijn koolhydraatarm en dan met name vooral veel zoete recepten. De een nog lekkerder dan de ander. Ik werd verleid door de lekkerste baksels maar besloot uiteindelijk om mezelf niet al teveel in verleiding te brengen in deze maand van verleidingen en ik ging voor de speculaas granola. Ik paste hem een beetje aan dus mijn versie is een stuk minder koolhydraatarm maar zeker niet minder lekker!

Vorige versie van de Swiepswoepswap maakte ik al een heerlijke perencrumble met frangipane. Dit keer dus een granola. En dan ook maar meteen de perfecte granola voor deze tijd van het jaar. Met lekker veel specerijen, noten en een vleugje honing. Ik maakte hem al een paar dagen geleden, maar ja toen ging ik vervolgens naar Alentejo en vergat alsnog om het recept te posten.

Maar hier is ie dan alsnog; een heerlijke speculaas granola! Ik gebruikte voor deze granola olijfolie (mild), maar je kunt het ook prima met kokosolie maken. In dat geval is het handig om de kokosolie eerst te smelten.

Speculaas granola
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Speculaas granola

Dit recept maakt een behoorlijke hoeveelheid van ruim een pond. Ideaal om je voorraad granola aan te vullen
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 30 min
Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • 50 gr hazelnoten
  • 100 gr pecannoten
  • 50 gr walnoten
  • 60 gr macadamia
  • 100 gr gemengde noten
  • 50 gr zonnebloempitten
  • 50 gr pompoenpitten
  • 120 gr havermout
  • 2 el koekkruiden
  • 1 el kaneel
  • 100 gr honing
  • 60 ml olijfolie of kokosolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Doe alle noten, pitten en de havermout in een grote kom.
  • Meng de koekkruiden en kaneel erdoor. Giet de olie en de honing erbij en roer alles goed door zodat alles een laagje vet en/of honing krijgt.
  • Verdeel over twee bakplaten zodat het niet teveel op elkaar ligt en bak in de oven voor een minuut of 20 of tot alles goudbruin en knapperig is.
  • Laat volledig afkoelen voor je het overschept in een luchtdichte pot. Als het niet goed is afgekoeld worden de noten taai.
Gang: Ontbijt
Trefwoord: macadamianoten
Auteur: Aangepast van Fun and Healthy Food

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!