Gevulde paprika met Oosterse twist
Nog niet zo heel erg lang geleden – vorige week om precies te zijn – mocht ik de prachtige paprika’s van Enjoya fotograferen. Ik ben sowieso al een fan van paprika en heb er altijd wel een paar in huis om ergens door te doen of om lekker mee te dippen, zo rauw te eten, door een salade te doen of zoals hier; om te vullen. En ja raadt natuurlijk al dat ik na de shoot de overgebleven paprika’s mee naar huis kreeg dus ik had een flink voorraadje liggen. Tijd dus om een lekker vulsel te bedenken voor deze paprika’s.
De paprika is lekker zoet dus er moest een beetje een pittige tegenhanger komen. Ik gebruikte hiervoor ras el hanout kruiden (ik gebruik bijna altijd die van Jonnie Boer. Lekker en zonder rare toevoegingen) en vervolgens heb ik er allerlei groenten ingedaan die op moesten. Maar laat je daar vooral niet door beperken want je kunt met gemak andere groentes gebruiken.
Sterker nog, ik wist eigenlijk niet goed of de snijbiet (het blad) dat ik gebruikte wel zou werken maar het behoud zijn crunch en was prima om te combineren met het gehakt. Ik heb de paprika niet al te lang gebakken in de oven (twintig minuten in totaal) want ten eerste vind ik het lekker zo en ten tweede zijn die hele gare paprika’s uit de oven zo slap dat je hem niet meer kunt hanteren.
Gevulde paprika met Oosterse twist
Ingrediënten
- 4 flinke paprika's. Liefst beetje rond en met een platte 'bodem'. Heb je die niet snij dan heel voorzichtig een plakje van de onderkant zodat je hem kunt neerzetten
- 500 gram gehakt half om half
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 2 el tomatenpuree
- 2 tl ras el hanout kruiden
- 75 gram gesneden kastanje champignons
- 300 gram gesneden snijbietblad
- peper
- zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C. Snij de bovenkant van de paprika eraf en haal de zaadjes en lijsten uit de paprika.
- Zet ze op een bakplaat of in een ovenschaal en zodra de oven is opgewarmd doe je ze tien minuten voorbaken in de oven.
- ondertussen snij je de ui en de knoflook. Doe wat olie in de pan en bak de ui en knoflook zachtjes gaar, voeg het gehakt toe en rul het tot het bruin is en gaar. Voeg de kruiden toe, de champignons en het bietenblad. Bak alles even mee tot het naar je zin is. Kook het niet te lang door. Dan worden de champignons en het bietenblad erg nat.
- Vul de klaarstaande paprika's met het mengsel en zorg dat het vocht achter blijft in de pan. Zet vervolgens weer in de oven voor tien minuten of tot de paprika's aan de buitenkant gerimpeld zijn en de bovenkant van het gehakt een tikkie bruin wordt
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Wow these look delicious
Wat een prachtige paprika’s van Enjoya! En met een lekkere vulling ook trouwens 😉
Hoeveel gehakt heb je nodig?
Ja oops momentje… 😉 500 gram gehakt!
Beste Simone,
Sinds kort heb ik je blog ontdekt en vind dat je erg veel leuke ( en koolhydraat arme) recepten hebt. Erg fijn! Ook dit recept ziet er weer heerlijk uit. Wil het graag deze week een keer maken, zag alleen dat er bij de ingrediënten geen gehakt vernoemd is. Zou je kunnen vertellen hoeveel gehakt je hebt gebruikt ?
Alvast bedankt!
Hoi Manon!
Ja suf, ik zag net ook dat ik dat vergeten ben.. 😉 Ik gebruikte 500 gram gehakt. Is aan de ruime kant maar ook afhankelijk van het formaat van je paprika’s. Leuk als je het gaat maken. ben benieuwd wat je ervan vind!