Quinoa salade met worst
Deze lekkere quinoa salade heeft worst, canellini bonen en nog veel meer lekkers. Makkelijk om mee te nemen voor onderweg.
Quinoa salade met worst
Een klein onderzoek op de site wees uit dat ik flink wat quinoa salade recepten al heb vergaard in de loop der jaren. Maar heel veel van die recepten gebruiken vooral kip of zijn vega. Dus het leek me dit keer wel eens leuk om iets heel anders te doen. Ik kocht dus pittige runderworstjes en gebruikte die voor de salade. Je kunt de worstjes in hun geheel bakken en dan in stukjes snijden of je kunt het vel er van tevoren afhalen en er balletjes van draaien. Ik varieer dat meestal. De ene keer snij ik het gewoon met vel en al in stukjes en de andere keer draai ik balletjes.
In dit geval sneed ik de worstjes na het bakken. Dan blijven ze overigens wel het sappigste. Ook iets om rekening mee te houden als je runderworstjes gebruikt.
Dressing
Voor de dressing maakte ik dit keer een dressing gebaseerd op mosterd. ik gebruikte dijon mosterd. Ik hou wel van dat scherpe randje, maar ben jij daar niet zo van dan kun je uiteraard de dijon vervangen door een wat mildere mosterd.
Wat gaat er verder nog in de quinoa salade met worst?
Nou best wel wat eigenlijk. Ik gebruikte trouwens de rode quinoa, die je onder andere bij de eko plaza kunt kopen. Heel lekker en net weer even anders. Verder gingen er radijsjes in, tomaatjes, cashewnootjes, een appel, abrikozen, zongedroogde tomaatjes en een klein blikje witte bonen. Dat laatste is optioneel. Het is er wel lekker bij, maar het weglaten is ook zeker niet onmogelijk.
Quinoa salade met worstjes
Ingrediënten
- 150 gr rode quinoa o.a. bij Eko Plaza
- 75 gr gemengde kersttomaatjes
- 25 gr gehakte cashewnoten ongezouten
- 1 bouillon blokje
- 1 appel in stukjes gesneden
- 200 gr runderworstjes gebakken en in stukjes gesneden
- paar gedroogde abrikozen in stukjes gesneden
- 3-4 gedroogde tomaten in olie in stukjes gesneden
- 150 gr canellini bonen gespoeld en uitgelekt
- peper
- zout
- 3 radijsjes
- verse tijm paar takjes
Dressing
- 75 ml olijfolie
- 3 el Dijon mosterd
- sap van 1 citroen
- rasp van 1 citroen
- scheutje honing
Instructies
- Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met de twee bouillon blokjes (mits je minimaal een liter water gebruikt!) en laat afkoelen.
- Snij de kerstomaatjes in kwartjes of halfjes (afhankelijk van formaat) en snij en bereid de rest van je ingredienten.
- Doe alles in een grote kom bij elkaar en hussel even door elkaar.
- Maak de dressing door de ingredienten met elkaar te mengen en roer dit goed door tot het een geheel wordt.
- Door de dijon mosterd is dit een behoorlijk pittige dressing dus als je daar niet van houdt, gebruik dan mildere mosterd.
- Doe naar wens iets van de dressing op je salade en smullen maar
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Hai Sim,
Inderdaad super dat je continu op zoekt bent om jezelf nog te verbeteren of eens iets anders te porberen. Ik vind het ook moeilijk kiezen tussen de foto’s (ik vind ze allebei erg mooi) en zou het eigenlijk omdraaien. Ik vind jouw foto links iets hipper en meer trendy en lijkt me dan ook super voor in een trendy tijdschrift of zo. De foto rechts is wat klassieker naar mijn mening en past dan meer in de wat landelijke stijl. Dus ik zou de styling van je foto’s laten afhangen van het doel waarvoor ze dienen – ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel. Maar persoonlijk heb ik wel de voorkeur voor jouw eigen “niet te veel poespas errond” stijl – de foto’s zijn echt zo puur altijd!
He San! Dank je wel voor je comment… Nou hip en trendy, haha, zo zou ik mezelf nou niet echt willen noemen dus wel grappig dat mijn stijl dat dan wel is… Maar je hebt gelijk natuurlijk dat beide stijlen een andere sfeer oproepen. En dat vind ik ook zo leuk dat je met wat veranderingen makkelijk iets anders kunt creëren… 🙂
Superleuk dat je jezelf uitdaagt tot vernieuwing en je ons daarin meeneemt :-). De salade ziet er natuurlijk sowieso uit als een goddelijk plaatje, en ik kan alleen maar dromen dat ik ooit zulke mooie foto’s kan maken als jij. Maar als ik dan toch heel eerlijk ben (ik hoop dat dat mag haha) spreekt de rechter foto me qua sfeer net wat meer aan. Het ziet er gewoon knus uit ofzo. Haha, maar leuk dat we mee mogen kijken en eigenlijk is er helemaal geen reden tot ontevredenheid hoor!
Ja tuurlijk! Eerlijk zijn mag altijd he..:) De meningen zijn verdeeld dus ik denk dat het heel afhankelijk is van je eigen voorkeur!
He Simone, ik kan alleen je worstjes niet terug vinden in het recept. Ik vind de foto op het bakpapier? het mooist maar ik vind ze allemaal prima kunnen
O oops die Ben ik vergeten. Ga ze erbij zetten. Dankjewel!
Super leuk Simone, maar ik kan echt niet kiezen, zo verschillend maar beide mooi. Ik vind de linker foto meer zomer, maar de rechter is ook prachtig….. Voor de rechter foto moet je nog meer ‘poespas’ hebben, je kan ook niet steeds hetzelfde gebruiken.
Het is voor mij al moeilijk genoeg om het enigszins toonbaar te krijgen dus elke tip is welkom 😉 Ben benieuwd of we verandering gaan zien, succes!
Nee elke keer hetzelfde pannetje wordt wel heel saai natuurlijk. Haha. Dank je wel!