Simone's Kitchen

Dudefood dinsdag: kipsnacks in cola

Kip in cola | simoneskitchen.nl

Kip in cola

Zo in die donkere dagen voor Kerst, wordt ik altijd een beetje sentimenteel en denk terug aan vroeger.
Dan mijmer ik een beetje weg in de Dudefood Keuken en ga jaren terug in de tijd. Dan komen bij mij nostalgische herinneringen boven van een witte Kerst. Jaja, ieder jaar een sneeuwwitte Kerst.
Dat was vroeger. Vroeger toen je nog op je blote voeten door de sneeuw naar school moest.
Dat waren tijden! Die tijden waarin trappen van hout waren en mannen van staal; en niet andersom.

De tijd waarin pannen nog gewoon van gietijzer waren en niet van teflon met een of andere NASAtechnologie coating.
Zo’n coating waar ik nog nooit van had gehoord, tot TellSell mij ging vertellen dat dit het allerbeste in de wereld was en mijn leven hiervoor eigenlijk geen knip voor de neus waard is geweest.
Met natuurlijk die onuitgesproken, dreigende waarschuwing: “Bedenk jezelf maar vast wat voor een sneu leven je gaat hebben als je niet heel snel deze pan koopt.”
En net als ze me voor de achtste keer in een minuut hebben aangespoord om ‘NU, nu meteen’, te bellen, gebieden ze me nog even te wachten. Want er is nog meer, mits je NU, nu meteen, bestelt.
Tegenwoordig zie ik alleen nog maar reclame voor dingen die ik echt niet nodig heb. De ene commercial nog misleidender dan de ander.
Zelfs reclame was vroeger beter, eerlijker. Ook in reclames werd gewoon gezegd waar het op stond; zonder poespas en op een mannelijke manier.

Old Dick
Vroeger, toen je nog gewoon kip kon eten. Zonder dat je je druk hoefde te maken over waar een kip vandaan kwam. Want alle kippen kwamen per slot van rekening bij de kippenboer vandaan, toch?
Om nog maar te zwijgen over zaken als salmonella en vogelgriep.

Ik heb trek gekregen in een lekker tussendoortje. Iets hartigs… uit de oven.
Denk dat ik kleverige kippenpootjes in cola ga maken. Ja. Lekker.
Doet me denken aan vroeger: toen ik nog van cola hield.

Kip in cola | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Kipsnacks in cola

Op de foto hebben we drumsticks gebruikt maar voor de tweede versie gebruikten we borrelboutjes. Deze zijn veel kleiner en beter geschikt voor dit gerecht. Het oorspronkelijke recept gaf 750 ml cola. Dat is te veel en verdampt niet goed dus vandaar 500 ml. Mocht het nou na de aangegeven tijd nog steeds te vochtig zijn giet dan wat van het vocht weg en/of laat nog even napruttelen op het fornuis
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 10 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg drumsticks kippenvleugeltjes, borrelkip of zo
  • 500 ml cola
  • 200 gram bruine suiker
  • 4 tenen knoflook fijn gesneden
  • 1 ui fijn gesneden
  • 1 rode peper fijn gesneden
  • 2 el soja saus ketjap manis
  • 2 tl cayenne pepper
  • sap van een citroen

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 140C
  • Cola, suiker, knoflook, peper, ui en citroensap in een schaal mengen
  • Kippenvlees insmeren met peper, zout en cayenne peper
  • Kip mooi in een ovenschaal verdelen en het cola mengsel eroverheen gieten
  • Voor 3 tot 3,5 uur in de oven zetten tot de saus dik en lekker kleverig is.
  • Smullen maar!

Delen is fijn!

8 comments

  1. Avatar

    Als mijn broer dit ziet moet ik het sowieso gaan maken. Niet dat ik dat erg vind 😉

  2. Avatar

    Als jouw broer een beetje dude lef in zijn donder heeft, rent die gast de keuken in en maakt deze DudeFood traktatie voor jou! 😉

  3. Avatar

    Wat een super tof recept op een super toffe site! Ik geef mijn vriend een bierproeverij voor zijn verjaardag. Ik ga koken, bier schenken en afsluiten met whiskey en sigaren. Jouw recepten zijn een enorme inspiratiebron voor mannelijk voedsel, echt top!

    Nu wil ik dit recept maken, maar vroeg me af of ik het ook vantevoren kan maken en later serveren? Zo ja, hoe kan ik het dan weer warm krijgen?

    Alvast bedankt voor het antwoord!
    Claudia

    • Avatar

      Hoi Claudia,
      Bedankt voor het mooie compliment. Hoop natuurlijk,wel dat jouw dude binnenkort ook keuken overneemt in jullie huis. 🙂

      Je kunt het gerecht gewoon van tevoren maken, hoor.
      Wanneer je het weer opwarmt, gewoon de schaal in een voorverwarmde oven van 150 graden voor 20 tot 30 minuten.
      Pas wel op je vingers, want de schaal is heet.
      En vertel jouw dude en zijn gappies om ook op hun vingers te passen, want ze vreten ze anders gewoon op bij die lekkere kippetjes, haha.
      Have fun en succes!

  4. Pingback: Dudefood dinsdag: Ode aan Matt Preston - Simone's Kitchen

  5. Pingback: Sticky kip uit de airfryer - snel en makkelijk | Simone's Kitchen

  6. Avatar

    Moet je de schaal in de oven afdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!