Boekweit noedels door Maura van Yellow Lemon Tree
Ik ben al fan van Maura sinds ze net begon met bloggen volgens mij. Dat is altijd een beetje lastig te herleiden. Wanneer ‘ontmoette’ je iemand nou voor het eerst digitaal? Hoe dan ook, op gegeven moment won Maura een workshop bij Alex en moi en ze is in het echt nog leuker als op haar blog. De workshop had ze eigenlijk helemaal niet nodig, want ze maakt al de prachtigste foto’s op haar blog Yellow Lemon Tree. Ze is natuurlijk ook niet voor niks al een keer langs gekomen in de inspiratie op zaterdag serie natuurlijk! Sindsdien zijn we elkaar al een aardig aantal keer tegen gekomen en sterker nog, zijn we al twee keer samen op reis geweest! Dus je snapt dat Maura niet mocht ontbreken in het rijtje geweldige foodbloggers die hier een gastblog schrijven tijdens mijn afwezigheid….
Een behoorlijke tijd geleden vroeg Simone mij om een gastpost voor tijdens de vakantie. Inmiddels is de vakantie toch wel echt voorbij, maar beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.
Ik moet zeggen dat ik het ook wel best lastig vond om een recept uit te zoeken uit mijn recepten voor op Simones Kitchen. Ik weet niet of het komt doordat Simone befaamd food fotograaf is, maar ik voelde een klein beetje druk. Ik wil natuurlijk wel met iets leuks komen.
Uiteindelijk zijn het deze boekweitnoedels geworden. Dit recept is zowel lekker als het nog een soort van nazomer is, maar ook nu de herfst eraan komt. Nu het ’s avonds kouder wordt en sneller donker, krijg ik weer zin in “kom-voedsel”. Dus maak deze noedels, trek je pyjama aan en eet ze met een kom op de bank op.
Boekweit noedels met paddestoelen, sojabonen en sesam
Ingrediënten
- 225 gram boekweitnoedels soba noedels
- 250 gram paddenstoelen
- 400 gram sojabonen gedopt, uit de diepvries
- paar handjes taugé
- 4 bosuien fijngesneden
- 1/2 sjalotje
- 1/2 teentje knoflook
Voor de saus
- 1/2 sjalotje fijngesenden
- 1/2 teentje knoflook fijngesneden
- 3 el olijfolie
- 1 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 1 el honing
- 2 el limoensap
- 1/2 el rijstazijn
Voor erbij
- geroosterde sesamzaadjes kan ook normale
- partjes limoen
- koriander naar smaak
Instructies
- Maak eerst het sausje, want de noedels zijn zo klaar. Snijd de sjalot en knoflook fijn. De helft gebruik je voor de dressing, de andere helft om te bakken. Doe alle ingrediënten voor de saus in een kom en meng door elkaar. Breng het sausje op smaak met versgemalen peper en zout.
- Breng water met wat zout aan de kook.
- Snijd de bosui in dunne ringen en scheur de paddenstoelen in stukken. Verhit wat olie in een grote pan of wok. Bak eerst de sjalot en knoflook een paar minuten aan. Voeg dan de paddenstoelen toe en bak tot ze beetgaar zijn. Voeg op het eind de bosui, taugé en sojabonen toe en bak kort mee.
- Kook ondertussen de noedels gaar (deze hoeven maar een paar minuten) en giet af.
- Doe de noedels bij de groenten in de pan en voeg de dressing toe. Roer goed door elkaar.
- Serveer de noedels met de partjes limoen, koriander en bestrooi met sesamzaadjes.
- Doe net als ik een halfslachtige poging om ze met stokjes te eten en daarna gewoon lekker met mes en vork.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Vorige week dit recept voor het eerst geprobeerd en het was heerlijk! Honing vervangen met agavesiroop ivm 1 vegan eter. Vandaag als koude lunch klaar gemaakt en met het zonnige weer uitstekend als zomer recept. Heel erg bedankt voor het delen van dit lekkere recept!
Oh wauw, dank je wel Simone! Zo leuk om te lezen op de vroege ochtend terwijl jij lekker ergens onder een palmboom ligt op Sumatra 😉
Hier is het inmiddels tijd voor eten uit kommen hoor. Gister nog lekker curry op en van de week soep, want het is herfst. Tot snel weer en geniet van de vakantie. Op Instagram ziet het er allemaal super uit.