Supersnelle feestelijke soep | simoneskitchen.nl

Het zal je niet ontgaan zijn dat ik  hou van enorm snelle gerechten maar dan wel gerechten die toch lekker, smaakvol en gezond zijn. Ik geef eerlijk toe dat vooral dat laatste zo rond de feestdagen nog wel eens de mist in gaat Ik ‘moet’ natuurlijk voor mijn blog van allerlei fijne nieuwe dingen testen en vreemd genoeg ligt de focus in de maand december heel vaak op desserts… Foute boel natuurlijk want een heel diner met alleen maar desserts is weliswaar uitermate verleidelijk maar misschien niet zo’n heel goed idee.

Supersnelle tomatensoep | simoneskitchen.nl

SPONSORED

Het zal niet als een verrassing komen als ik zeg dat ik koken echt fantastisch vind en je straft mij er echt niet mee als ik de hele dag in de keuken moet doorbrengen maar voorgerechten vind ik vaak wel een lastig dingetje. Een diner is al snel gecentreerd rondom het hoofdgerecht (niet zo vreemd, het heet natuurlijk niet voor niks “hoofdgerecht”) én – in mijn geval – ook het dessert. Het voorgerecht schiet er dan toch wel vaak een beetje bij in.

Ik heb een aantal klassiekers die altijd goed zijn maar het allerbelangrijkste voor een voorgerecht vind ik dat het a. van tevoren moet kunnen worden klaargemaakt en b. dat het ook nog eens lekker en smaakvol is. O en niet te zwaar natuurlijk want je weet wat er daarna nog komen gaat.

20161201-yoghurt-barn-213396

En zeg nou zelf: een fijne soep is toch een geweldig handig voorgerecht. En deze soep – geloof het of niet – kost je echt niet meer dan een paar minuten en kan volledig van tevoren worden klaargemaakt. Ok, met uitzondering van de garnering, maar dat spreekt voor zich.

Omdat ik – zoals ik al zei van snel hou – gebruik ik als basis voor mijn soep een MAGGI bouillonblokje. In de nieuwe blokjes zit minder zout maar meer kruiden, dus dat komt de smaak alleen maar ten goede. Vervolgens voeg ik er hier verse groenten bij, een blikje tomatenblokjes en geroosterde paprika, even pureren en mijn soep is klaar. Het snijden van de ui en bleekselderij is nog het meeste werk…

Omdat wij de soep graag als voorgerecht eten hou ik hem licht zodat er nog ruimte overblijft voor hoofdgerecht en dessert!

Supersnelle feestelijke soep | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Supersnelle feestelijke tomaten-paprikasoep

Deze snelle soep is ideaal als voorgerecht tijdens de feestdagen!
Totale tijd: 15 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 1 MAGGI bouillonblokje groente 1/2 liter bouillon
 • 1 blikjes tomatenblokjes 400 gram
 • 3 stuks gerookte paprika uit pot
 • 1 stengel bleekselderij in plakjes
 • 1 ui gesnipperd
 • 1 teentje knoflook fijn gesneden
 • 1 el olijfolie
 • verse room om te serveren
 • paar blaadjes basilicum

Instructies

 • Neem een kleine soeppan en verhit hierin de olijfolie. Doe hier de knoflook, ui en bleekselderij bij en bak dit op medium vuur tot de ui glazig is. Voeg nu de tomatenblokjes, paprika en bouillon toe en laat het geheel een minuutje of tien zachtjes koken.
 • Pureer de soep met een staafmixer en serveer met een beetje room en een paar blaadjes basilicum

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met MAGGI

Delen is fijn!