Deze heerlijke pittige paprikasoep kost weinig tijd om te maken en is heerlijk met knapperig uitgebakken chorizo en feta (of geitenkaas).

pittige paprikasoep

We hadden weer een dagje gepland om in de keuken wat recepten te maken. Altijd gezellig en over het algemeen zijn dat ook vruchtbare dagen. Tijdens een workshop op Curaçao hadden we al gemerkt dat we goed op elkaar zijn ingespeeld, want met z’n tweetjes hadden we de meeste gerechten gemaakt. Toch leuk om te ervaren.

Nadat we de boodschappen hadden gedaan, bleek dat we wat ruimtegebrek in de koelkast hadden omdat er nog een overdosis aan rode paprika in lag. Wat kunnen we daar nog mee doen??

Vitamine C

Paprika is een vruchtgroente en is er in verschillende kleuren: groen, rood, oranje en geel. Daarnaast zijn er ook puntpaprika’s. Paprika komt uit de landen rond de Middellandse Zee, maar van maart tot september uit de Nederlandse kassen. Paprika bevat veel voedingsstoffen en vezels en weinig calorieën en vooral de rode paprika bevat heel veel vitamine C.

We maken een soepje

Natuurlijk kun je paprika in heel veel gerechten gebruiken, zoals in deze Gevulde paprika’s of in een salade met kikkererwten en paprika. Maar ook in deze hummus is paprika een smaakmaker. Op de een of andere manier horen paprika’s ook in de Mexicaanse keuken, zoals bijvoorbeeld in deze tortillabowl. Simone en ik bedachten dat gezien de hoeveelheid paprika een pittige paprikasoep wel lekker zou zijn, dus ik ging aan het snijden.

Een Mexicaans tintje

Terwijl het uitje stond te fruiten en de paprika er bij ging. Stonden we een beetje te filosoferen over de andere ingrediënten. Ik wilde wel wat pittigs, dus toen bleek dat Simone nog wat gerookte chipotle in de koelkast had staan was de keus snel gemaakt.

Terwijl de soep stond te pruttelen was ik chorizo aan het snijden voor het volgende gerecht. Mooi, dan kan ik daar ook wat van uitbakken en op de pittige paprikasoep doen als een pittige bite, was mijn gedachte en zoals je op de foto kunt zien is dat ook gebeurd.

Pittige paprikasoep

De dag erna

We hadden niet eens zo heel veel gerechten gemaakt, maar van de soep hadden we niet veel genomen. Oké, hij was lekker, maar een hele kom soep smaakte op dat moment niet meer. Ik heb het dus maar in een bakje mee naar huis genomen. Makkelijk na een dag werken toch! En inderdaad, de dag erna heb ik de soep opgewarmd en hij was nog smakelijker dan toen hij net klaar was. De smaken waren er heerlijk ingetrokken. De chorizo had ik er nu maar meteen doorheen geroerd en ik had nog wat zachte geitenkaas over. Die maakte de soep wat romiger. Zo zie je maar dat je van niets, iets lekkers kunt maken, zonder er al te diep over na te denken.

Pittige paprikasoep met feta

Pittige paprikasoep met feta

Pittige paprikasoep met feta

4 van 2 stemmen
GangHoofdgerecht, Lunch, Soep
KeukenHollands

Een heerlijk pittige paprikasoep met tomaat en feta
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 11 minuten
totaal 21 minuten

4 personen

Materiaal

Ingrediënten

  • 5 rode paprika's
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 tl geraspte knoflook
  • 2 stuks chipotle op adobosaus of alternatief 1-2 tl chilivlokken
  • 1 blikje tomatenblokjes 400 gr
  • 300 ml bouillon
  • 1/4 chorizo in kleine blokjes
  • 100 gr feta verkruimeld
  • 2 el edamame boontjes optioneel

  • Begin met het schoonmaken van de paprika's. Snij in stukken.
  • Verhit een ruime soeppan met wat kokosolie en bak hier de ui tot glazig. Voeg de knoflook en de paprikastukken toe en bak dit even mee. Voeg nu de gehakte chipotle toe, de tomatenblokjes en de bouillon en breng aan de kook.
  • Laat voor ongeveer 30 minuten rustig pruttelen of tot de paprika's mooi zacht zijn. Pureer nu de soep met een staafmixer.
  • Ondertussen bak je de stukjes chorizo uit tot krokant en knapperig. laat uitlekken op een stuk bakpapier en hak het daarna met een mes nog iets kleiner.
  • Serveer de soep met wat gehakte chorizo en feta eroverheen. Strooi als laatste de edamameboontjes erover.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 204kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwit: 11g | Vet: 10g | Verzadigd vet: 5g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Cholesterol: 30mg | Natrium: 947mg | Kalium: 738mg | Vezels: 7g | Suiker: 12g | Vitamine A: 5398IU | Vitamine C: 202mg | Calcium: 184mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Charlotte Hagen

Charlotte maakt graag mooie verre en inspirerende reizen naar alle uithoeken van de wereld en houdt enorm van lekker eten en koken. Voor Simone's Kitchen maakt ze regelmatig een lekker recept of andere blog. Ze wandelt of fietst ook graag in haar eigen omgeving en door Nederland. Charlotte woont in het midden van het land, dus prima uitvalsbasis voor dit soort avonturen.