Chili kip – lekker pittig hoofdgerecht
Lekker pittig kipgerecht
Een heerlijk pittig chili kip gerecht waarin de chorizo en de kip een heerlijke combinatie vormt met de frisse salade en avocado die je erbij kunt serveren.
Chili kip
Sommige gerechten zijn gewoon meteen goed. Andere keren moet je eerst nog het een en ander tweaken om het recept helemaal goed te krijgen maar in dit geval was het instant succes. De chili kip is heerlijk pittig en redelijk flexibel om aan te passen naar je eigen wensen.
Ik hou van lekker pittig en dat wordt niet alleen veroorzaakt door de chili flakes die je toevoegt. De chili kip wordt ook extra spicy als je pittige chorizo gebruikt.
Hou je minder van pittig dan is het alsnog de moeite waard om te maken. In dat geval laat je de chili flakes weg. Vervang die eventueel voor bijvoorbeeld wat gerookte paprika. De pittige chorizo vervang je dan door een gewone variant. Dat scheelt verrassend veel op het eindresultaat.
Serveer met groene risotto
Je kunt deze chili kip heel goed serveren met de groene risotto. Dat is een ideale combinatie. Laat dan wel de kip uit de risotto weg. Dat is geen must maar dan zou het wel een overdosis kip worden. En dat is niet nodig.
Ik maak dit gerecht graag in de oven, maar je kunt het natuurlijk ook bereiden op het gasfornuis als je dat liever doet. Het voordeel van de oven is dat je er niet bij hoeft te blijven.
Je schuift het in de oven en 40 minuten later is de chili kip klaar om te eten. De groene risotto is supersnel dus daar hoef je niet van wakker te liggen.
Het is niet vermeld in het recept maar het is erg lekker om dit ook te combineren met wat avocado en groene sla. Zeker als iets heel pittig is, is het lekker ter verkoeling.
Hou je wel van pittige kip? Dan is de chipotle kip ook echt een aanrader!
Chili chicken
Ingrediënten
- 2 kipdijfilets
- 2 ui gesnipperd
- 150 gr pittige chorizo in blokjes
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 rode peper zaadlijsten verwijderd en fijn gesneden
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 bouillonblokje
- 1 tl chili flakes
- 2 tl droge oregano
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Neem een grote (ovenbestendige) koekenpan. Bak hierin de ui tot deze glazig is. Voeg de blokjes chorizo toe en bak deze even mee.
- Doe de paprika en de rode peper erbij, het blik tomatenblokjes en voeg nog ongeveer ½ blik extra water toe. Verkruimel het bouillonblokje erover en roer de chili flakes en de oregano erdoor.
- Leg de kipdijfilets in de saus, duw ze even onder en zet het geheel in de oven voor ongeveer 40 minuten of tot de kip goed gaar is.
- Serveer de kip met avocado, koriander en groene salade. (de kip is ook erg lekker in combinatie met de groene risotto. In dat geval laat je de kip uit de risotto weg)
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Check ook de chili con carne.
Hoi, ik ben er benieuwd naar dit recept. Maar ik heb een vraag. Ik zie wel vaker in een recept dat je er een bouillon bij moet doen, maar als er niet bij gezet wordt wát voor bouillon dan weet ik het even niet meer. Kun je dat erbij vermelden?
He Dennis, Als het er niet bij staat welke bouillon dan kun je gebruiken wat je wilt. Dus kippenbouillon maar groentebouillon kan ook… 🙂