Simone's Kitchen

Kerstvoorgerecht: Een lekker frisse Waldorfsalade

Lekker frisse waldorfsalade | simoneskitchen.nl

Waldorfsalade

Wie kent hem niet? De goede ouwe waldorfsalade.. 🙂 Een super eenvoudig gerecht en ideaal als je een snel en makkelijk voorgerecht wilt serveren aan de kersttafel. Ook fijn is dat het niet een heel machtig voorgerecht is. Dat maakt het extra prettig als je een wat zwaarder hoofdgerecht hebt.

Klaar in 15 minuten

Het maken van deze salade kost amper tijd. In 15 minuten heb je het op tafel staan of – nog beter – in de koeling, klaar voor gebruik. Let in dat geval wel op dat je de appel even goed door het citroensap haalt om te voorkomen dat het bruin wordt.

 

Waldorfsalade
Voorbereiding
15 min
Totale tijd
15 min
 


Soort: Voorgerecht
Servings: 4 personen
Ingredienten
  • 2 appels in kleine blokjes
  • 2 peren in kleine blokjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 el walnoten gehakt
  • 3 el mayonaise
  • 1 el yoghurt
  • 1/2 el appelciderazijn
  • sla om te serveren
  • zout en peper
  • citroensap om te besprenkelen
Instructies
  1. Schil en snij de appels en de peren in kleine stukjes. Snij de bleekselderij in dunne reepjes en hak de walnoten. Doe alles bij elkaar in een kom en besprenkel met citroensap om te voorkomen dat het fruit verkleurd.

  2. Maak de dressing door de yoghurt, mayonaise en de appelciderazijn te mengen en breng op smaak met zout en peper.

  3. Zet in de koeling tot gebruik en serveer het met sla naar keuze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos