Quinoa breakfast bowl | simoneskitchen.nl

Quinoa voor ontbijt?

Ja echt. De eerste keer dat ik dat zelf uit probeerde had ik ook mijn twijfels maar het blijkt verrassend makkelijk en eenvoudig. Ik kook vaak een grotere hoeveelheid quinoa en bewaar die in een afgesloten doos in de koelkast (maximaal een week) Op die manier gebruik ik elke ochtend een beetje quinoa in mijn ontbijt en kost het me geen extra tijd om te koken.

De bowl in elkaar zetten is natuurlijk geen hogere wiskunde. Het is erg lekker met zoete banaan en blauwe bessen maar vul aan met fruit dat in het seizoen is. En aangezien het lente is en de overdaad aan fruit weer gearriveerd moet dat geen probleem zijn!

Quinoa breakfast bowl | simoneskitchen.nl

Print
Quinoa breakfast bowl | simoneskitchen.nl

Quinoa ontbijt bowl


 • Author:
 • Yield: 2 personen
 • Category: Ontbijt

Ingredients

 • 100gram gekookte quinoa, afgekoeld
 • gemengde geroosterde nootjes
 • geraspte kokos
 • 1 banaan
 • blauwe bessen
 • agave siroop
 • kokosyoghurt

Instructions

 1. Begin met je kokosyoghurt (kan natuurlijk ook met gewone yoghurt of soja yoghurt) en doe in het midden de quinoa.
 2. Verdeel de rest van de ingrediënten eroverheen en serveer meteen.

Wil jij meer weten over foodfotografie?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je gratis mijn 10 tips om direct mee te beginnen! Bovendien houden we je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen of ander interessant nieuws.

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit