Quinoa granola | simoneskitchen.nl

Ik geef toe dat ik soms wat traag ben. Rages en ‘hippe’ dingen gaan vaak volledig aan mij voorbij, tot ik me dan opeens afvraag waarom ik iedereen over quinoa hoor praten (om maar een voorbeeld te noemen) Quinoa at ik namelijk – echt – allang voor het hip werd. Ik had het ergens in een winkel gevonden en het leek me wel leuk. Meegenomen dus en het beviel dus is het nooit meer uit de keuken weggeweest. In die tijd moest je je nog het ongans zoeken om quinoa te vinden. Tegenwoordig is het of op wegens overconsumptie of het is schreeuwend duur, maar je kunt het wel overal vinden. Dat dan weer wel. Gut ben ik toch eigenlijk zonder dat ik het in de gaten heb misschien wel een trend setter… 😉

Quinoa granola | simoneskitchen.nl

Ik blijf het echter wel stug kie-no-a noemen. En nee geen keenwa dus voor mij. Kan me niet schelen hoe ik het zou moeten uitspreken. Ik vind het zo gewoon het leukst klinken. Punt.  Maar we hadden het over mijn traagheid en niet over mijn (gebrek aan) uitspraak kunsten. Want ik wilde ook al een tijdje quinoa cruesli of zoals dat tegenwoordig dan heet, granola, maken. Het kwam er echter steeds maar niet van, tot ik op een regenachtige zondag door Fresh en Light van Donna aan het bladeren was en daar – je raadt het al – quinoa granola tegenkwam. Zag er lekker uit, maar alles wat in dat boek staat ziet er lekker uit dus daar is dan weer geen hogere wiskunde voor nodig.

Quinoa granola | simoneskitchen.nl

Gemaakt dus en het leek me tevens een goede gelegenheid om binnenkort een post te schrijven over fotograferen van wit op wit. Die komt er dus aan. Voorbeeld foto’s zijn gemaakt met de granola als voorbeeld dus.

Wat vind ik ervan? Ja lekker. Beetje crunchier als de ‘gewone’ granola die ik wel eens maak en ik weet niet of dat komt doordat ik er ietsje meer maple syrup door had moeten doen. Hoe dan ook. Het is lekker en ik voorzie alweer diverse andere toepassingen. Ik heb ook nog een pak rode quinoa liggen. Die ga ik binnenkort eens proberen op deze manier

Quinoa granola |insimoneskitchen.com
Print recept Pin recept
No ratings yet

Quinoa granola

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 40 min
Porties: 8 porties

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 C.
  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een ruime kom en roer alles goed door tot er klontjes ontstaan. Dat gebeurde bij mij niet echt dus misschien iets meer olie of iets meer maple syrup erin.
  • Spread het in een dunne laag uit op een bakplaat met bakpapier bedekt
  • Zet in de voorverwarmde oven en bak het ongeveer 25 minuten of tot goudbruin. Schep het halverwege een keer om zodat ook de andere kant bruin wordt.
  • Laat volledig afkoelen en doe dan over in een luchtdicht blik. Je kunt het dan 1-2 weken bewaren.

Notities

Je kunt voor dit recept gekookte of ongekookte quinoa gebruiken. De ongekookte wil nog wel eens iets te crunchy uitpakken. Hou je daar niet van, gebruik dan de gekookte variant. Spreid het goed uit zodat het niet allemaal aan elkaar gaat plakken.
Gang: Ontbijt
Trefwoord: quinoa

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 194kcal, Koolhydraten: 25g, Eiwit: 7g, Vet: 8g, Verzadigd vet: 1g, Natrium: 4mg, Kalium: 156mg, Vezels: 4g, Suiker: 5g, Calcium: 30mg, Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!