Simone's Kitchen

Cola chili kip met cashewnoten

kip met coca cola | simoneskitchen.nl

Zo ben je al helemaal klaar met al dat ge(vr)eet tijdens de afgelopen dagen? Heb je de goede voornemens voor 2014 al helemaal klaar? (gezond eten, afvallen enzovoort) Laat ik zeggen dat ik me echt verheug op januari. Niet zozeer omdat het mijn favoriete maand is (want dat is het zeker niet!), maar wel omdat ik echt wel klaar ben met alle cakes, desserts en andere lekkernijen die ik heb gemaakt in de december maand!

En omdat we nog een paar dagen hebben tot het weer een vers jaar is, leek me een soort “tussengerecht” wel ideaal. Dit is lekker en niet al te ongezond (nou ja, als je de suiker enzo even niet meetelt.. Ahum) en vooral snel en makkelijk voor de dagen tussen kerst en oud- en nieuw in.

Coca cola kip met cashew noten | simoneskitchen.nl

Het recept komt uit het boek van Billy Law, een van de Masterchef Australie deelnemers van een aantal jaar geleden. Billy heeft een boek gemaakt, Have you eaten met voornamelijk Aziatisch getinte gerechten (alhoewel de titel zegt van Penang tot Parijs) met een twist zeg maar. En dit is mijn favoriet uit het boek!

Nu moet je weten dat ik absoluut niet van cola hou. Vind het niet te drinken eigenlijk en dat maakte dat ik dubbel nieuwsgierig was hoe dit gerecht zou bevallen. Maar het enige dat overblijft van de cola is een lekker kleverig zoet laagje rond de kip. Top gerechtje dus en zo klaar. Ik weet al wat ik ga maken tussen kerst en oud en nieuw!

kip met coca cola
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Coca cola kip met cashewnoten

Let even op dat de kip een uurtje moet marineren!
Totale tijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilet
  • 1 el maizena
  • 4 el lichte soja saus
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 rode peper fijn gesneden
  • 5 cm stuk gember geschild en fijn gesneden
  • 3 knoflooktenen grof gesneden
  • 335 ml cola
  • 2 el donkere soja saus
  • 1 lente ui in ringetjes gesneden
  • handvol ongezouten en geroosterde cashew noten

Instructies

  • Snij de kipfilet in stukken en doe in een kom. Voeg de maizena en 2 el lichte soja saus toe en mix dit goed door. Doe de kip in de koelkast en laat dit minimaal een uur marineren.
  • Verhit de olie in een wok of koekenpan op medium hoog vuur. Voeg de kip toe en bak tot deze rondom bruin is,voeg dan de rode peper, knoflook en gember toe en bak nog een minuut.
  • Giet de cola in een pan erbij, net genoeg tot de kip onder komt te staan; dit gaat wel een beetje schuimen. Voeg de donkere soja toe en de resterende lichte sojasaus en laat het zachtjes pruttelen voor ongeveer 15 minuten of totdat de saus een siroopachtige dikte heeft gekregen. Het wordt dik en kleverig.
  • Zet het gas uit, voeg de lente ui en de geroosterde cashewnoten toe en schud alles om voor serveren. Lekker met jasmijn rijst.

Coca cola kip met cashewnoten | simoneskitchen.nl

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

12 comments

  1. Avatar

    Lieve Simone, wat heb je toch een geweldig inspirerend blog! En wat ben jij een creatieve duizendpoot, zeg! Zóóó jaloers op je fantastische foto’s. Bovendien ook nog eens goed bezig met To be a blogger …. Dank je wel voor zoveel inspiratie!

  2. Avatar

    Helemaal met Nell eens, je bent de laatste tijd gewoon niet bij te benen, zoveel lekkers als er voorbij gekomen is.
    En de foto’s….. daar kunnen wij alleen maar van dromen.
    Dit ziet er ook weer overheerlijk uit, ik ga hem zeker bewaren, dankejewel.

  3. Avatar

    Vandaag direct gemaakt… wat is dit heerlijk zeg! Geweldige combi, met cola :-). We hebben genoten.

  4. Avatar

    Dit is zeker een gerecht wat ik ga uitproberen! Ook ik ben geen fan van cola maar de foto’s beloven een heerlijk gerecht wat ik zelf wil proeven!

  5. Avatar

    Vandaag dit heerlijk gerecht gegeten. Ook mijn dochter van 7 vond het heerlijk terwijl ze normaal nooit rijst wil. Het duurde allleen erg lang voordat de saus stroperig werd. Heb de saus na 35 minuten pruttelen, toch nog een beetje moeten binden.

  6. Avatar

    Gisterenavond gemaakt en we hebben gesmuld.
    Wel miste we toch iets van groente in of bij het gerecht en we zijn er nog niet uit wat hier nou het beste bij smaakt. Iemand nog suggesties?
    Ik had het klaar gemaakt in de wok en heb wel gemerkt dat hij best hoog mag staan voordat het goed gaat indikken. Maar let inderdaad op want als het gaat inkoken dan is het ook heel snel gebeurt 😉
    Bedankt voor het delen van dit recept gaan we vaker maken

  7. Pingback: Stevia... alternatief voor suiker? | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!