Simone's Kitchen

Bloemkool currysoep – lekker snel

Bloemkoolcurrysoep

Snelle bloemkoolcurrysoep

Een vegan bloemkoolcurrysoep die bomvol zit met lekkere groentes. Ook ideaal om groenteresten uit je koelkast op te maken, zoals bij de meeste soeprecepten. Wil je het meer of minder pittig? Dan verander je de hoeveelheid currypoeder.

Ah soep… Ik ben er dol op. Dat kun je haast wel raden als je kijkt naar de hoeveelheid soeprecepten die er al op de site staan. Maar je kunt eigenlijk nooit genoeg soeprecepten hebben toch? En deze bloemkoolcurrysoep is een leuke toevoeging aan de rij.

Maken van de bloemkoolcurrysoep

Het maken van de bloemkoolcurrysoep is heel eenvoudig. Het komt er eigenlijk op neer dat je de ingredienten een voor een toevoegt en eerst even aanbakt.

Het aanbakken geldt eigenlijk alleen voor de hardere groenten. De bloemkool en de boerenkool voeg je pas op het laatst toe. Dat heeft weinig tijd nodig en als je dat te snel doet krijg je een papperig resultaat. En dat is natuurlijk niet wat je wilt.

De bloemkoolrijst had ik toevallig nog liggen, maar wil je gewone roosjes van bloemkool gebruiken dan kan dat natuurlijk ook. In dat geval breek je de bloemkool in kleine roosjes en zorg je er voor dat de bloemkool gelijk met de harde groente de pan in gaat. Je bakt het dan ook even mee in plaats van dat je het op het laatst toevoegt.

Varieer met de pittigheid

Ik gebruikte in dit recept currypoeder. Dat is milder dan bijvoorbeeld currypasta. Maar heb je alleen currypasta dan kun je dat ook prima gebruiken in de bloemkoolcurrysoep. Let dan even op hoeveel je gebruikt in het recept. Bovendien varieert de pittigheid per currypasta, dus let even op wat je erin doet.

Later iets erbij doen is makkelijker dan het weer weghalen als je teveel gebruikt hebt… 🙂

Bloemkool currysoep
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Bloemkoolcurrysoep

Een lekker groenterijk soepje
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 20 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 2-3 el olijfolie
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 100 gr boerenkool
  • 550 gr zoete aardappel in blokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • ½ tl chili flakes
  • ½ tl zwarte peper
  • 2-3 el gele currypoeder
  • 1 tl knoflook
  • ½ tl paprika
  • ¼ tl zout
  • 1 liter bouillon + eventueel wat extra

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui aan.
  • Voeg alle specerijen toe (chili flakes, zwarte peper, curry, paprika, zout, knoflook) en bak dit even mee.
  • Voeg de zoete aardappel toe en bak dit even mee.
  • Voeg de bouillon toe en laat even doorkoken tot de zoete aardappel gaar is.
  • Voeg als laatste de bloemkoolrijst en de boerenkool toe en laat dit even meekoken tot beiden gaar zijn. Dit duurt slechts een paar minuten

Notities

  • Dit recept is vegan, maar kan naar wens aangepast worden met vlees of vis
  • Voor de bouillon kun je elke soort gebruiken maar wil je het vegan houden, kies dan voor groentebouillon
Gang: Soep
Keuken: paleo
Trefwoord: bloemkool, curry, soep

Voedingswaarde

Calorieën: 351kcal, Koolhydraten: 44g, Eiwit: 7g, Vet: 19g, Verzadigd vet: 11g, Natrium: 1153mg, Kalium: 1084mg, Vezels: 8g, Suiker: 11g, Vitamine A: 22642IU, Vitamine C: 85mg, Calcium: 131mg, Ijzer: 4mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.