Een lekkere quinoa ontbijt bowl met banaan, blauwe bessen en noten. Een prima begin van je dag!

Quinoa ontbijt bowl

Quinoa ontbijt bowl

Er is iets met quinoa dat ik altijd standaard teveel maak als ik het gebruik in een gerecht. Het gevolg is dat ik altijd een pannetje heb met zo’n onbeduidende hoeveelheid quinoa. Maar weggooien is geen goede optie dus ik bewaar het dan in een afgesloten doos in de koeling.

Je kunt quinoa goed bewaren, maar bewaar het in de koeling niet langer dan een dag of vier. Wil je het langer bewaren dan kun je het ook – gekookt en al – makkelijk invriezen. Maar je kunt quinoa dus ook heel goed gebruiken in je ontbijt. Dit quinoa ontbijt is daar een goed voorbeeld van.

Makkelijk en snel

De bowl in elkaar zetten is natuurlijk geen hogere wiskunde. Het is erg lekker met zoete banaan en blauwe bessen maar vul aan met fruit dat in het seizoen is. En aangezien het lente is en de overdaad aan fruit weer gearriveerd moet dat geen probleem zijn!

Quinoa heeft vrij veel eiwit dus dat compenseert het gebruik van de kokosyoghurt weer (waar niet zoveel eiwit in zit). Door het eiwit vult het ook goed. Heb je meteen een lekkere bodem voor de rest van de dag.

Quinoa ontbijt bowl

Met kokosyoghurt of gewone yoghurt

Ik eet dit vaak met kokosyoghurt, maar je kunt het uiteraard ook eten met gewone Griekse of andere dikke yoghurt. Sowieso geen magere yoghurt vind ik persoonlijk, maar dat is mijn mening. Niet te eten. Haha…

Je kunt het quinoa ontbijt trouwens ook maken met een smoothie bijvoorbeeld. Dus yoghurt, fruit en eventueel nog groente in de kom van de blender en dan tot een smoothie maken. In een bowl doen, quinoa erover en je quinoa ontbijt bowl is klaar.

Quinoa breakfast bowl | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Quinoa ontbijtbowl met banaan en blauwe bessen

Mits je de quinoa al gekookt hebt is dit een ontbijtje wat in no time in elkaar zit
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Dieetsoort glutenvrij, vegan
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Instructies

  • Begin met je kokosyoghurt (kan natuurlijk ook met gewone yoghurt of soja yoghurt) en doe in het midden de quinoa.
  • Verdeel de rest van de ingrediënten eroverheen en serveer meteen.
Gang: Ontbijt
Keuken: Hollandse keuken
Trefwoord: bakbanaanmeel, blauwe bessen, quinoa
Dieetsoort: glutenvrij, vegan

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 257kcal, Koolhydraten: 32g, Eiwit: 5g, Vet: 13g, Verzadigd vet: 9g, Natrium: 6mg, Kalium: 327mg, Vezels: 4g, Suiker: 12g, Vitamine A: 40IU, Vitamine C: 6.6mg, Calcium: 8mg, Ijzer: 1.1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Meer met quinoa

Delen is fijn!