Dadel kokosballetjes | simoneskitchen.nl

Onze whole30 is inmiddels voorbij (whiehoo!!!) maar dit recept moest ik toch echt nog even delen, want paleo of geen paleo dit is altijd lekker! Charlotte was bij mij om een dagje te koken en normaal gesproken dompelen we ons dan onder in decadente desserts zoals deze overheerlijke Charlotte of wat te denken van die gouden ouwe limoncello trifle? Maar ja, whole30 en decadente desserts gaat absoluut niet samen dus moest er een alternatief komen.

Kokos dadelballetjes | simoneskitchen.nl

Maar ja wat? Paleo pannenkoeken waren ook al niet toegestaan en ik gokte maar zo dat paleo chocolademousse iets anders zou hebben in de regionen van ‘unapproved’ items… Dus wat dan.. Ik weet al niet eens meer waar ik naar op zoek was precies toen ik op het blog van Maura stuitte.. Maura, je weet wel, van Yellow Lemon Tree. Die nu op wereldreis is en de mooiste avonturen beleefd. Die Maura…. Zij had, tijdens haar detox periode een recept gemaakt met dadel kokosballetjes. En haar detox was niet zo heel erg veel anders als de mijne, dus dat paste uitstekend bij elkaar!

Kokos dadel balletjes met sesam | simoneskitchen.nl

En ooooo wat zijn deze dadelballetjes lekker! Zacht, kleverig en heerlijk zoet door de dadel. Er komt geen grammetje extra suiker aan te pas en verder zitten er alleen maar natuurlijke producten in. We maakten meteen een dubbele batch want eh… we hadden er al een paar tijdens het koken opgesnoept en natuurlijk wilde Charlotte er ook nog een paar mee naar huis nemen.

Overigens kwam ik er later achter dat deze balletjes ook niet perse erg whole30 proof zijn. Maar ja, wel lekker… 😉

Dus ook al “hoeft” het nu niet meer, deze balletjes ga ik 100% zeker nog veel vaker maken!

Dadel kokosballetjes | simoneskitchen.nl

Kokos dadelballetjes met amandel en cacao

Nog geen review

Voor het maken van de balletjes is een goede keukenmachine wel essentieel. Kijk bijvoorbeeld hier. Want zonder wordt het wel een hele zware klus.
Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 15 minuten

28 balletjes

Ingrediënten

  • 300 gram zachte dadels. Ik gebruikte hier medjool dadels
  • 150 gram blanke amandelen of amandelschaafsel
  • 2 el  rauwe cacao
  • 4 el chiazaadjes
  • 4 el geraspte kokos
  • extra kokos om mee te bestrooien
  • Sesamzaad

  • Zorg dat de dadels geen pit meer hebben en doe ze samen met de amandelen in de keukenmachine. Laat dit even draaien tot het goed gemengd is. Het zal af en toe behoorlijk zwaar zijn want het wordt een grote kleverige klont. Breek het af en toe even met een pollepel of zoiets in stukken. Als de noten en de dadels fijn genoeg zijn voor je smaak dan zet je hem uit.
  • Doe de cacao, het chiazaad en de geraspte kokos erbij en meng goed tot alles door elkaar zit. Draai er vervolgens balletjes van. Zet dan een bakje met sesamzaadjes neer en een bakje met kokos en rol daar de balletjes doorheen.
  • Je kunt ze in een goed afgesloten trommel bewaren voor een week of twee weken in de koelkast maar ik geloof nooit dat ze zo lang meegaan!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

tekstonderartikel

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.