paprikasoep

Paprikasoep met gehakt

Een heerlijk gevulde paprikasoep met gehakt en tomaat. Het ideale gerecht voor een koude winterse dag. Ook bijzonder geschikt om na het schaatsen/sneeuwwandelen te nemen.

Sneeuw weg?

Tegen de tijd dat jullie dit lezen is de kans vrij groot dat de sneeuw alweer aan het smelten is. Als de voorspellingen tenminste kloppen want dat weet je nooit natuurlijk. Het blijft de natuur. Hoe dan ook deze paprikasoep is lekker als het koud is maar kan ook prima als het ineens weer 10 graden boven nul is.

Overigens vind ik dat ook wel prima hoor. Ik vind sneeuw prachtig maar een week vind ik ook wel weer lang genoeg. Of ligt dat aan mij? Sowieso op het moment dat de hele boel gaat smelten en weer aanvriezen is niet mijn favoriete onderdeel van sneeuw. De bende die het geeft en de gladheid… Niet mijn ding zeg maar.

Maken van de paprikasoep

De paprikasoep maken is heel eenvoudig. Je zou er ook goed nog wat extra groentes aan toe kunnen voegen. Denk hierbij aan bleekselderij, extra wortel of doe er eens zoete aardappel doorheen. De soep is vrij dik. Je zou het zelfs nog als een soort curry kunnen serveren met aardappelpuree. Dus keus genoeg om de soep naar jouw hand te zetten.

Wat ook nog lekker is om er nog meer paprika door te doen, is om het te combineren met gerookte paprika’s uit pot. Ook lekker!

Ik gebruikte hier rundergehakt maar je kunt er natuurlijk ook kipgehakt of half om half gehakt doorheen doen. Rundergehakt heeft de neiging wat sneller droog te worden maar ik koop dat vaak omdat het makkelijker biologisch te vinden is.

Gebruik dus gehakt naar jouw keuze in de paprikasoep of laat het vlees weg en maak er een vega variant van. Alles kan.

paprikasoep

Paprikasoep met gehakt

4.65 van 17 stemmen
GangSoep
Keukenpaleo

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 25 minuten

4

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 tl gedroogde italiaanse kruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 rode paprika’s in kleine blokjes gesneden
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 el tomatenpuree
  • verse peterselie

  • Bak het gehakt gaar en rul in een droge koekenpan.
  • Voeg de ui, knoflook, kruiden, zout en paprikapoeder toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes bakken.
  • Voeg de paprika, tomatenblokjes, bouillon en tomatenpuree toe en laat de soep 25 minuten zachtjes koken.
  • Strooi er peterselie over.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 397kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwit: 25g | Vet: 26g | Verzadigd vet: 10g | Transvet: 2g | Cholesterol: 89mg | Natrium: 783mg | Kalium: 900mg | Vezels: 4g | Suiker: 10g | Vitamine A: 2721IU | Vitamine C: 89mg | Calcium: 81mg | Ijzer: 5mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.