De smaken van Mexico in een tortillabowl
Taco special – tortillabowl
De smaken van Mexico maar dan in een tortillabowl. Het is echt al heel lang geleden dat wij in Mexico waren en waarschijnlijk gaat het nog wel een hele tijd duren voor we er weer terecht komen. Afgezien van de reisproblemen die er op dit moment zijn, is het ook zo dat ik niet snel twee keer naar dezelfde bestemming ga.
Mexicaans eten
Mexico mocht ik al twee keer bezoeken, dus at is al meer dan gemiddeld. Een van de redenen is dat ik fan ben van de Mexicaanse keuken. Traditioneel natuurlijk veel bonen en tortilla’s, maar deze heerlijke tortillabowl heeft geen van die dingen en doet je toch denken aan Mexico. Althans bij mij wel.
Taco kruiden
Voor het kruiden van deze bowl gebruik je een speciale taco kruidenmix die je natuurlijk zelf maakt. Let dus op dat je niet de hele hoeveelheid aan kruiden in de bowl mikt, want dat is niet de bedoeling. Met de hoeveelheden in het recept maak je niet alleen voor deze tortillabowl maar heb je ook een voorraadje voor andere toepassingen.
Tortillabowl
Het in elkaar zetten van de tortillabowl is niet ingewikkeld en kun je heel makkelijk aanpassen aan je eigen smaak. Hier gebruikte ik zoete aardappel, avocado en tomaatjes, maar wil je geen nachtschades eten dan kun je de tomaatjes goed weglaten en vervangen door iets anders. Ik eet het meestal met een lekker pittige mayonaise. Krokant uitgebakken spekjes zouden hier ook niet echt misstaan.
Dus ook al kun je niet reizen naar Mexico, je kunt in ieder geval de smaken nog een beetje evenaren en genieten van deze fijne bowl. En dan hopen dat we snel weer kunnen reizen naar dit soort landen!
Check ook eens deze lekkere pittige chorizobowl
Tortilla bowl
Ingrediënten
- 300 gr gehakt
- 2 tl van de tacokruiden of meer naar smaak
- 2 zoete aardappels in blokjes
- 1 rode paprika in blokjes
- 2 avocado’s in reepjes
- Om te serveren: pittige mayonaise of tomatensalsa
Tacokruiden
- 4 el chilipoeder
- 6 tl komijn
- 2 tl gerookte paprika
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl chilivlokken
- 1 tl gedroogde oregano
- 2-3 tl zeezout
- 4 tl zwarte peper
Instructies
- Kook de zoete aardappel in 5-10 minuten gaar in kokend water met zout. Bak het gehakt met de tacokruiden en zout rul en zet apart.
- De ingrediënten die je aan de bowl toevoegt zijn natuurlijk aan te passen naar je eigen smaak. Eet je de bowl koud voeg er dan een saus aan toe zoals bijvoorbeeld een lekker pittige mayonaise of een tomatensalsa.
- Bewaren: bewaar alle elementen los en snij de avocado’s pas op het laatste moment.
- Serveren: Doe de ingrediënten bij elkaar in een mooie bowl en serveer meteen
Tacokruiden
- Voor de tacokruiden meng je alle ingredienten door elkaar. Gebruik wat je nodig hebt en bewaar de rest in een afgesloten potje voor later gebruik
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.