Simone's Kitchen

Styling in the remake – quinoa salade

Quinoa salade | simoneskitchen.nl

Ik heb het al een tijdje… Een soort van onvrede over mijn eigen styling voor mijn blog. Ik ben natuurlijk ook geen stylist en hoe fijn het ook zou zijn om elke dag mijn eten door Alexandra of Caroline te laten stylen, in de praktijk moet ik het natuurlijk zelf doen.
En ik heb veel geleerd in de loop der jaren. Vooral door veel doen maar ook door veel te kijken naar mensen wiens stijl ik bewonder zoals Meeta of Peter van Souvlaki voor de soul. Totaal andere stijl als de mijne maar je kunt toch een hoop leren zonder dat je iets na probeert te doen.
Het plaatsen van props, het gebruik van bestek, structuren, textuur enzovoort.

20140411-MH2A8533
Maar de laatste tijd heb ik het idee dat de klad er een beetje in zit. Ik ben – kortom – toe aan iets nieuws. Verandering in mijn eigen stijl. En dat is nog niet zo eenvoudig. Dus het leek me een leuk experiment om 1 gerecht te maken en dit op twee manieren te stylen. Eenmaal op de mijn gebruikelijke manier en vervolgens helemaal anders. Voor de andere stijl ga ik me laten inspireren door iets dat ik heb gezien en voor vandaag is dat de meest recente editie van Donna Hay magazine. En nee niet de cleane stijl die iedereen van haar kent want ook Donna heeft veel meer kanten. Dit komt vooral in het tijdschrift naar voren. Logisch ook want daar heeft niet alleen La Donna aan gewerkt maar een heel team met andere stylisten en andere fotografen als gebruikelijk. Donna dus.

20140411-MH2A8538

De foto hier meteen boven is een beetje mijn ‘standaard’ stijl. Niet al teveel poespas eromheen; bordje, salade en klaar. Op zich niks mis mee maar ik wilde wat anders. Ik neem normaal denk ik ook te weinig tijd om er over na te denken. Het feit dat ik er dit keer de tijd voor heb genomen maakt wel verschil.

En als we dan toch bezig zijn; hieronder zie je hoe de salade eruit ziet in zijn ‘net klaar’ mode. Ik neem altijd alles in losse bakjes mee naar de studio. De dressing voor de salade is een mosterd dressing (in het rode bakje) en dat wil je er niet meteen helemaal doorheen roeren want dat ziet er niet zo charmant uit. De cashewnoten zitten er al door maar had ik meegenomen voor eventueel extra (niet gebruikt, behalve om van te snoepen) en de tijm is voor de decoratie. In het blauwe bakje zitten de appelstukjes nog die ook nog door de salade gaan.

quinoa2

De foto’s van Donna Magazine hadden allemaal iets met een keukenachtige uitstraling, dingen die op de achtergrond hingen dus ik heb dat stijltje een beetje proberen na te doen. Of het nou helemaal is gelukt? Nee dat vind ik dan weer nog niet. Het is wel ok maar het mist nog net even dat ene… 😉 Hoe dan ook; de salade is dan weer wel erg lekker. Ik had een vergelijkbare quinoa salade zien staan in The green Kitchen en ik heb die aangepast naar mijn wensen en ingrediënten.

quinoa

Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Quinoasalade met worstjes

Totale tijd: 25 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 150 gr rode quinoa o.a. bij Eko Plaza
 • handvol gemengde kersttomaatjes
 • handvol gehakte cashewnoten ongezouten
 • 2 bouillon blokjes
 • 1 appel in stukjes gesneden
 • 200 gr runderworstjes gebakken en in stukjes gesneden
 • paar gedroogde abrikozen in stukjes gesneden
 • 3-4 gedroogde tomaten in olie in stukjes gesneden
 • Klein blikje canellini bonen gespoeld en uitgelekt
 • peper
 • zout
 • paar radijsjes
 • verse tijm paar takjes

Dressing

 • 75 ml olijfolie
 • 3 el Dijon mosterd
 • sap van 1 citroen
 • rasp van 1 citroen
 • scheutje honing

Instructies

 • Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met de twee bouillon blokjes (mits je minimaal een liter water gebruikt!) en laat afkoelen.
 • Snij de kerstomaatjes in kwartjes of halfjes (afhankelijk van formaat) en snij en bereid de rest van je ingredienten.
 • Doe alles in een grote kom bij elkaar en hussel even door elkaar.
 • Maak de dressing door de ingredienten met elkaar te mengen en roer dit goed door tot het een geheel wordt.
 • Door de dijon mosterd is dit een behoorlijk pittige dressing dus als je daar niet van houdt, gebruik dan mildere mosterd.
 • Doe naar wens iets van de dressing op je salade en smullen maar

En dan als laatste nog even het verschil side by side

quinoa3

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.