Powerbars van Rens Kroes | simoneskitchen.nl

Ja hoor, ze is er weer! Gisteren terug gekomen uit heet Jordanie, hop weer in de regen in Nederland. En het is grappig hoe dat werkt he. Terwijl we lagen te smelten aan het zwembad bij 40 graden in de schaduw (echt!) kwamen we tot de conclusie dat regen toch wel heel erg fijn klonk. Lekker koud en nat… En dan ben je terug in Nederland en dan sta je in de stromende regen en dan lijken die 40 graden niet alleen ineens heel ver weg, maar ook nog eens heel erg aantrekkelijk weer. Hahaha… Hoezo ‘het gras is altijd groener aan de overkant??’ Maar even serieus; 40 graden is niet te doen. Vind ik tenminste.

Powerbars van Rens Kroes | simoneskitchen.nl

Kun je wel aan mij overlaten om in Jordanie te belanden als er net een soort van hittegolf aan de gang is. Het ging ook prompt heel erg onweren en bliksemen de laatste avond voor we weggingen. Anyway, over Jordanie krijgen jullie nog wel het een en ander om de oren want ik was onder de indruk. Prachtig land met hele fijne mensen. Affijn, dat heeft natuurlijk totaal niks te

Granola bars van Rens Kroes | simoneskitchen.nl

maken met de lekkernij die we hier nu aan de hand hebben. Ik had al eens eerder een soort powerbars of granola bars of gezond tussendoortje gemaakt, maar ik moet zeggen; deze zijn echt het allerlekkerste

 

Ze komen uit het nieuwe boek van Rens Kroes: Powerfood 2

Een aanrader als je het aan mij vraagt! Ze zijn flink machtig dus zo’n blokje is meer dan genoeg voor een lekker en vullend tussendoortje. Zonder suiker en enige andere toevoeging dus voor iedereen geschikt.

Granola bars van Rens

Ingredients:

  • 85 gr gemengde ongezouten noten
  • 190 gr dadels (medjool dadels zijn het lekkerste)
  • 120 gr havervlokken
  • 70 gr notenpasta
  • 2 el ahornsiroop
  • 65 gr gemengde zaden (chia, hennep, zonnebloem, pompoen, lijnzaad)
  • 50 gr gemengd gedroogd fruit, zoals cranberries, rozijnen, abrikozen en/of gojibessen
  • beetje zeezout
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • 2 el kokosolie

Directions:

  1. Verwarm de oven voor op 200 C. Doe de havervlokken in een ovenschaal en rooster deze even een minuutje of 15 tot ze goudbruin zijn en laat dan afkoelen.
  2. Doe ondertussen de noten en de dadels in een keukenmachine en draai tot een plakkerige massa.
  3. Verwarm de notenpasta met de ahornsiroop in een kleine steelpan en voeg dit bij de dadelmassa en doe de rest van de ingredienten ook in de kom erbij. Kneed alles goed door, tot je een samenhangende massa hebt.
  4. Spreid het mengsel uit over een bakplaat of lage schaal en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Dit is wel belangrijk anders vallen de repen uit elkaar.
  5. Zet de schaal minstens twee uur in de koelkast en snij ze met een scherp mes in blokjes of repen.
  6. Bewaar in de koelkast in een luchtdicht verpakte trommel en je kunt ze tot twee weken eten.