Simone's Kitchen

Groene broccolirisotto met kip

Groene broccolirisotto

Groene broccolirisotto

Dit is eigenlijk natuurlijk geen risotto. En ik mag het van Alex ook zeker niet zo noemen. Haha. Maar ja, het geeft altijd wel in een keer weer waar het om gaat in dit gerecht. Dus ik laat het maar even zo. Sowieso is het een vreemd fenomeen. Neem nu bloemkoolrijst. Dat is natuurlijk net zo min een rijst als deze groene broccolirisotto.

Al eerder had ik een discussie over de benaming van pizza. Wat maakt een pizza een pizza en wat maakt risotto, risotto? Uiteindelijk maakt het mij niet zoveel uit hoe je iets noemt.

Groene broccolirisotto klinkt toch ook best gezellig of niet?

De broccolirisotto doet het heel erg goed bij de chipotle kip die ik vorige week al plaatste. De moeite waard om die twee te combineren.

In dat geval zou ik wel de kip uit dit recept weglaten. Dat hoeft niet maar anders wordt het wel een beetje een overdosis kip.

Gezonde maaltijd

Bonus om een broccolirisotto te eten is natuurlijk het feit dat je in plaats van de calorieën uit risottorijst veel meer voedingsstoffen hebt in de broccoli. Dus dat is wat mij betreft een grote bonus. Als je dan toch vulling tot je neemt, kan het maar beter ook een goede voeding zijn.

Over het algemeen kies ik trouwens eerder voor bloemkool dan voor broccoli als het aankomt op dit soort gerechten. Op de een of andere manier vind ik over het algemeen de smaak van bloemkool neutraler dan de smaak van broccoli.

Dus wil jij er een bloemkoolrisotto in plaats van een broccolirisotto van maken dan kan dat natuurlijk ook.

Ik maakte hem extra groen door er ook nog eens boerenkool aan toe te voegen en courgette. Als krokant element lekker wat geroosterde hazelnootjes en de broccolirisotto is helemaal af.

Ben je op zoek naar een bloemkoolrisotto? Check dan ook hier even voor deze bloemkoolrisotto met asperges

Groene risotto
Print recept Pin recept
3 van 1 stem

Groene kip risotto

Deze kip risotto is erg lekker met de chili kip. In dit geval laat je hier de kip weg (dat hoeft niet maar anders wordt het erg veel kip)
Bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 grote ui gesnipperd
  • 250 gr kipfilet in blokjes
  • 150 gr boerenkool
  • 150 gr champignons in stukjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 400 gr broccolirijst
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • Peper en zout
  • Om te serveren: geroosterde hazelnootjes

Instructies

  • Neem een grote pan en verhit hierin de kokosolie. Bak de ui tot glazig en voeg de kipblokjes toe. Bak de champignons en de courgette mee en voeg de boerenkool toe. Bak dit mee tot de boerenkool begint te slinken. Voeg als laatste de broccolirijst mee en de kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer (optioneel) met geroosterde hazelnootjes

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.