Simone's Kitchen

Quinoasalade met mango

Mangosalade met quinoa, hazelnoten en mango | simoneskitchen.nl

Wat mij betreft is mango de allerlekkerste vrucht die er is. Ik hou bovendien van fruit in mijn eten. Niet iedereen is daar heel erg van gecharmeerd maar ik vind een mango in mijn eten echt heel lekker. En in deze salade is het heerlijk. Wil je er vlees bij eten dan kun je hier heel goed stukjes kip doorheen doen. Dat past er perfect bij!

Probeer ook eens deze lekkere quinoasalade met venkel. Een van mijn favorieten!

Mangosalade met quinoa, hazelnoten en mango | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Quinoa salade met mango

Totale tijd: 15 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Dressing

 • 3 el olijfolie
 • 1 el sojasaus
 • 1 el tahini
 • 1 tl sesamolie
 • 1 el tomaatazijn
 • 1/2 citroen sap
 • zout
 • peper

Instructies

 • Kook de quinoa in ruim water met zout en een beetje appel cider azijn.
 • Roosterde hazelnoten even in de koekenpan.
 • Snij de mango in blokjes, peper in ringetjes, komkommer in dunne kwart maantjes en roer de dressing door elkaar.
 • Laat alles afkoelen, doe bij elkaar en klaar!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

 1. Hier nog een fan van fruit in mijn eten! Op mijn werk kijken ze me vaak ook een beetje raar aan als ik bijvoorbeeld appel en gerookte zalm combineer in een salade, tot je het ze laat proeven 🙂 Klinkt wederom lekker dus!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.