Simone's Kitchen

Thaise kipsalade met cashewnoten

Thaise kipsalade met cashewnoten
Ingredienten
  • 100 gr ongezouten cashewnoten grof gehakt
  • 4 el sesamzaadjes
  • 2 kipfilets
  • 500 ml kippenbouillon
  • paar peperkorrels
  • 1 komkommer in reepjes
  • 1-2 shallotjes fijn gehakt
  • 1 rode chili zaadjes verwijderd en fijn gesneden
  • verse munt blaadjes
Dressing
  • 2 el kokosnoot aminos
  • 2-3 el verse limoensap
  • 2 tl sesamolie
Instructies
  1. Pocheer de kipfilets in ongeveer 500 ml kippenbouillon met de (hele) peperkorrels. Laat dit zachtjes koken voor ongeveer 10 minuten. Haal van het vuur en laat nog 15 minuten in de vloeistof liggen.
  2. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan en doe hetzelfde met de sesamzaadjes. Zet apart voor later.
  3. Scheur de kipfilets in smalle reepjes. Dit gaat goed met twee vorken of met je handen. Was en bereid de groenten. Combineer de kip, komkommer, sjalotjes en de chili in een kom. Voeg de helft van de muntblaadjes toe en bijna alle noten en sesamzaadjes
  4. Maak de dressing in een klein kommetje, voeg peper en zout toe naar smaak en doe over de salade. Schud voorzichtig een beetje en doe dan de resteren noten, sesamzaadjes en nog wat munt erover. Serveer meteen
Receptnotities

Kokosnoot aminos is een vervanger voor sojasaus en kun je online kopen Kun je geen aminos vinden dan is deze salade ook lekker met een dressing op basis van mayonaise

Delen is fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos