Glutenvrije yoghurt boekweit pannenkoekjes
De tiende post is het alweer voor Yoghurt Barn realiseer ik me ineens. Nog even en we hebben ons eerste jubileum en 12 lekkere recepten met yoghurt. Nou ja, ik heb er meer moet ik erbij zeggen want ik ben een yoghurt fan en het is een van de meest veelzijdige ingrediënten waar je mee kunt werken. Elke maand weer zit ik te denken ‘ wat zal ik nu eens gaan maken’ om dan vervolgens veel te veel ideeën te hebben. Nou ja beter zo als andersom natuurlijk. 😉
Deze pannenkoekjes passen natuurlijk niet helemaal in het I quit sugar- programma maar haal de honing en de banaan eruit en je komt een heel eind. Supergezond zijn ze in ieder geval wel. De pannenkoekjes zijn glutenvrij (als je glutenvrije havermout gebruikt) en heel snel klaar. Het was voor mij uberhaupt de eerste keer dat ik een glutenvrije pannenkoek bak, want nee, ik hoef – gelukkig – niet glutenvrij te eten, maar vind het dan weer wel interessant om met die beperking toch iets lekkers neer te kunnen zetten. Ik maakte al eens voor Lianne deze lekkere glutenvrije bananencake (ook zonder suiker overigens) maar de pannenkoeken had ik dus nog niet geprobeerd.
Behalve boekweit en havermout zit er ook nog eens een beetje extra lijnzaad is, dus joh, heel goed voor de stoelgang zeg maar! Ik heb uit de hoeveelheden hieronder genoemd 4 pannenkoekjes gehaald. Ze zijn vrij dik dus dat is als lunch of ontbijt voor twee personen genoeg, maar de hoeveelheden kun je natuurlijk makkelijk verdubbelen.
Deze post werd mede mogelijk gemaakt door Yoghurt Barn, hét adres voor heerlijke yoghurt in zowel utrecht als Amsterdam.
Pannenkoeken met boekweit en yoghurt
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm een grote pan op medium hoog vuur voor 3-5 minuten terwijl je het beslag maakt.
- Klop de bloem soorten samen met het lijnzaad, bakpoeder, bakzout en zout. Voeg de yoghurt toe, de honing, vanille en de olie. Klop goed door. Het is een dik deeg dus wil je wat dunnere pannenkoeken voeg dan bijvoorbeeld een beetje amandelmelk toe of gewone melk om het dunner te maken. Roer de banaan erdoor.
- Doe wat olie in de pan. Laat even verwarmen en voeg dan het beslag toe, met een eetlepel en probeer er een soort van rondje van te maken. Je hebt per pannenkoekje een paar eetlepels beslag nodig. Bak de pannenkoek aan een kant voor ongeveer 2 minuten en keer dan voorzichtig om. Het is dan nog vrij zacht dus gebruik een brede spatel en niet te snel omscheppen! Serveer ze warm met nog wat extra banaan of nog extra honing.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
simone, dit komt als geroepen. Ik ben de laatste tijd op zondag echt in pannenkoeken mood ☺️
Ziet er heerlijk uit!!! Dol op havermout en ook op pannenkoeken, dus zeker het proberen waard!