Simone's Kitchen

Kip, kip, kippetje! – foto challenge #3

20140310-MH2A7432

Voor de derde challenge moest ik wel even nadenken; er zijn natuurlijk heel veel mogelijkheden en mijn hoofd zit nog vol ideeën maar gezien het feit dat het bijna Pasen is tegen de tijd dat deze challenge afgelopen is leek kip me wel een leuk onderwerp. Kip dus… En dat mag in al zijn vormen en bereidingen zijn, zolang het maar geen levende kip is (er moeten grenzen worden gesteld he.. ;)) Het mag een in zijn geheel gebraden kip zijn, een gepocheerde kipfilet of een platgeslagen en geroosterde kip. Mogelijkheden te over. Ter inspiratie komt het recept voor dit kippetje morgen online (dit is weer een onderdeel van mijn Donna Hay challenge ook!) gember sojakip.. Waar ik even geen rekening mee had gehouden is het feit dat de huid van de kip in de oven nog mooi strak was maar zodra ie even eruit was begon het meteen te rimpelen.

20140310-MH2A7425

Ik vond kip persoonlijk nog best wel een lastig ding om op de foto te zetten. De hele kip zag er dus niet zo mooi uit (zie hieronder) en die sla eromheen was ook niet meteen een succes dus we besloten al heel snel om de kip uit elkaar te halen. We hebben ook dit keer weer een pinterest board gemaakt waarbij er een aantal voorbeeld kippenfoto’s te zien zijn. De enige voorwaarde is dat het wel als kip herkenbaar moet zien. Dus niet gemalen of in een pastei gestopt. Kipstukken mogen, kippenbouten, kipfilets; zolang we maar duidelijk kunnen zien dat het kip is.

Vel gaat heel snel rimpelen

Vel gaat heel snel rimpelen

De kip mag op een bord, op een ovenschaal, aan het spit… Die keus is geheel aan jou. Maar zorg ervoor dat de kip er lekker uitziet!

Kippeninspiratie

Kippentips:

 1. Kip kan heel eenvoudig zijn of heel erg moeilijk en dat ligt voornamelijk aan het gekozen gerecht. Een geroosterde kip hoeft soms weinig extra om er mooi uit te zien, maar een kipfilet vind ik altijd een beetje een raar vormpje.
 2. Let op glim als je saus gebruikt of als de kip net uit de oven komt
 3. Hetzelfde geld voor uitdrogen; een uitgedroogde kip ziet er niet smakelijk uit dus let op dat je kip tijdens het fotograferen niet ligt te verpieteren. Een klein kwastje met saus of een beetje olie doet vaak wonderen. let wel op met olie dat je niet teveel erop smeert want het moet er ook weer niet moddervet uitzien.

 

Bloot kippetje

Bloot kippetje

De regels:

 • De uiterste inzenddatum voor je foto inclusief link naar je blog is 20 april 2014.
 • Gebruik geen oude bestaande foto, maar maak een nieuwe foto speciaal voor dit doel. Het gaat tenslotte om de oefening
 • Als je een blogpost schrijft over je challenge met je resultaten erbij link dan terug naar deze blogpost, zodat mensen alvast kunnen bookmarken voor volgende maand!
 • Stuur niet meer dan één foto in via de Linky Tools hieronder en zorg ervoor dat je de juiste foto selecteert (bij het invoeren van de link krijg je de opties om een thumbnail te plaatsen)
 • Je foto moet kip in de hoofdrol hebben en op een dergelijke manier dat je de kip kunt herkennen als zodanig. Dat hoeft niet als hele kip te zijn maar mag ook een kipfilet, drumstick oid zijn.
 • De kip mag rauw, gebakken, gepocheerd, gebraden enzovoort zijn. Zolang ie maar niet meer leeft 🙂

HOE IN TE STUREN (let op dit is anders als voorheen) – alle inzendingen komen uiteindelijk op het Pinterest board terecht voor beoordeling

OPTIE 1

 • Stuur de foto in max formaat 800 px breed naar mij via Simone’s Kitchen
 • Vermeld de volgende details in je mail: je naam, de link waar de foto gevonden kan worden en voor welke challenge je instuurt
 • Ik zal de foto uploaden naar Pinterest (en linken naar jouw blogpost, Flickr pagina of andere url waar de foto openbaar is)

OPTIE2

[inlinkz_linkup id=382442 mode=1]

Bekijk alle inzendingen voor de challenges op ons Pinterest Board

De jury bestaat net als voorgaande keren uit:

Meeta van ‘What’s for lunch honey’

Kay van Kayotic Kitchen

Jenn van Jenncuisine

De juryleden mogen meedoen maar komen niet in aanmerking voor de titel van winnaar!

 

 

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

8 comments

 1. Hi Simone,

  I would love to participate. Can I join these monthly challenges?

  Also I am a vegetarian, can I shoot something else, in place of Chicken?

  I use a P&S with manual settings for all my images so far, would it be eligible?

  • He Deepali! Yes you sure can participate in the monthly challenges. You can shoot with whatever camera you own and feel comfortable with. I forgot to include a vegetarian alternative but that would be tofu/tempeh. Would that work?

 2. Leuke challenge!
  M’n lover is echt dol op kip, voor zijn verjaardag mocht ‘ie kiezen en wilde hij “kip met friet en appelmoes” haha. Toen maakte ik een gevulde boerderijkip met citroen. Moet me altijd wel even over zo’n stuk vlees heenzetten (met je handen erin om hem met olie in te wrijven haha), maar als het uit de oven komt is het altijd zo lekker.

  Ik ben heel benieuwd naar dit recept, want hij ziet er super mooi geroosterd uit (ondanks het ribbelige huidje ;)) Vooral van die tweede foto krijg ik honger.

 3. Jij weet wel uit te dagen 😉 Super!! 😀

 4. Leuk! En verrassend (of niet als je jou blog vaker leest). Maar wel een leuke uitdaging. We gaan ons best weer doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.