Simone's Kitchen

Bloemkoolrisotto met asperges – lekker en snel!

Bloemkoolrisotto met asperges

Bloemkoolrisotto

Kijk, een goede vriendin van me (die half Italiaans is) vindt de benaming risotto in dat geval bespottelijk. Dat heb ik niet gevraagd maar ik zie haar gezicht al voor me bij het lezen van de titel. Haha.

En ik moet wel bekennen dat deze schotel niet meteen heel veel met een echte risotto heeft te maken. Maarrrr… de smaak van deze bloemkoolrisotto lijkt wel echt heel veel op de smaak van mijn favoriete risotto met paddenstoelen en asperges.

Bloemkoolrisotto met asperges

En nog sneller ook!

En als bonus is deze bloemkoolrisotto ook nog eens veel sneller. Geen gedoe met eindeloos lang roeren. Even bakken en klaar. Wil je het nou toch wat romiger maken dan is toevoegen van parmezaanse kaas en een klontje boter heerlijk.

Ik hou persoonlijk niet van papperige bloemkool, dus die voeg ik echt op het laatst mee en bak die dag op hoog vuur even goed op. Eigenlijk net tot het niet meer zo in-wit eruit ziet maar net een beetje glazig begint te worden.

Asperges

Wil je zeker weten dat de asperges helemaal goed gaar zijn dan kun je die heel even kort blancheren van tevoren. Het ligt een beetje aan het formaat. Heb je groene aspergetips dan is meebakken voldoende. Heb je normaal formaat asperges dan is het handig om die even kort te koken dus.

Bloemkoolrisotto met asperges

Ben je geen fan van shiitakes dan zijn alle soorten paddenstoelen heerlijk in dit gerecht.

En ben je fan van bloemkool? Probeer dan zeker ook een mijn bloemkoolnasi of deze schotel met geroosterde bloemkool.

Of ik mijn half Italiaanse vriendin ooit deze bloemkoolrisotto voor ga schotelen? Daar heb ik dan weer zo mijn twijfels over, maar hier staat ie regelmatig op tafel. Ook lekker trouwens om te variëren met bijvoorbeeld doperwtjes erin, of lekker met gebakken prei, boerenkool of welke andere groente dan ook.

Eet smakelijk!

Bloemkoolrisotto met asperges
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Bloemkoolrisotto

Een echte risotto is dit natuurlijk niet helemaal maar het heeft wel een vergelijkbare smaak en is heerlijk om mee te variëren!
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 10 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijn gehakt
  • 200 gr shiitake in kwarten of plakjes
  • 200 gr asperges groen, wat kleiner gesneden
  • 100 gr spekjes
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit de kokosolie in een flinke koekenpan of wok. Doe de ui in de pan en fruit deze tot het glazig begint te zien. Voeg de knoflook en de spekjes toe en bak dit even uit.
  • Voeg shiitake en asperges toe en bak tot beiden beetgaar zijn.
  • Voeg de bloemkoolrijst toe en bak deze op hoog vuur even mee.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: bloemkool, bloemkoolrijst, risotto
Auteur: Simone van den Berg

Voedingswaarde

Calorieën: 369kcal, Koolhydraten: 40g, Eiwit: 25g, Vet: 15g, Verzadigd vet: 3g, Natrium: 958mg, Kalium: 1257mg, Vezels: 15g, Suiker: 10g, Vitamine A: 756IU, Vitamine C: 107mg, Calcium: 131mg, Ijzer: 4mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.