Simone's Kitchen

Zoete aardappelsoep met boerenkool en spek (paleo, whole30)

Zoete aardappelsoep met bacon en boerenkool | simoneskitchen.nl

Soeptijd!

Kijk… eigenlijk is het altijd wel tijd voor soep. Want ook in de zomer kun je dat prima eten. Maar als er iets is dat de kou goed verdrijft dan is het wel een kom pittige soep. Maaltijdsoep wel te verstaan want dit is geen licht en luchtig soepje voor tussendoor. Het zit vol met groente en omdat de ene helft gepureerd wordt en de andere helft niet is het ook nog eens met een lekkere bite. Ik hou ervan.

Ondertussen is het morgen alweer Sinterklaas. Zijn jullie er klaar voor? Wij doen dit jaar niks met Sinterklaas en ik moet zeggen dat het hele feestgeweld daardoor ook een beetje langs me heen gaat. Ik heb altijd al meer gehad met kerst dan met Sinterklaas, maar dat is ongetwijfeld anders als je kids hebt. Daarom hebben we natuurlijk ook de nodige Sinterklaas recepten op de site staan en als ik een tip mag geven? Probeer dan zeker de fudge met pepernoten eens. Een absolute aanrader. En dan maak je al dat zoet weer goed door deze soep te maken. Lekker makkelijk en gezond!

Lekker gezond tijdens de feestdagen

Ik vond het ook fijn om tijdens de feestdagen dit soort makkelijke recepten te maken. Deze pan zoete aardappelsoep kun je prima twee dagen eten. Dat is fijn tijdens drukke dagen! Of vries een of twee porties in als noodrantsoen. 🙂

Zoete aardappelsoep met boerenkool
Voorbereiding
10 mins
Kooktijd
25 mins
Totale tijd
35 mins
 

Een lekker vullende soep. Perfect voor een koude winterdag

Soort: Soep
Keyword: boerenkool, zoete aardappel
Servings: 6 personen
Ingredienten
  • 150 gr spekjes
  • 2 el kokosolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 250 gr gehakt half om half
  • 1 liter bouillon
  • 2 zoete aardappels in kleine blokjes
  • 1 laurierblad
  • 1/2 tl tijm gedroogd
  • 1/2 tl dille gedroogd
  • 75 gr boerenkool fijn gesneden
  • 250 ml kokosmelk
  • zout en peper
  • verse peterselie
Instructies
  1. Neem een grote soeppan en verhit 1 el kokosolie hierin. Fruit de ui en de knoflook voor een paar minuten. Voeg de zoete aardappelblokjes eraan toe. Bak deze heel even mee.

  2. Voeg de bouillon toe aan de pan en het laurierblad, de tijm en de dille. Breng aan de kook en kook voor ongeveer 15 minuten of tot de zoete aardappel gaar is.

  3. Verwijder het laurierblad. Haal de helft uit de pan en pureer de andere helft. Voeg de stukjes weer toe. Voeg de boerenkool op het laatst toe en kook deze heel even mee. Voeg als laatste de kokosmelk toe en warm het geheel goed door. Breng op smaak met zout en peper.

  4. In de tussentijd draai je balletjes van het gehakt met peper en zout. Bak de balletjes gaar in een koekenpan met wat kokosolie. Voeg toe aan de soep.

  5. Bak de spekjes uit in de koekenpan en voeg ook deze toe aan de soep. Serveer met verse peterselie

Soepfan? Probeer ook eens deze knolselderij-pastinaaksoep of deze stevige ramen noodle-soep met buikspek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos