Voor onderweg: Trailmix met cashewnoten

Trailmix met cashew en pompoenpit | simoneskitchen.nl

Trailmix

Het is grappig hoe sommige woorden ineens hip worden. Ik had dit lekkere mengsel misschien een paar jaar geleden een notenmix genoemd. Of misschien wel een soort granola. Maar de term van het moment is “trailmix”. Ik stel me dan voor dat het ooit bedacht is om mee te nemen tijdens een hike. Lekker als calorierijk en voedzaam snackje on the road.

Trailmix met cashewnoten | simoneskitchen.nl

In het vliegtuig

Ik maakte het om mee te nemen onderweg in het vliegtuig. Ik vind de snacks of eetmogelijkheden aan boord van een vliegtuig niet uitblinken in originaliteit. Of uberhaupt in eetbaarheid, want – afhankelijk van de maatschappij waar je mee vliegt – wil het nog wel eens erbarmelijk slecht zijn. Handig dus om zelf iets mee te nemen voor als je wat wilt eten. Onze vlucht naar New York was ‘maar’ acht uur dus dat kun je prima overleven op wat handjes van deze notenmix.

Trailmix | simoneskitchen.nl

Ook in de yoghurt

Ik vind het trouwens ook heerlijk in een bakje yoghurt of kwark ’s morgens. Handje van deze mix erbij, wat vers fruit en je hebt een prima ontbijtje. De mix is makkelijk te variëren met noten naar keus. Ik had een grote zak met rauwe cashewnoten liggen dus gebruikte die. Plus ik ben gek op cashewnoten. Ik heb ze veel liggen om zo nu en dan een portie cashewroom te maken. Maar in de trailmix kun je de cashewnoten vervangen of aanvullen met noten naar keuze.

Trailmix met cashew en chili

Ingredienten:

  • 200 gr rauwe cashewnoten
  • 1 el chiazaad
  • 80 gr pompoenpitten
  • 40 gr zonnebloempitten
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el geraspte kokos
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 tl chilipoeder (meer of minder afhankelijk van hoe pittig je het wilt hebben)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160˚C.
  2. Meng al je ingredienten voor de mix in een kom door elkaar en spreid dit uit op een bakblik bekleed met bakpapier.
  3. Zet voor 20 minuten in de oven of tot goudbruin. Roer het halverwege nog een keer om.
  4. Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot voor 1-2 weken.

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Hi SImone,

    Geweldig recept maar ik mis de chili?

    ik kijk naar de naam van het recep ”Trailmix met cashew en chili ” en verwacht ook iets van kruiden in het recept maar staat er niet bij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *