Simone's Kitchen

Glutenvrije yoghurt boekweit pannenkoekjes

Yoghurt boekweit pannenkoekjes | simoneskitchen.nl

De tiende post is het alweer voor Yoghurt Barn realiseer ik me ineens. Nog even en we hebben ons eerste jubileum en 12 lekkere recepten met yoghurt. Nou ja, ik heb er meer moet ik erbij zeggen want ik ben een yoghurt fan en het is een van de meest veelzijdige ingrediënten waar je mee kunt werken. Elke maand weer zit ik te denken ‘ wat zal ik nu eens gaan maken’ om dan vervolgens veel te veel ideeën te hebben. Nou ja beter zo als andersom natuurlijk. 😉

Boekweit pannenkoekjes met banaan | simoneskitchen.nl

Deze pannenkoekjes passen natuurlijk niet helemaal in het I quit sugar- programma maar haal de honing en de banaan eruit en je komt een heel eind. Supergezond zijn ze in ieder geval wel. De pannenkoekjes zijn glutenvrij (als je glutenvrije havermout gebruikt) en heel snel klaar. Het was voor mij uberhaupt de eerste keer dat ik een glutenvrije pannenkoek bak, want nee, ik hoef – gelukkig – niet glutenvrij te eten, maar vind het dan weer wel interessant om met die beperking toch iets lekkers neer te kunnen zetten. Ik maakte al eens voor Lianne deze lekkere glutenvrije bananencake (ook zonder suiker overigens) maar de pannenkoeken had ik dus nog niet geprobeerd.

glutenvrije pannenkoekjes met boekweit en banaan | simoneskitchen.nl

Behalve boekweit en havermout zit er ook nog eens een beetje extra lijnzaad is, dus joh, heel goed voor de stoelgang zeg maar! Ik heb uit de hoeveelheden hieronder genoemd 4 pannenkoekjes gehaald. Ze zijn vrij dik dus dat is als lunch of ontbijt voor twee personen genoeg, maar de hoeveelheden kun je natuurlijk makkelijk verdubbelen.

Deze post werd mede mogelijk gemaakt door Yoghurt Barn, hét adres voor heerlijke yoghurt in zowel utrecht als Amsterdam.

yoghurt barn logo | simoneskitchen.nl

Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Pannenkoeken met boekweit en yoghurt

Dit recept maakt vier pannenkoekjes maar is natuurlijk makkelijk om te vermenigvuldigen Voor glutenvrij: zorg ervoor dat je glutenvrije havermout gebruikt. Liever geen zuivel? Probeer dan soja yoghurt in plaats van gewone yoghurt
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 30 gr 1/4 cup boekweitmeel
  • 30 gr 1/4 cup havermoutmeel (dit maak je makkelijk voor havermout even te vermalen in de blender)
  • 1/2 el lijnzaad
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl baking soda
  • 1/8 tl zout
  • 8 el Griekse yoghurt
  • 1/2 el honing
  • 1/2 tl vanille
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 banaan gesneden in stukjes
  • 1/2 el olie

Instructies

  • Verwarm een grote pan op medium hoog vuur voor 3-5 minuten terwijl je het beslag maakt.
  • Klop de bloem soorten samen met het lijnzaad, bakpoeder, bakzout en zout. Voeg de yoghurt toe, de honing, vanille en de olie. Klop goed door. Het is een dik deeg dus wil je wat dunnere pannenkoeken voeg dan bijvoorbeeld een beetje amandelmelk toe of gewone melk om het dunner te maken. Roer de banaan erdoor.
  • Doe wat olie in de pan. Laat even verwarmen en voeg dan het beslag toe, met een eetlepel en probeer er een soort van rondje van te maken. Je hebt per pannenkoekje een paar eetlepels beslag nodig. Bak de pannenkoek aan een kant voor ongeveer 2 minuten en keer dan voorzichtig om. Het is dan nog vrij zacht dus gebruik een brede spatel en niet te snel omscheppen! Serveer ze warm met nog wat extra banaan of nog extra honing.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

3 comments

  1. Avatar

    Ziet er heerlijk uit!!! Dol op havermout en ook op pannenkoeken, dus zeker het proberen waard!

  2. Avatar

    simone, dit komt als geroepen. Ik ben de laatste tijd op zondag echt in pannenkoeken mood ☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!