Spaghetti met geplette tomaten

Er zijn maar weinig dingen waar je me blijer mee kunt maken als een goede pot spaghetti of andere pasta. (nou ja, ok ik word ook heel blij van allerlei andere dingen… goed beschouwd ben ik gewoon een blij mens… 🙂 )Maar een goed pasta recept is gewoon zo… hmmm, nou ja, zo lekker zeg maar en als het dan ook nog eens een heel snel recept is; kijk dan kun je me niet blijer krijgen!

Het fijne van pasta vind ik dat het maar zo weinig nodig heeft om toch een superlekkere maaltijd te worden. Neem nou dit gerecht; ik bedoel wat zit er helemaal in? Spaghetti, tomaten, basilicum, knoflook en een beetje vers geraspte parmezaan! Veel simpeler kun je het niet krijgen en toch zo verschrikkelijk lekker. Het recept komt uit het veelzeggende boek “No time to cook” van Donna Hay. Ik ben verslaafd aan haar boeken en tijdschriften. Niet alleen vanwege de geweldige recepten maar ook door de prachtige fotografie (van met name Con Poulos) Alleen dat al is een reden om de boeken te kopen. Maar ik zag dit recept en dacht meteen; die moet ik maken! Zo gezegd zo gedaan. Het is misschien meer een zomers gerecht als een echt wintergerecht maar wat mij betreft kan dit echt het hele jaar door. Wil je het wat opleuken; gooi er dan misschien nog kleine stukjes bacon in. Ook niet verkeerd natuurlijk.

Spaghetti met geplette tomaten | simoneskitchen.nl
Spaghetti met geplette tomaten | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Spaghetti met geplette tomaten

Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 200 gr spaghetti
 • 2 el balsamico azijn
 • 2 teentjes knoflook
 • verse basilicum
 • 500 gr kers tomaatjes ik heb honing tomaatjes gebruikt omdat die zo heerlijk zoet zijn
 • zeezout
 • 30 gr boter
 • parmezaanse kaas

Instructies

 • Kook de spaghetti in 10-12 minuten en snijd de knoflook fijn. Knijp in elk tomaatje zodat de zaadjes worden verwijderd en een gedeelte van het vocht. Enne…kijk uit in welke richting je knijpt want voor je het weet zit je onder de tomatensmurrie!
 • Verhit de boter in een pan en voeg knoflook, balsamico en kers tomaatjes toe en verwarm ze tot de tomaten warm worden en een beetje zacht. Zodra de spaghetti is gekookt voeg je het tomaten-balsamico mengsel toe en verse basilicum. Serveer direct.
 • Ik heb parmezaan toegevoegd omdat geen enkel pasta gerecht is voor mij compleet zonder parmezaanse kaas, maar als je er niet van houdt kun je het natuurlijk gewoon weg laten.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Een prachtig basis recept wat op zichzelf al lekker is maar zoals gezegd ook heeel makkelijk kan worden opgeleukt met van alles en nog wat. Met garnaaltjes misschien, stukjes kip, stukjes bacon; wat je maar wilt!

Nu het alweer gesneeuwt heeft begin ik toch wel een beetje zin te krijgen in de lente en ik vind dit wel een zonnig gerecht. Net alsof het alweer bijna zomer is… Zucht… Begrijp me niet verkeerd hoor; ik vind de winter ook lekker en ik word ook altijd wel blij van sneeuw, maar als er dan eenmaal een flink pak heeft gelegen dan ben ik ook wel weer klaar voor de lente. Heerlijk als zometeen alles weer groen wordt…!

thumbs_20090720-8028

Delen is fijn!