chili kip

Lekker pittig kipgerecht

Een heerlijk pittig chili kip gerecht waarin de chorizo en de kip een heerlijke combinatie vormt met de frisse salade en avocado die je erbij kunt serveren.

Chili kip

Sommige gerechten zijn gewoon meteen goed. Andere keren moet je eerst nog het een en ander tweaken om het recept helemaal goed te krijgen maar in dit geval was het instant succes. De chili kip is heerlijk pittig en redelijk flexibel om aan te passen naar je eigen wensen.

Ik hou van lekker pittig en dat wordt niet alleen veroorzaakt door de chili flakes die je toevoegt. De chili kip wordt ook extra spicy als je pittige chorizo gebruikt.

Hou je minder van pittig dan is het alsnog de moeite waard om te maken. In dat geval laat je de chili flakes weg. Vervang die eventueel voor bijvoorbeeld wat gerookte paprika. De pittige chorizo vervang je dan door een gewone variant. Dat scheelt verrassend veel op het eindresultaat.

Serveer met groene risotto

Je kunt deze chili kip heel goed serveren met de groene risotto. Dat is een ideale combinatie. Laat dan wel de kip uit de risotto weg. Dat is geen must maar dan zou het wel een overdosis kip worden. En dat is niet nodig.

Ik maak dit gerecht graag in de oven, maar je kunt het natuurlijk ook bereiden op het gasfornuis als je dat liever doet. Het voordeel van de oven is dat je er niet bij hoeft te blijven.

Je schuift het in de oven en 40 minuten later is de chili kip klaar om te eten. De groene risotto is supersnel dus daar hoef je niet van wakker te liggen.

Het is niet vermeld in het recept maar het is erg lekker om dit ook te combineren met wat avocado en groene sla. Zeker als iets heel pittig is, is het lekker ter verkoeling.

Hou je wel van pittige kip? Dan is de chipotle kip ook echt een aanrader!

chili kip

Chili chicken

4.41 van 5 stemmen
GangHoofdgerecht
Keukenpaleo

Een heerlijk pittig kipgerecht!
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 50 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 2 kipdijfilets
  • 2 ui gesnipperd
  • 150 gr pittige chorizo in blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 rode peper zaadlijsten verwijderd en fijn gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 bouillonblokje
  • 1 tl chili flakes
  • 2 tl droge oregano

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Neem een grote (ovenbestendige) koekenpan. Bak hierin de ui tot deze glazig is. Voeg de blokjes chorizo toe en bak deze even mee.
  • Doe de paprika en de rode peper erbij, het blik tomatenblokjes en voeg nog ongeveer ½ blik extra water toe. Verkruimel het bouillonblokje erover en roer de chili flakes en de oregano erdoor.
  • Leg de kipdijfilets in de saus, duw ze even onder en zet het geheel in de oven voor ongeveer 40 minuten of tot de kip goed gaar is.
  • Serveer de kip met avocado, koriander en groene salade. (de kip is ook erg lekker in combinatie met de groene risotto. In dat geval laat je de kip uit de risotto weg)

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 490kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwit: 40g | Vet: 23g | Verzadigd vet: 8g | Cholesterol: 154mg | Natrium: 1289mg | Kalium: 1241mg | Vezels: 8g | Suiker: 17g | Vitamine A: 3099IU | Vitamine C: 135mg | Calcium: 119mg | Ijzer: 6mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Check ook de chili con carne.

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.