Dit lekkere en lichte gerecht van gepocheerde kip maak je met lekker veel groene groentes. Naar wens kun je het aanvullen met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes.

Gepocheerde kip met groene groenten | simoneskitchen.nl

Gepocheerde kip met groene groenten

Wat ik nou zo fijn vind aan de recepten van Donna Hay is dat ze vaak eenvoudig, smaakvol en makkelijk zijn. O en de meesten zijn ook nog eens gezond. Dat is toch fijn als je bedacht hebt om alle recepten te maken toch? Ik heb net het nieuwe kookboek binnengekregen ook “Life in Balance” en ik ben daar nu al fan van. Het boek staat vol met allerlei heerlijke en gezonde gerechten. Maar eerst dit recept voor gepocheerde kip met groene groentes.

Ik zoek altijd naar redenen om extra groente toe te voegen aan mijn gerechten. En groene groentes, groene bladgroentes vooral, zijn extra gezond. In het oorspronkelijke recept zaten trouwens geen doperwten. Die heb ik ergens in mijn hoofd erbij gevoegd en nou ja paste er helemaal prima bij.

De kip wordt hier gepocheerd maar je kunt het natuurlijk ook bakken als je dat lekkerder vindt. Het pocheren maakt het geheel wel lichter. Het gerecht is trouwens ook redelijk koolhydraatarm dus mocht je dat belangrijk vinden dan kun je dit zeker eten.

Vind je dat niet belangrijk dan is dit super lekker met wat gebakken aardappeltjes of rijst.

Gepocheerde kip met groene groentes

Kip pocheren

De kip wordt gepocheerd in de bouillon waardoor de smaak er meteen goed intrekt. O en mocht je kip pocheren lekker vinden, probeer dan eens om de kip te pocheren in kokosmelk. Zo lekker!

Neem hier overigens wel kipfilet en geen kipdijfilet. Hoewel ik kipdij over het algemeen lekkerder vind, is het voor mij noodzakelijk dat het vet daarvan lekker crispy wordt. Als je het pocheert blijft het vet er allemaal aan en wordt er niet smakelijker van. Maar dat vind ik.

Gewone kipfilet gebruiken dus. Door het pocheren blijft de kip altijd wat sappiger als wanneer je hem bakt dus dat gaat prima met kipfilet. Bovendien gebruik je geen vet waardoor de kip mooi mager blijft. Check wel even goed of de kip gaar is. Hoe lang het nodig heeft ligt helemaal aan hoe dik de kipfilet is. Dikke stukken hebben soms 10 minuten nodig, maar een gemiddelde kipfilet is gaar met 7 minuten.

Groenten

Voor het bereiden van de groentes kun je de bouillon gebruiken waar je ook de kip in heb gepocheerd. De sugarsnaps hebben niet heel lang nodig, ze mogen zeker nog beetgaar zijn.

De baby spinazie kun je rauw eten maar vind je dat niet prettig dan kun je het heel even wokken of ook even blancheren in de bouillon. Dat duurt echt een paar seconden.

Gepocheerde kip met groene groenten | simoneskitchen.nl

Gepocheerde kip met groene groenten

5 van 1 stem
GangHoofdgerecht
KeukenGezonde keuken

Op de foto zie je doperwtjes liggen. Deze zaten niet in het recept maar ergens las ik het verkeerd en gebruikte doperwtjes.. 🙂 Smaakte er prima bij overigens!
clock
voorbereiding 10 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 750 ml kippenbouillon
  • 40 gr verse gember in plakjes
  • 2 teentjes knoflook gesneden
  • 500 gr kipfilet
  • 200 gr sugar snaps schoongemaakt
  • 100 gr baby spinazie
  • 1 komkommer of 2 mini komkommers of 2 mini komkommers gesneden
  • 2 lente uitjes in dunne reepjes
  • sesam zaadjes om erover heen te strooien

Wasabi dressing:

  • 60 ml limoensap
  • 1 el honing
  • 1 tl wasabi pasta
  • 10 gr verse gember geraspt
  • 1/2 tl sesamolie

  • Om de wasabi dressing te maken, doe je de limoensap en suiker in een kleine kom en roer tot de suiker goed is opgelost. Voeg de wasabi, gember en sesamolie toe en roer tot alles goed gemengd is. Zet apart
  • Doe de boullon, gember en knoflook in een flinke hapjespan of diepe koekenpan en verhit op hoog vuur. Breng aan de kook, voeg de kip toe en zet het vuur lager. Dek af met een deksel en kook voor 6-7 minuten of tot de kip gaar is. Haal uit de bouillon, snij in plakken en zet apart. Verhoog het vuur weer en breng de bouillon opnieuw aan de kook. Voeg de sugarsnaps toe en kook deze een minuutje of 2. Giet af
  • Verdeel de spinazie, sugar snaps en komkommer over de borden en leg de plakken kip erop. Druppel wat van de wasabi dressing erover en bestrooi met sesamzaadjes

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 225kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwit: 31g | Vet: 5g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Transvet: 0.01g | Cholesterol: 84mg | Natrium: 863mg | Kalium: 937mg | Vezels: 3g | Suiker: 8g | Vitamine A: 3051IU | Vitamine C: 48mg | Calcium: 83mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Bewaren

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.